Bucură-te de un pepene delicios în 5 variante

Am găsit recent această postare la bucătarul meu preferat, Jamie Oliver, așa că am decis să o împart cu toți cei care sunt fanii celebrului pepene roșu, fructul delicios, care este vedeta fiecărei veri. Și pentru că îmi place la nebunie acest fruct, am încercat două dintre rețete, dar intenționez să la încerc pe toate, la fel cum sper că o veți face la rândul vostru.

Atunci când vara ne aduce unul dintre fructele preferate, pepenele roșu, ne grăbim să facem loc în frigider. Pepenele roșu este format în proporție de 92% din apă, astfel că reprezintă totodată o variantă foarte bună să ne menținem hidratați atunci când este foarte cald.

Salată cu pepene roșu în stil asiatic

Pentru această rețetă simplă ai nevoie de ridichi, mentă proaspătă, chilli, semințe de susan și pepene roșu. Poți prepara un dressing pe bază de cremă de oțet balsamic.  Vei obține textură și aromă într-o singură farfurie.

Salată cu pepene roșu și creveți

Creveții trebuie să fie cât mai proaspeți și îi poți arunca pur și simplu într-un wok, adăugând puțin unt. Pentru salată optează pentru mentă proaspătă, chilli, spanac baby, bucăți generoase de pepene roșu și alune prăjite. Absolut delicios și ușor!

Salată cu pepene roșu, pâine prăjită sau lipie și haloumi

Brânza haloumi este sărată, iar măslinele împreună cu acest mix format din rodie, ruccola, pepene roșu și pâine prăjită oferă o combinație spectaculoasă  de arome. La fel, pentru dressing se recomandă o cremă de oțet balsamic.

Salată cu brânză feta, ceapă, busuioc și pepene roșu

Un combo classic: ai spune că seamănă cu o salată grecească, dar de această dată ingredientul de bază este pepenele roșu. Textura cremoasă și sărată de la brânza feta se portivește absolut perfect cu dulceața pepenelui roșu, dar și a cepei. Adaugă așadar la această combinație ceapa roșie tăiată în felii subțiri pentru o adevărată explozie de arome.

Cocktail cu rom

Combinația ideală pentru o seară cu prietenii are în rolul principal un pepene roșu. Cum îl îmbunătățești? E foarte simplu. Este important ca pepenele roșu să fie foarte bine răcit. După ce îl tai în jumătate scoate pulpa și imparte-o în pahare in cantitate egală. Toarnă rom și lasă compoziția în continuare la frigider până la servire.  

Pofta bună și nu uitați, cele mai bune legume și fructe le găsiți în acest sezon în piață. Așa că renunțați la shopping-ul din super market și optați pentru fructe proaspete! 

Sursa rețetei: Jamie Oliver .- jamieoliver .com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 + = 48