Aperitive delicioase pentru invitaţi

Începem aşadar seria sugestiilor cu privire la deliciile culinare pe care le puteţi pregăti cu ocazia sărbătorilor, bineînţeles pe lângă tradiţionalele sarmale şi salate.Ne-am gândit să experimentăm şi de ce nu să încercăm ceva mai inedit în acest an.


Cele mai bune aperitive de Crăciun

Diavoli exotici Diavoli exotici

Ingrediente pentru 24 de porţii:

24 de curmale, de preferinţă fără sâmbure, 12 felii de bacon sau de prosciutto crudo, tăiate în jumătate, 50 g blue cheese, ardei iute tăiat foarte mărunt

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 200 de grade C. Pregătiţi 24 de scobitori pe care le lăsaţi la înmuiat într-un bol cu apă timp de 15 minute. Tapetaţi bine o tavă suficient de încăpătoare cu hârtie de copt. Dacă aveţi norocul şi aţi găsit curmale fără sâmbure aţi scăpat deja de ce era mai greu, dacă nu veţi fi nevoiţi să îndepărtaţi sâmburele cu mare grijă. După ce aţi rămas cu produsul finit, plasaţi în mijloc o bucăţică de blue cheese si una de ardei iute.  Înfăşuraţi compoziţia cu grijă într-o felie de bacon sau prosciutto şi fixaţi-le cu o scobitoare, după care le aşezaţi în tava pregătită. Le lăsaţi la cuptor aprox. 20-25 de minute pentru a se pătrunde bine.

Prosciutto umplut cu blue cheese, curmale şi nuci Prosciutto umplut cu blue cheese, curmale şi nuci

Ingrediente pentru 24 de porţii:

24 de curmale negre, fără sâmbure, 24 bucăţi de nucă, 12 felii de prosciutto – a se tăia în jumătate, ulei de măsline pentru uns, miere pentru servit

Mod de preparare

Aveţi nevoie de 24 de frigărui de bambus, de lungime medie, max. 12 cm., pe care le veţi lăsa la înmuiat în apă timp de 10 minute. Între timp pregătiţi o tigaie cât mai plată sau dacă aveţi, un grătar pentru aragaz, de preferinţă din teflon. Curmalele se taie prin mijloc, dar nu de tot. În mijloc se plasează câte o bucată de blue cheese şi una de nucă, după care înfăşuraţi compoziţia cu grijă în felia de prosciutto. Fixaţi „mingiuţa” rezultată cu o frigăruie de bambus. Periaţi-le fin cu ajutorul unei pensule cu puţin ulei de măsline şi plasaţi-le în tigaie sau pe grătarul aflat pe arzătorul mediu. Se prăjesc timp de 3 minute, rotind-ule continuu pentru a se prăji uniform pe fiecare parte. După ce sunt gata le stropiţi cu puţină miere, pentru aromă şi sunt gata de a fi servite, calde sau la temperatura camerei.


Vom continua cu prezentarea altor aperitive, deci staţi e aproape dacă vreţi să aflaţi şi alte delicii culinare.

sursa reţetei:jamieoliver.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − = 90