Open Your City by Heineken

Ieri Heineken a deschis oraşul pentru noi. Ne-a arătat locuri ale Clujului pe care noi le ignorăm trecând mult prea ocupaţi pe lângă ele ca să le mai observăm.

Locul de întâlnire a fost la Opera Maghiară iar turul a fost ghidat de Zoli de la Sistem şi Cluj Greeters.

Primul loc de oprire a fost la Turnul Paraşutiştilor, drum care a fost destul de anevoios dar a meritat. Dealul Cetăţuia este unul dintre locurile care au o panoramă frumoasă asupra oraşului, povestind despre toate lucrurile care s-au petrecut în oraş de când s-a format cetatea până în prezent, drumul până la turn a părut mai uşor.

La Turnul Paraşutiştilor ne-au întâmpinat doi reprezentanţi ai Aeroclubului României care ne-au povestit despre salturi cu paraşuta şi o mică istorie a turnului.

Coborârea de la turn a fost pe scările Cetăţuiei până pe malul Someşului în zona Astoria. Acolo am avut surpriza de a ne întâlni cu Mimo Poetul şi cu prietenul lui de la Fantasmagia care au ascuns o cheie într-o sticlă. Atunci am ştiut că noi trebuie să ne deschidem pentru oraşul nostru. Noi trebuie să ieşim din toată rutina noastră, să ne deschidem ochii asupra frumuseţilor din oraş.

Ne-am reîntâlnit cu Mimo pe strada în oglindă, iar el şi colegul lui au fost la fel ca strada: în oglindă!

Turul s-a terminat în interiorul Hotelului Continental, spaţiu închis de aproape 10 ani, în care se mai ţin doar evenimente private. Ne-am adunat toţi jurnaliştii mai apoi pentru a discuta despre tur, despre oraşul nostru şi despre Heineken, care ne-a adunat pe toţi pentru a ne bucura de oraşul nostru şi a ne deschide ochii, inclusiv asupra faptului că pe sticlele-dozele lor scrie Cluj.

Ideea este superbă, mai ales pentru că astfel oaşul este promovat pe plan mondial. Totul este atât de simplu doar dacă deschizi ochii.

sursa video Ciulea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 + = 52