Rețete delicioase la început de săptămână

O rețetă simplă la început de săptămână – Chicken Fingers la cuptor cu dip de iaurt și salată.

După un weekend în care ne-am făcut de cap e timpul să optăm pentru mese sănătoase. Propunerea la început de săptămână este una simplă și rapidă și nu veți depune eforturi foarte mari. În plus este perfectă atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, dar și pentru o gustare alături de prieteni.

Valori nutritive pentru o porție182 kcal, grăsime 4,4g, proteine 23,7g, carbohidrați 11,2g

Timp de preparare: 45 de minute cu marinarea cărnii – dificultate mică

Ingrediente pentru patru porții: piept de pui 400g, 1 iaurt grecesc (200g), ulei de măsline, 1 lămâie, câteva linguri de pesmet, boia afumată, sare de mare și piper negru. 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 150 de grade. Pieptul de pui se taie în felii subțiri. Prepară într-un bol marinata, formată din jumătatea de cantitate de iaurt grecesc, ulei de măsline (aproximativ o lingură), zeama de la o lămâie, boia afumată, sare de mare și piper negru după gust. Carnea de lasă la marinat aproximativ 20 de minute la frigider. Între timp poți prepara salata pentru salată ai nevoie de câteva roșii și ceapă verde (se găsește încă la piață), sare și piper după gust și ulei de măsline. Personal recomand uleiul de floarea soarelui presat le rece, pentru o aromă intensă de semințe.

După ce carnea a stat la marinat, luați fiecare bucată de piept și o treceți prin pesmet după care o plasați într-o tavă încăpătoare pe o hârtie de copt. Pieptul de pui se lasă la cuptor aproximativ 15 minute, până ce feliile primesc o culoare frumos aurie.

Pentru dip folosiți iaurtul grecesc rămas, amestecat cu ulei de măsline, sare și piper și pentru un plus de rafinament recomand puțină mentă măcinată.

sursa rețetei: Jamie Oliver

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 + = 37