Sâmbăta se petrece la People Pub

„Italian food is all about ingredients and it’s not fussy and it’s not fancy”- Wolfgang Puck
Dacă nu te-ai convins după atâtea materiale frumoase de faptul că la People Pub atmosfera este una autentică și unică, atunci vreau să îți povestesc despre ceea ce am trăit aici acum vreo două săptămâni, o seară frumoasă alături de prieteni și invitați, alături de vinuri bune care au completat preparatele pregătite de talentata echipă. Și dacă nu te-ai convins încă de faptul că trebuie neapărat să testezi meniul, ei bine poate un mic imbold te va ajuta. Acesta este și motivul pentru care am ales să public acest material după-amiază, când majoritatea se pregătesc să plece spre casă după o zi petrecută la job, tocmai pentru a te provoca să mergi până acolo cu prietenii. Ce contează dacă nu e sfârșit de săptămână? Un motiv în plus pentru o cină deosebită și un pahar de vin roșu, că tot se recomandă consumul zilnic.

Invitatul special de sâmbătă seara a fost Franco Cammarota, delegat la Milano al Academiei della Cucina Italiana de peste 40 de ani. Am avut ocazia să ascult o adevărată poveste, o poveste despre ingredientele italiene, o poveste despre rețetele atât de îndrăgite și pe care ador să le testez. Franco Cammarota a reușit să ne provoace papilele prin poveștile sale, prezentate frumos în Limba Română de către minunata Andreea Rada Tudor – gazda, și a reușit realmente să ne facă curioși de farfuriile care au urmat. Ți-am povestit și de faptul că echipa din bucătărie este extrem de talentată și chiar dacă de această dată nu a fost vorba de plating, a fost o explozie de arome care s-a împletit frumos cu povestea preparatelor. 

Franco Cammarota ne-a dezvaluit câteva dintre secretele ingredientelor și a rețetelor italiene, pentru că alegerea ingredientelor este desigur cea mai importantă, iar în bucătăria People se folosesc pentru prepararea rețetelor produse din Italia, care provin de la producători artizanali. Și da, este unul dintre secretele pentru care preparatele sunt gustoase și autentice, tocmai pentru că se respectă aromele tradiționale. Bineînțeles că și aceste preparate speciale au fost însoțite de vinuri alese, oferite de Vlad Bibolar de la Happy Wines, care poate să îți povestească despre fiecare soi în parte și a cărui pasiune se transpune direct în pahar pentru a ne reda o senzație deosebită. Vlad a selectat și pentru această seară la People Pub, vinuri italienești alese care au acompaniat fiecare preparat.

Haide sa îți povestesc puțin despre meniul serii italiene de la People. Seara a debutat cu un pahar de spumant rose, Le Manzane – Roseo, fin și aromat, perfect pentru un început memorabil.

Aperitivul a constat în arancini di riso, mortadella alla griglia con aceto balsamico, prosciutto și burrata în compania unui vin alb – Lugana Biocora, de la Cantina Pergola. Vreau să îți spun că a fost pentru prima dată când am gustat burrata și am rămas surprinsă de modalitatea de preparare, pentru că nu știam cum se fabrică. Dacă seara a debutat cu un aperitiv delicios, ceea ce a urmat a întrecut absolut totul. Primul fel ne-a adus pe farfurie risotto con spinaci, spaghetti all’Amatriciana, lasagna al forno preparate acompaniate de un vin rose special, Kleio Rose, de la Cantina San Giorgio. Felul principal a îmbinat arome diferite și preparate diferite, dar care au format o farfurie absolut delicioasă: gamberi ai peperoncini e pomodori, cotoletta alla milanese, polpette di vitello con sugo di pomodori. Acest fel a fost serit alături de un vin rosu, Imperio LXXIV, Feudo di Santa Croce. 

arancini di riso, mortadella alla griglia con aceto balsamico, prosciutto și burrata

Primul fel ne-a adus pe farfurie risotto con spinaci, spaghetti all’Amatriciana, lasagna al forno

Tiramisu, însoțit de un pahar de Feudo Ramaddini – Al Hamen

Și pentru că orice cină spectaculoasă trebuie să se încheie cu un desert pe măsură, am avut parte de o desfătare a papilor pe final cu un Tiramisu, însoțit de un pahar de Feudo Ramaddini – Al Hamen, cu o dulceață subtilă și cu note puternice, perfect însă pentru acest desert. 

Îți spun sincer ca în momentul în care am terminat acest material am realizat ca îmi este foame și am început să visez cu ochii deschiși la preparatele din bucătăria People Pub. Și știi ce? Am să merg să mănânc ceva bun. Vrei să mă însoțești într-o excursie culinară?

***

If you have not convinced yourself after my posts that the atmosphere at People Pub is authentic and unique, then I want to tell more about an experience I had around two weeks ago, a beautiful evening spent with friends and guests along wonderful wines who have completed the dishes prepared by the most talented team. And if you have not yet convinced yourself that you have to try the menu, maybe a little impulse will help. This is one of the reasons I chose to publish this post in the afternoon when the most of you prepare to go home after a busy day an maybe to challenge you to go there to have dinner with your friends.  What if it`s not the end of the week yet? An extra reason for having something special for dinner and a glass of red wine as the daily consumption is really recommended.

The special guest we had on Saturday at People Pub was Franco Cammarota the  delegate in Milan of the Academy Della Cucina Italiana for over 40 years. I had the opportunity to listen to a story, a story about Italian ingredients, a story about loved recopies which I really adore to test any time. Franco Cammarota managed to challenge our taste buds through his stories, which were translated by a wonderful person, Andreea Rada Tudor – the host of this event and he succeeded to make us curious about the dishes that followed.  I also told you in previous posts that the kitchen team is extremely talented and even if this time was not about plating, it was an explosion of flavours that nicely blended with the story of the dishes.

Franco Cammarota has revealed some of the secrets of Italian ingredients and recipes, because the selection of ingredients is of course the most important and in People’s Pub kitchen they are used to prepare recipes from Italy with Italien products from local providers. And yes, it is one of the secrets for which the dishes are tasty and authentic, precisely because they respect the traditional flavours. Of course, these special meals were accompanied by the selected wines offered by Vlad Bibolar from Happy Wines, who can tell you about each of them and whose passion is transposed directly into the glass to give us a special feeling. Therefore Vlad selected for this special evening at People`s fine Italian wines that accompanied each dish.

Let me tell you about the menu at the Italian dinner at People Pub. The evening started with a glass of sparkling rose, Le Manzane – Roseo, fine and aromatic, perfect for a memorable start.

The aperitif was made of  rice, mortadella alla griglia con aceto balsamico, prosciutto and burrata in the company of a white wine – Lugana Biocora, from Cantina Pergola. I have to tell you that it was the first time I tasted the burrata and I was surprised by the preparation method because I did not know how it was made. If this was only the beginning wait to find out more about what followed. The first one brought us risotto con spinaci, spaghetti all’Amatriciana, lasagna al forno dishes accompanied by a special rose wine, Kleio Rose, from Cantina San Giorgio  The main course combined different flavours and different dishes but formed an absolutely delicious plate: gamberi ai peperoncini e pomodori, cotoletta alla milanese, polpette di vitello con sugo di pomodori. This dish was served with a red wine, Imperio LXXIV, Feudo di Santa Croce

And because any spectacular dinner has to end with a dessert, we enjoyed at the very end  a Tiramisu accompanied by a glass of Feudo Ramaddini – Al Hamen, with a subtle sweet and strong taste but with perfect notes, simply spectacular and fit for this dessert.

I tell you frankly that when I finished this material I realized I was hungry and started to dream with my eyes  wide open about People’s cuisine.  And you know what? I would love to try something delicious right know.

Would you like to accompany me on a culinary trip?

Ileana Bocu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 2