Delahoya Cluj-Napoca – 4-5 Iulie 2014

Festivalul clujean Delahoya ajunge în acest an la ediția cu numărul 18, ocazie cu care se întoarce în locul în care a început totul: Pădurea Hoia, Cluj-Napoca. 

Festivalul Delahoya Cluj-Napoca ediția 2014 (cea de-a 18-a) anunță primul val de artiști ce vor performa în 4-5 Iulie 2014 pe platoul de lângă legendara Pădure Hoia, acolo unde au fost puse bazele acestui festival, devenit cel mai longeviv din România în materie de muzică electronică. Vor fi amplasate două scene: un cort imens dedicat iubitorilor de muzică techno și house și scena outdoor unde vor fi prezenți artiști din aria broken-beat a muzicii (breakbeat, garage, drum&bass, ghetto-funk, etc).

La scena techno, primul headliner anunțat este Luigi Madonna, un DJ și producător din Italia, care la 25 de ani este în plină ascensiune, fiind  printre cele mai în vogă nume din sfera muzicii techno actuale.

Mixează de la 14 ani și datorită talentului său a reușit să se impună rapid pe scena techno-ului napoletan. Chiar dacă era doar un copil, skill-urile sale impresionante în spatele pupitrului l-au adus pe aceeași scenă cu artiști de prestigiu ca Tania Vulcano, Justin Drake sau Chicken Lips. Producțiile proprii sunt și ele de top, astfel reușind  să semneze cu celebra casă de discuri Drumcode, manageriată de legendarul artist techno, Adam Beyer.

La scena în aer liber a festivalului, primii invitați în calitate de cap de afiș sunt Funkanomics, trei băieți din sudul Germaniei care produc o muzică ce gravitează în jurul liniilor de bass puternice, combinate cu groove-uri de tobe foarte dansabile. În ultimii ani au făcut valuri cu concertele lor explozive în mai mult de 10 tări și au fost headlineri chiar și la prestigiosul festival canadian Shambala, dar au luat parte și la Fusion Festival în Germania, un alt festival cu tradiție lungă. Stilul lor unic de a performa live – care trece prin diverse genuri electronice, cu ajutorul unui set-up tehnic complex – va mișca orice petrecăreț prezent la scena broken-beat a festivalului Delahoya.

Dubase este unul dintre Djii români veterani care și-a făcut ucenicia în orașul de pe Someș. Începuturile sale ca artist sunt strâns legate de Cluj Napoca și primele rave parties, cum se numeau la vremea respectivă. Debutul său a fost în `97 la Student Club, în subsolul Casei de Cultura a Studentilor Cluj, alături de Seba 1394 și Horace Dan D. A fost pe rând militant al stilurilor breakbeat, mai apoi broken beat, dub, latin afro-beat, kuduro, dancehall, cumbia, sub moniker-ul Guerilla Outernational. Împreună cu Leizaboy devine rezident TIFF, unde reilustrează sonor filme special alese din arhivele cinematografiei film noir. În 2007 se stabileste pentru o vreme în Dublin, unde coagulează seara de club Babalonia Tropical Soundclash, brand adus în România la întoarcere, în echipa largită cu Leizaboy, K-lu și Injekta, și continuat pe același sound tropicalo-bassistic. Îl veți putea vedea la scena în aer liber, pe 5 iulie.

Just D’light, pe numele sau real Tudor Chirilă, este un tânăr dj și producător originar din Cluj-Napoca, parte componentă a noului val de artiști români.În relativ scurta sa carieră a reușit să mixeze în toată țara, să aibă serile lui proprii de petreceri (Go out/Plug-in și Hospital) și să colaboreze cu case de discuri și promoteri de calibru ca Boiler Beats și Skills Records. Stilul său original de a îmbina house, techno, minimal și deep house l-au adus pe aceeași scenă cu nume grele ca Timo Maas, Wankelmut, Alan Fitzpatrick, Gramophonedzie, Kosheen, Oxia, Alex Bau, Cosmin TRG, Marko Nastic sau Jan Blomqvist.

Pe Michale Placke și Danny Murano îi veți putea vedea pe 5 iulie la scena techno, iar Pop Killers și Blanilla vor performa la scena outdoor în aceeași zi.

MICHAEL PLACKE (Exquisite Berlin)

Michael Placke s-a format ca artist în anii de experiență acumulată participând la petreceri ilegale în locații neconvenționale, printre care și legendarul event “Reclaim the Sparkasse”. Ca și rezident în prestigioasele cluburi Suicide Circus și Kosmonaut, Michael a reușit să îmbine într-o manieră elegantă hard techno cu melodical house, primind aprecieri din partea publicului. Pasiunea lui pentru locații de party inedite se reflectă și în varietatea de muzici pe care le promovează în cadrul petrecerilor lunare marca “Exquisite Berlin”, brand creat chiar de artist.

DANNY MURANO (Subforce Austria)

Danny Murano este un DJ care și-a dedicat viața muzicii electronice încă de la 15 ani. Și-a creat rapid propriul label de petreceri (Subforce Label Nights) în legendarul club Cave din Salzburg. De atunci a colindat Europa în lung și-n lat la diverse petreceri și festivaluri, împărțind scena de-a lungul timpului cu artiști de mare calibru cum ar fi Adam Beyer , Thomas Schumacher , Carl Craig , Superflu , Anthony Rother , Extrawelt , Westbam sau Marusha. https://www.youtube.com/watch?v=u0EDz-o79rU

POP KILLERS

Cine sunt Pop Killers? Din păcate nu vă putem divulga identitațile lor, intrucât nici noi nu le știm. Despre ei vă putem spune ce fac și la ce sound vă puteți aștepta din partea lor. Identitatea le este protejată prin măști, care însă nu le pot ascunde talentul. Sunt o combinație perfectă între sunetul distorsionat de chitară și un noul sound “electro”. Trio-ul reunește toate elementele unui show incendiar, costume cu măști, efecte vizuale și un sunet agresiv pe măsură.

Băieții transmit vibe-ul celor mai mari scene de electro cu Justice, Gesaffelstein, Cyberpunkers, Steve Aoki, Bloody Beetroots şi se pot mândri că au împărţit scena cu Dirtyphonics, Far Too Loud sau Dope D.O.D. https://www.facebook.com/ThePopKillers – https://www.youtube.com/p0pkillers

BLANILLA (România)

 

Clujeanul Angel Rusu aka Blanilla mixează și produce muzică electronică de mai bine de 10 ani, fiind unul dintre cei mai relevanți ambasadori ai României la nivel de muzică din sfera broken beat – în special breakbeat. Release-urile sale la labeluri de prestigiu ca Sound Of Habib sau Distinctive Records au ajuns în top 50 mondial la secțiunea „breaks” și au primit sprijinul multor Dji și producători de calibru din domeniu. Blanilla este cunoscut pentru seturile sale dinamice și electrizante, fiind în stare să distreze până și cel mai plictisit crowd. https://soundcloud.com/blanilla/ https:/- /facebook.com/blanilla/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 31 = 36