Pofta de căpșuni

M-am trezit de dimineață cu o poftă absolut ridicolă pentru luna aprilie. Pofta de căpșuni. Am decis așadar să dau frâu liber poftei și să pornesc spre cel mai apropiat super market pentru a cerceta sectorul de fructe. Am găsit ceea ce căutam și am cumpărat o caserolă de căpșuni, importate din Grecia bineînțeles, dar singurele de altfel prezente până în acest moment. Lăsând la o parte faptul că arată foarte bine, parcă sunt desenate, am rămas surprinsă să descopăr un gust aromat, puțin acrișor și un miros parfumat. Cel puțin am reușit să îmi potolesc pofta până vom avea căpșuni românești pe piață.

Sunt sigură că știți beneficiile căpșunilor și de ce este bine să le consumăm. Nu este vorba doar de aportul de vitamine pe care îl furnizează, este vorba și de faptul că întăresc sistemul imunitar, prevenind bolile cardiovasculare.

Eu iți dau 5 motive pentru care ar trebui să le consumi și te provoc sa încerci și câteva rețete delicioase descoperite recent chiar la cunoscutul Jamie Oliver:

1. Întăresc sistemul imunitar 

2. Ajută la menţinerea unei vederi sănătoase

3. Întârzie apariţia ridurilor

4. Scad nivelul de colesterol

5. Ţin greutatea sub control

Și pentru că se apropie sezonul cald în care trebuie să arătăm cât mai bine, punctul 5 este deosebit de important. Dacă încă nu te-am convins, haide să vedem ce mai poți face cu căpșunile. Eu ți-aș propune să încerci rețeta delicioasă cu căpșuni caramelizate pe rozmarin, dar și un smoothie senzațional cu pulpă de căpșuni și prosecco.

Așadar, nu vei avea nevoie decât de căpșuni coapte, zahăr brun sau alb după preferințe și în funcție de câte persoane vor servi, câteva crengi de rozmarin. Tot ceea ce trebuie să faci este să înfigi căpșunile pe crenguțele de rozmarin și să le pui în tigaia de teflon în care ai pus zahărul la topit, rotindu-le ușor pe fiecare parte până când sunt glazurate. Ai putea spune că e complicat de realizat, dar te vei convinge cât este de ușor. Se consumă ca atare, dacă vrei poți adăuga și un glob de înghețată, dar eu propun să lăsăm la o parte caloriile adiționale.

Dacă vrei să îți răsfeți invitații cu ceva și mai spectaculos, nu știu de ce am presupus că vei avea invitați pentru că poți foarte bine să pregătești aceste minunății doar pentru tine :-), atunci îți recomand să încerci acest minunat smoothie/cocktail pe bază de pulpă de căpșuni și cu o cantitate apreciabilă de prosecco. Acum că a venit căldura este absolut bine venit acest mic răsfăț. Folosește un blender pentru a transforma căpșunile în piure, adaugă Prosecco și savurează cu încredere. Poți adăuga în compoziție și o frunzuliță, două, de mentă, dar nu mai mult, pentru a nu acoperi aroma de căpșuni. 

Enjoy!

sursa rețetelor: jamieoliver.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 − 21 =