Serapeptaza – o enzima benefica organismului

Serapeptaza este o enzimă proteolitică, cunoscută și sub denumirea de serratiapeptase, serratia peptidase, serratio peptidase sau serrapeptidase, având puternice proprietăți antiinflamatoare. Această enzimă a fost descoperită în 1970 și a fost folosită cu succes, timp de mai bine de 30 de ani în Europa și Asia pentru a elimina infecțiile sinusurilor, precum și inflamațiile care cauzează dureri de spate dureri artritice.

Serapeptaza este o enzimă izolată dintr-o specie de bacterii neapatogene numite Serratia. Aceasta are  abilitatea de a subția lichidul care se adună în zonele de inflamație, blocând eliberarea de compuși dureroși și dizolvând fibrina care conduce la procesele inflamatorii. Probabil cel mai important aspect al serapeptazei este activitatea sa fibrinolitică, fiind de un mare interes pentru nutriționiști și medici.

Ateroscleroza este o afecțiune frecvent întâlnită care poate fi vindecată dacă administrați un supliment alimentar care să conțină această enzimă.  Serapeptaza are capacitatea de a dizolva placa acumulată pe artere și cheagurile de sânge, având efecte evidente și asupra varicelor. Dacă suferiți de inflamații cronice sau infecții precum laringita, otita, congestia pulmonară, serapeptaza vă poate fi de un real folos. Această enzimă poate preveni, diminua și chiar trata durerile de sâni, chisturile și fibromul uterin. De asemenea, studiile au arătat că serapeptaza este un supliment ideal în tratamentul luxațiilor, entorselor și problemelor articulare.

Cercetătorii din India au realizat un studiu pentru a verifica cum răspunde serapeptaza la pacienții care suferă de sindromul de tunel carpian, încercând să determine dacă o metodă non-chirurgicală ar fi benefică. Douăzeci de pacienți au fost supuși acestui test, pe o perioadă de șase săptămâni. În procent de 65% dintre aceștia au arătat o îmbunătățire majoră fără a se observa vreun efect advers. Concluzia cercetărilor a fost că serapeptaza este un tratament naturist eficient și o alternativă ideală la procedurile chirurgicale, care pot fi evitate.

Serapeptaza este recomandată în general în aproape orice afecțiune care presupune durere și inflamare. În Germania și SUA, această enzimă este recomandată de doctori pentru tratarea sinuzitei cronice și pentru curățarea arterelor. Păstrarea optimă a circulației sangvine este foarte importantă pentru organism. Dacă circulația sangvină este blocată de cheaguri de sânge, oxigenul nu mai poate fi transportat, și prin urmare, țesuturile nu mai pot fi oxigenate. La nivel cardiovascular, acest fapt poate cauza infarct miocardic, iar la niveul creierului, poate provoca atacuri cerebrale. Serapeptaza este foarte utilizată și în clinicile din Japonia, datorită efectelor sale eficiente asupra a numeroase tipuri de afecțiuni.

Dacă sunteți în căutarea unui supliment alimentar pe bază de serapeptază, Serra Max sau Natto Serra Max, marca DR. BIO, este ideală pentru a îndeplini cerințele consumatorilor. Aceste suplimente sprijină sistemul imunitar, condiționat sub formă de capsule gastrorezistente.

Bine de menționat este faptul că având în vedere că serapeptaza diminuează viteza de coagulare a sângelui, trebuie evitată administrarea acestei enzime în combinație cu alte substanțe precum aspirina, ibuprofenul, heparina sau diclofenacul.

În mod evident, aplicabilitățile potențiale ale serapeptazei sunt variate și numeroase. Indiferent că este utilizat ca antiinflamator, fibrinolitic, analgezic sau antibacterian, serapeptaza este o enzimă indispensabilă organismului și foarte utilizată în terapii. Acum puteți  achiziţiona Serra Max sau Natto Serra Max, de la colaboratorii Doctor Bio în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 14 =