De ce e bine să consumăm sâmburi de caise amari

Sâmburii de caise amari se remarcă prin datorită conținutului său bogat în vitaminele A, B și C, minerale precum fier, fosfor, zinc, potasiu, magneziu, proteine și acizi grași. Sâmburii de caisă amari  au un gust asemănător cu cel al migdalei, fiind puţin mai amărui. Aceştia au numeroase efecte miraculoase fiind consumați  din timpuri străvechi, ca Samburi de caise amari Doctor Bioremediu natural pentru astm, bronşită sau tuse cronică.

Acești sâmburi reprezintă cea mai bogată sursă naturală de vitamina B 17. Această vitamină mai este numită și amigdalină, benefică pentru prevenția și vindecarea cancerului (pulmonar, mamar, cancer de colon). Datorită acestei vitamine, sâmburii de caise amari pot să omoare celulele canceroase și să inhibe dezvoltarea tumorilor maligne la nivelul colonului. Vitamina B17 a fost studiată încă din anul 1950 de către biochimistul dr. Ernest Krebs. Se recomandă consumul de sâmburi de caise pentru persoanele care doresc să își îmbunătățească sistemul imunitar sau care doresc să se trateze de diferite afecțiuni precum cele digestive sau pulmonare.

Vitamina B17 are un efect tonifiant miraculos pentru organele interne. Sâmburii de caise amari pot fi un remediu eficient pentru persoanele care suferă afecțiuni ale ficatului, inimii, afecțiuni digestive sau oculare. Sâmburii de caise, datorită conținutului său bogat de vitamina B17, pot să trateze constipațiile, având un efect laxativ și favorizând tranzitul intestinal. Sâmburii de caise conține și fier, care are rolul de a  stimula producția de hemoglobină.

Acești sâmburi de caise mai sunt renumiți și pentru  capacitatea lor extraordinară de a trata hipertensiunea arterială, problemele respiratorii, ulcerul, litiaza biliară, artrita. Sunt deosebit de utili și în perioadele în care de obicei se instalează astenia, având abilitatea de a ne scăpa de ea și de anemia survenită odată cu schimbările climatice. Sâmburii de caise amari sunt ideali dacă aveți un sistem imunitar deficitar sau carențe de calciu, fier sau magneziu, afecțiuni ale sistemului ocular și digestiv. Din efectele sale mai puțin cunoscute menționăm tratarea problemelor de memorie, precum Alzheimer.

Pulbere de samburi de caise Doctor BioMai multe studii realizate în America au concluzionat că miezul acestor sâmburi este unul din cele mai puternice alimente pentru combaterea efectelor dăunătoare ale stresului, stoparea și inversarea proceselor de îmbătrânire. Se spune că cinci sâmburi administrați zilnic adaugă tot atâtea zile de sănătate și fericire la viața celui care îi consumă.

Dacă vă displace ideea de a consuma sâmburi amari întregi, puteți apela la soluția alternativă, sub formă de pulbere. În cazul în care doriți să administrați sâmburii de caise sub formă de pulbere, este recomandat adulților între 3-5 lingurițe pe zi, iar copiilor 1 linguriță pe zi.

În ceea ce privește sâmburii amari întregi, doza recomandată adulților este de 5-10 bucăți de sâmburi de caise, iar copiii sub 6 ani este recomandat să consume 1-2 bucăți de sâmburi de caise. Este bine de știut faptul că sâmburii de caise conțin mici cantități de cianură, care, în doze mari și repetate, pot provoca intoxicații.

Aceste suplimente pot fi achiziţionate de la colaboratorii Doctor Bio în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1