Uleiul din nucă de cocos – Beneficii și întrebuințări

Uleiul de cocos  este un produs intens hidratant, cu un miros plăcut și proprietăți antimicrobiene, antioxidante, energizante, antivirale, antifungice și antibacteriene.   Uleiul din nucă de cocos poate fi folosit pentru întrebuințări cosmetice, dermatologice, ca tratament naturist pentru diverse afecțiuni sau la gătit.

cocos

Nuca de cocos este foarte bogată în grăsimi saturate, mononesaturate, polinesaturate, carbohidrați, zaharuri, fibre și proteine. Conține vitamine precum vitamina C, niacina, acid folic, vitamina B, și minerale precum magneziu, fier, fosfor, zinc, calciu, potasiu. Deși uleiul de cocos conține în procent de peste 90% grăsimi saturate, acest tip de ulei este unicul din regnul vegetal care are o concentrație ridicată de acizi grași cu lanț mediu. Uleiul de cocos este o sursă de trigliceride cu lanțuri medii, precum acidul lauric și caprilic.

Uleiul de nucă de cocos are un rol esențial în înlăturarea stresului, în îngrijirea părului și a pielii, în menținerea nivelului optim de colesterol, în îmbunătățirea sistemului imunitar și a rezistenței oaselor, în îngrijirea dentară, precum și în digestie, în înlăturarea problemelor la rinichi, în prevenirea și tratarea bolilor cardiace. De asemenea, normalizează tensiunea arterială, îmbogățește nutritiv nivelul hormonal, ajută organismul să lupte împotriva cancerului și diabetului zaharat. Uleiul de nucă de cocos este deosebit de eficient și pentru tratarea vânătăilor, deoarece grăbește procesul de vindecare prin repararea țesuturilor afectate.

Pentru a vă elibera de stres, acest ulei poate fi soluția ideală. Se utilizează prin masarea capului, cu mișcări circulare. Vă poate fi un aliat de încredere chiar și atunci când suferiți de indigestie, crampe, ulcer sau alte probleme gastrointestinale. Poate face minuni și în cazul sângerărilor nazale, metabolismului, scăderea în greutate, menținerea glicemiei, tratarea hemoroizilor, bufeurilor, paraziților intestinali și aftelor.

Uleiul de cocos este foarte ușor de asimilat și de metabolizat de către organism, oferind foarte multă energie. În Asia, în zonele în care se consumă foarte des ulei de cocos, oamenii nu au probleme cu greutatea, ceea ce înseamnă că acest ulei nu determină creșterea în greutate, ci susține sănătatea. În plus, studii recente ale nutriționiștilor situează uleiul de cocos printre alimentele care contribuie la diminuarea poftei de mâncare.

Acest ulei se mai remarcă și prin capacitatea sa de a lupta eficient împotriva infecțiilor și bacteriilor precum SIDA, Helicobacter Pylori, Candida Albicans și împotriva bolilor Alzheimer și Crohn.

coconut (1) În ceea ce privește igiena personală, uleiul din nucă de cocos poate fi extrem de benefic pentru hidratarea pielii, pentru pielea sensibilă de sub ochi, reducerea edemelor și ridurilor fine. Este în egală măsură benefic și pentru bărbați, astfel că acest ulei poate fi utilizat atât înainte, cât și după bărbierit, facilitând refacerea pielii. De asemenea, uleiul din nucă de cocos poate înlocui lejer deodorantul dumneavoastră.

Acest produs  îmbunătățește structura firului de păr, reduce excesul de sebum de la nivelul scalpului, omoară păduchii, conferă elasticitate, netezime și strălucire părului și menține sănătatea unghiilor și cuticulelor.

Uleiul din nucă de cocos poate vindeca probleme ale pielii, inclusiv psoriazis, dermatite, acnee, herpes, eczeme și alte infecții, poate îmbunătăți procesul de absorbție a substanțelor nutritive. Oferă hidratare și elasticitate pielii, diminuează riscul afecțiunilor asociate cu îmbătrânirea. Tratează infecțiile și durerile de urechi, vindecă eficient arsurile, contribuie la tratarea negilor.

În egală măsură, uleiul de cocos are efect hidratant și emolient pentru buze, fiind util și ca demachiant, cremă pentru protecție solară, ulei de masaj, lubrifiant sau exfoliant pentru corp. Uleiul de cocos nu numai că se poate folosi ca remediu intern și extern, dar poate fi excelent și pentru gătit. Acesta poate cu ușurință să înlocuiască untul, diverse uleiuri, margarina.

Utilizările mai puțin cunoscute ale uleiului de cocos sunt: ca insectifug, pentru menținerea sănătății animalelor de companie, pentru îndepărtarea etichetelor adezive și gumei din păr, pentru lustruirea mobilei și obiectelor din bronz, întreținerea ustensilelor de gătit, curățarea produselor din piele.

Dacă doriți achiziționarea acestui produs, îl  puteți acum achiziționa de la colaboratorii Doctor Bio în România sau puteți comanda produsul direct pe site-ul perfection.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =