Tendinţe în decoraţiuni interioare 2015

Tendințele din acest an în amenajări interioare se bazează pe un mix de stiluri și elemente. Se remarcă accente clasice şi moderne şi se merge cu precădere pe un stil vintage reinterpretat.

Dacă optezi pentru un stil vintage trebuie să știi câteva aspecte care îl caracterizează şi după care te poţi lua atunci când alegi mobila şi accesoriile.

Vintage înseamnă în primul rând culori pastelate, imprimeuri delicate si materiale cu texturi bogate (croşetate sau brodate). Poţi opta pentru un dormitor în nuanţe deschise şi elemente de mobilă veche. Vei găsi cu siguranţă în showroom-uri obiecte de mobilier cu aspect antichizat, dar dacă esti un împătimit al cumpărăturilor online poţi găsi piese de mobilier unicat la preţuri decente. Pentru a completa decorul, mai ai nevoie de câteva agățători decorative pe care le poți găsi la magazinele de bricolaj/home&deco. Optează pentru culori neutre de bronz, auriu sau chiar alb. Ferestrele pot primi perdele uşoare, diafane în culori deschise, precum alb sau crem. Vizitează târgurile sau pieţele de antichităţi. Orice piesă de mobilier poate fi revopsită în culori deschise la nevoie şi te vei şi distra făcând acest lucru. Ai un balcon, o terasă sau o mică grădină? Optează pentru scaune simple din lemn pe care le poţi vopsi în alb. Vor da un aspect plăcut.

În acelaşi timp însă, designerii sugerează şi accente minimaliste care se păstrează în tendinţe şi variaţiuni de obiecte cu inspiraţie mediteraneană, de la fotolii de nuiele la diverse obiecte confecţionate tot din nuiele (cutii de depozitare, diverse coşuri) sau obiecte de decor în culori vii precum verde olive.

1
cosuri depozitare Jysk
modele cosuri_depozitare
dormitor vintage
fotoliu vintage
scaun_vintage
scaun vintage negru
stil mediteranean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =