Monthly Archives: May 2019

Samsung ar pregăti un telefon cu totul nou pentru 2019

Samsung a cam dat-o în bară cu modelul revoluționar de telefon pliabil, Galaxy Fold, dar ar putea să compenseze cu un model nou, anul acesta.

Un nou zvon legat a fost lansat de Ice Universe, cunoscut pentru informațiile pe care le divulgă în materie de telefoane. Astfel a fost anunțată acum apariția unui design cu totul nou al unui smartphone, care va fi lansat mai târziu, în 2019. Deși nu este clar dacă este vorba despre un telefon Samsung sau nu, Ice Universe a menționat că Samsung va fi printre companiile care va livra acest nou model. Anunțul a fost într-o postare pe Twitter. 

Poate chiar mai rău pentru Samsung decât dezastrul legat de Galaxy Fold a fost situația cu Galaxy Note 7. După o serie de plângeri și incidente legate de baterie și telefoane care explodau, modelul Note 7 a fost rechemat și apoi anulat. Totuși, nu este clar de ce Ice Universe folosește acest model Samsung pentru a anunța un nou design de telefon. Mai ales având în vedere că Note 7 este deja vechi de vreo trei ani, iar Samsung a îmbunătățit mult felul în care telefoanele sale arată.

Nu avem foarte multe detalii. Totuși, pentru că fotografiile folosite pentru a da vestea sunt cu un Note 7, putem presupune că Samsung va fi în spatele unui nou design de telefon în 2019. Ar putea fi vorba chiar despre Note 10, care este programat să se lanseze vara aceasta.

sursa: playtech.ro

Sărbătorim BEST-ul împreună!

Cum se sărbătorește cel mai bine spiritul BEST? Prin activități interesante care au rolul de a ne informa cu privire la activitățile organizației și, mai mult decât atât, prin marcarea celor 24 de ani de la înființare. Organizația BEST Cluj-Napoca a cunoscut o creștere continuă în ultimii ani, iar energia membrilor se resimte în fiecare activitate organizată de aceștia.

***

Anul acesta BEST Cluj-Napoca împlinește 24 de ani de la înființare, iar noi, membrii organizației, ne dorim să sărbătorim „in the BEST way” alături de voi. În perioada 22-23 mai, prin intermediul unor activități relaxante, vrem să împărtășim spiritul BEST cât mai multor persoane, să simțiți și voi energia oamenilor din spatele evenimentelor pe care le organizăm şi de ce nu, poate te convingem să ni te alături organizației cândva. 

În prima zi a aniversării organizatorii au pregătit un Escape Room în Campus Observator, activitate în cadrul căreia, studenţi ai Universităţii Tehnice interesaţi să participe, se vor aventura într-un joc în care sunt blocați într-o cameră și trebuie să utilizeze elemente ale camerei pentru a rezolva o serie de puzzle-uri și să evadeze sau să îndeplinească o misiune într-un termen stabilit. Cei interesați să participe se pot înscrie prin acest formular. După această activitate, în aceeași locație, ne vom revitaliza cu o sesiune de Zumba unde vor fi necesare energia și voia bună. Ziua o vom încheia cu o seară de film în aer liber, cu popcorn, limonadă şi relaxare.

Ce înseamnă BEST?

BEST (Board of European Students of Technology) este o organizaţie europeană, nonprofit, în continuă creştere. Încă din anul 1989, BEST oferă studenţilor din toată Europa posibilitatea de a ajunge la o mai bună înţelegere a culturilor şi a societăţilor pentru a-şi dezvolta capacitatea de a lucra în diverse medii culturale.

Grupul Local BEST Cluj-Napoca este format din voluntari din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, un grup de tineri entuziaşti cu viziuni îndrăzneţe, extrem de motivaţi să înveţe ce înseamnă munca în echipă, managementul unui proiect sau dezvoltarea unor abilităţi complementare studiilor universitare, abilităţi care îi vor ajuta în tot ceea ce înseamnă viaţa post-universitară.

 Vrei să ai parte de o zi de neuitat cu activități și premii misterioase? Vrei să te relaxezi la o seară de filme în aer liber cu amicii? Atunci te aşteptăm la Aniversarea de 24 de ani a organizaţiei BEST Cluj-Napoca!

Înscriere Escape Room: 

https://drive.google.com/open?id=1iNg83tuOC4X1d73FnSf9VwBOIJpmWGQ9oCDTaTQk6l0

ARTIȘTI NOI ÎN LINE-UP-UL UNTOLD 2019!

A cincea ediție, una cu adevărat aniversară, a îndrăgitului festival UNTOLD se apropie cu pași repezi, iar organizatorii au aunțat următoarele nume care întregesc lineup-ul din acest an. 3 Are Legend, Busta Rhymes, Nicky Romero, Stormzy, Tove Lo urcă pe scena festivalului alături de Don Diablo, Steve Aoki, Tinie Tempah și Tujamo dar și alătrui de Armin van Buuren, Martin Garrix, David Guetta și Bastille. Se anunță așadar o ediție mai mult decât aniversară, una pur și simplu spectaculoasă care va aduce în prim plan surprize și momente absolut senzaționale.

Nicky Romero vine pentru prima dată la UNTOLD, însă promite să facă un show și mai intens decât la prima ediție a festivalului NEVERSEA. De la cea mai tare și cea mai mare petrecere aniversară nu putea să lipsească artistul britanic, Tinie Tempah, care a fost prezent la aproape toate edițiile festivalului UNTOLD.  Tove Lo, este artista suedeză extrem de îndrăgită și care vine pentru prima dată pe scena festivalului, având astfel ocazia să ascultăm hituri precum „Habbits” și „Cool girl” care vor răsuna desigur în această vară la Cluj-Napoca.

Scena Alchemy adresează comunității sale din cadrul festivalului UNTOLD, al doilea val de headlineri care vor completa experimentul muzical aniversar din 2019. Laboratorul de bas, Alchemy va fi onorat în continuare cu prezență de spirit și forță muzicală de către A Skillz B2B Krafty Kuts, Congo Natty, Dub Fx, Roni Size și Nero DJ Set. Alchimiști din toată țara, uniți-vă!

Scena UNTOLD Galaxy își dezvăluie al doilea val de stele călăuzitoare care vor lumina călătoria intergalactică aniversară din 2019. Vor completă mișcarea de revoluție în jurul soarelui pe orbita Galaxy cu frecvențe sonice intense presărate cu melodii techno, acid house și deep tech-house, Paul Kalkbrenner live, Elax, Jamie Jones B2B Martinez Brothers, Joseph Capriati, Oxia și Seth Troxler.

Proiectul 3 ARE LEGEND înseamnă Dimitri Vegas&Like Mike și dj-ul american Steve Aoki.  Cei trei se declară foarte buni prieteni și și-au propus în 2014 înființarea acestui proiect, iar de atunci fanii îi pot vedea împreună pe scenele marilor festivaluri de muzică din întreaga lume. Fanii îi vor putea vedea pentru prima data în această formula, pe scena festivalului UNTOLD, în perioada 1-4 august, la Cluj-Napoca.

Rapper-ul american Busta Rhymes vine pentru prima dată pe scena festivalului UNTOLD.  Artistul are o carieră îndelungată care a cuprins colaborări cu artiști importanți ca și Mary J Blige, Mariah Carey, Sean Paul, Janet Jackson, Puff Daddy, Kelis, Pharell, Chris Brown, Lil Wayne, dar și cu Tiesto sau Diplo. Fanii artistului vor putea auzi live, în vară, hituri cunoscute ca și “I know what you want” sau “Break ya neck”.

SHOW EXCLUSIV “ARMIN UNTOLD” LA UNTOLD 2019!

Armin Van Buuren a anunțat că show-ul din acest an va fi unul absolut exclusiv la nivel mondial!  

Unul dintre cei mai iubiți artiști, Armin Van Buuren vine cu o supriză pentru fanii festivalului UNTOLD, la cea de-a cincea ediție. Artistul a creat un show unic, exclusiv la nivel mondial, pregătit special pentru festivalul UNTOLD, “ARMIN UNTOLD”. Show-ul incredibil va avea, de la alți artiști invitați alături de el pe scenă, până la cele mai tari inovații în materie de efecte speciale și producție audio video.

Artistul este cunoscut pentru inovație în materie de tehnologia pe care o folosește pentru a crea show-uri excepționale ca și Armin Only și Armin Only Intense. Un exemplu  a fost introducerea în show-urile sale a unui dispozitiv de control a luminilor prin senzori aplicați pe brațele lui, tehnică pe care a adus-o și în România, la festivalul UNTOLD.

“N-ar trebui să spun asta, dar anul viitor se va întâmpla ceva special!” – anunța Armin van Buuren încă la festivalul UNTOLD ediția 2018.

Armin van Buuren a promis încă de anul trecut, că pentru ediția aniversară din acest an va pregăti un show special pentru fanii din România care, anul trecut au stat mai bine de 8 ore în fața scenei principale a festivalului UNTOLD. Artistul promite că „ARMIN UNTOLD” va însemna momente incredibile care vor depăși orice așteptări, iar organizatorii spun că va fi show-ul anului în Europa. 

***

The fifth edition, a truly anniversary one, of the beloved UNTOLD festival is approaching quite fast, and the organizers have announced the third wave of artists that complete the lineup this year. 3 Legend, Busta Rhymes, Nicky Romero, Stormzy, and Tove Lo join Don Diablo, Steve Aoki, Tinie Tempah and Tujamo alongside Armin van Buuren, Martin Garrix, David Guetta and Bastille. It is therefore announced a more than anniversary edition, a spectacular one that will bring surprises and absolutely sensational moments.

Nicky Romero is coming at UNTOLD for the first time, but promises to make a show even more intense than the first one at NEVERSEA festival. British artist Tinie Tempah, who was present at almost all the UNTOLD festival editions, could not miss it this year and we are glad about it. Tove Lo is the most beloved Swedish artist who comes for the first time on the festival stage. We will have the opportunity to listen to hits such as “Habbits” and “Cool Girl” that will surely have a deep impact this summer in Cluj-Napoca.

The Alchemy scene addresses its UNTOLD dedicated community, the second wave of headliners that will complement the 2019 anniversary musical experiment. The Alchemy bass lab will continue to be honored with the presence of spirit and musical strength by A Skillz B2B Krafty Kuts, Congo Natty, Dub Fx, Roni Size and Nero DJ Set. Alchemists from all over the country, unite!

The UNTOLD Galaxy scene reveals the second wave of staring stars that will illuminate the anniversary intergalactic journey in 2019. They will complete the revolutionary movement around the sun in the Galaxy orbit with intense sonic frequencies dotted with techno, acid house and deep tech-house songs, Paul Kalkbrenner live, Elax, Jamie Jones B2B Martinez Brothers, Joseph Capriati, Oxia and Seth Troxler.

Project 3 ARE LEGEND means Dimitri Vegas & Like Mike and American DJ Steve Aoki. The three are very good friends and they set out to set up this project in 2014, and since then fans can see them together on the stage of the great music festivals around the world. Fans will be able to see it for the first time in this formula, on the stage of the UNTOLD festival, from 1-4 August, in Cluj-Napoca.

American rapper Busta Rhymes is coming for the first time on the UNTOLD festival stage. The artist has a long career and has collaborated with important artists such as Mary J Blige, Mariah Carey, Sean Paul, Janet Jackson, Puff Daddy, Kelis, Pharell, Chris Brown, Lil Wayne, and Tiesto or Diplo. Fans will be able to hear live hits known as “I know what you want” or “Break ya neck” in the summer.

 AN EXCLUSIVE SHOW “ARMIN UNTOLD” 2019!

Armin Van Buuren announced that this year’s show will be absolutely exclusive worldwide!

One of the most beloved artists, Armin Van Buuren, comes with a surprise for fans of the UNTOLD festival at its fifth edition. The artist created a unique, exclusive worldwide show, specially prepared for the UNTOLD festival, “ARMIN UNTOLD”. The incredible show will have, from other artists invited alongside him on stage, to the ultimate innovations in special effects and video production.

The artist is known for the technology innovation he uses to create exceptional shows like Armin Only and Armin Only Intense. An example was the introduction of a light control device in his shows by sensors applied to his arms, a technique he also brought to Romania at the UNTOLD festival. “I should not say that, but next year something special will happen! “- Armin van Buuren announced this at the UNTOLD 2018 edition. Armin van Buuren has promised since last year that for this year’s edition he will prepare a special show for fans in Romania who, last year spent more than 8 hours in front of the main stage of the UNTOLD festival. The artist promises that “ARMIN UNTOLD” will mean incredible moments that will surpass any expectations and the organizers say it will be the show of the year in Europe.

Cele mai elegante apariții de la Cannes 2019

De la Julianne Moore sau Elle Fanning, care a uimit covorul roșu cu apariția sa delicată și până la Alessandra Ambrosio sau Carla Bruni-Sarkozy, o mare parte din vedetele prezente la debutul festivalului de la Cannes au bifat cu succes categoria celor mai elegante apariții. Festivalul a debutat ieri. Iată câteva dintre ținutele care au făcut senzație pe covorul roșu.

Calra Bruni-Sarkozy la premiera filmului „Les Miserables”

Elle Fanning la premiera filmului „Les Miserables”

Julianne Moore în Louis Vuitton la premiera filmului „Les Miserables”

Elle Fanning la premiera filmului „The Dead Don’t Die”

Excentrică sau pur și simplu originală, Tilda Swinton în Haider Ackerman

Eva Longoria într-o creație semnată Alberta Ferretti la premiera filmului „The Dead Don’t Die”

Juliane Moor purtând Dior și bijuterii Chopard la premiera filmului „The Dead Don’t Die”

Premieră la cinema: John Wick: Chapter 3 – Parabellum

A treia parte a celebrei francize îl aduce din nou în prim plan asasinul John Wick, interpretat de Keanu Reeves,într-o nouă confruntare la limita imposibilului: viața lui costă acum 14 milioane de dolari, având astfel o adevărată armată de vânători de recompense neobosiți chiar pe urmele lui. După uciderea unui membru al dubioasei organizații internaționale de asasini plătiți, conducerea l-a exclus pe Wick, lăsându-l fără protecție în vizorul celor mai nemiloși lunetişti din lume. Nu ratați un fim exclusiv și plin de acțiune care va avea premiera pe marile ecrane din România în 17 mai 2019.

Vizionează mai jos trailer-ul peliculei:

Campania anuală de suflet a revenit: Blood Network ajunge în orașele din România

Una dintre cele mai frumoase inițiative din România, campania Blood Network revine și în acest an. Trebuie să știți că pe lângă oportunitatea de a dona sânge în orașele principale din România, aveți ocazia să primiți un bilet de o zi la Untold sau la Neversea. Este o campanie care a ajuns deja la a cincea ediție și cred că cel mai important este să ne mobilizăm la nivel național pentru un scop mai mult decât nobil. 

Așadar, cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România, BLOOD NETWORK, inițiată de organizatorii festivalurilor UNTOLD și NEVERSEA, a revenit în forță încă de săptămâna trecută și se va desfășura până în 29 iunie în toate centrele de transfuzii din țară, caravana mobilă fiind prezentă în nouă orașe din România.

La fel ca și în anii precedenți, anul acesta festivalierii vor putea dona atât la centrele fixe, cât și la caravanele mobile. De această dată, caravana poate fi găsită în nouă orașe ale țării: Cluj-Napoca, București, Iași, Timișoara, Oradea, Târgu Mureș, Sibiu, Brașov și Constanța. Toți cei care vor dona la caravanele mobile între orele 8.00-14.00 vor primi un bilet gratuit de o zi la UNTOLD sau NEVERSEA.   

 • CLUJ-NAPOCA: 11, 12 MAI, BULEVARDUL EROILOR
 • TÂRGU MUREȘ: 18,19 MAI, PIAȚA TEATRULUI
 • IAȘI: 18,19 MAI, IULIUS MALL
 • TIMIȘOARA: 25,26 MAI, PARCAREA FACULTĂȚII DE POLITEHNICĂ
 • ORADEA: 1,2 IUNIE, PIAȚA UNIRII
 • SIBIU: 8,9 IUNIE, PIAȚA UNIRII
 • BUCUREȘTI: 14,16 IUNIE, PARCUL HERĂSTRĂU, INTRAREA PIAȚA CHARLES DE GAULLE
 • BRAȘOV: 22, 23 IUNIE, BULEVARDUL REPUBLICII, ZONA MODAROM
 • CONSTANȚA: 29, 30 IUNIE, PIAȚA OVIDIU

Cei care donează sânge la caravana mobilă și se înscrie în baza de date Și Eu Donez (reteaua.sieudonez.ro) primesc un bilet gratuit de o zi la UNTOLD sau la NEVERSEA., iar toți cei care donează sânge la centrele de transfuzii din întreaga țară și intră în rețeaua „Și Eu Donez”, vor primi reducere la abonamente pentru festivalurile UNTOLD sau NEVERSEA. Festivalierii care donează la unul dintre Centrele de Transfuzii din țară trebuie să acceseze, în funcție de festivalul la care vor să ajungă, site-ul untold.com sau neversea.com, secțiunea Blood Network, unde vor completa formularul solicitat și vor atașa o poză cu adeverința de donator. Apoi, vor primi pe adresa de mail un cod cu care vor putea achiziționa abonamentele cu reducere:

*la UNTOLD la prețul special de 513,94 de ron plus taxe din prețul final de 811,20 ron + taxe al abonamentului

*la NEVERSEA la prețul special de 399 de ron plus taxe din prețul final de 599 ron + taxe al abonamentului

EDY CHEREJI, director de Comunicare UNTOLD&NEVERSEA “Campania Blood Network se dezvoltă de la an la an. În 2019, am adăugat încă trei orașe în care va ajunge caravana de donare de sânge, Târgu Mureș, Sibiu și Oradea. În acest fel, pe lângă centrele de transfuzii din toată țara, tinerii pot dona la caravana mobilă care, în acest an, poate fi găsită în 9 orașe din România. Ne dorim să creștem numărul de donatori de sânge, mai ales că spitalele din România au o nevoie constantă de sânge. “

 În acest moment, peste 6000 de membri s-au înscris în rețeaua donatorilor benevoli de sânge de pe platforma Și eu Donez

Campania Blood Network în 2018 a însemnat peste 1000 de donatori la cele 6 caravane mobile de donare de sânge și peste 3000 de donatori la centrele de transfuzii din întreaga țară. NEVERSEA 2019 va avea loc în perioada 4-7 iulie la Constanța, iar UNTOLD 2019 va avea loc în perioada 1-4 august la Cluj-Napoca.

Filmulețul oficial pentru campanie poate fi vizionat accesând linkul de mai josȘ

https://www.facebook.com/UNTOLDFestival/videos/470893733453519/

Avengers: Endgame, cel mai de succes film din toate timpurile

Începând cu premiera oficială a peliculei Avengers:Endgame, cinefilii din întreaga lume s-au înghesuit în cinematografe. Filmul a încasat în două săptămâni de la premieră, nu mai puțin de 2 miliarde de dolari, ajungând rapid pe un loc fruntaș în topul celor mai de succes filme din toate timpurile. Printre filmele care au mai reușit astfel de performanțe de-a lungul timpului se mai numără Avengers: Infinity War (2.048 miliarde de dolari), Star Wars: The Force Awakens (2.068 miliarde de dolari), Titanic (2.187 miliarde de dolari) si Avatar (2.788 miliarde de dolari).Cu un buget de aproximativ 356 de milioane de dolari, Avengers: Endgame este unul dintre cele mai scumpe filme realizate vreodată. În primul weekend de la lansare, noul Avengers a înregistrat un mega succes de box office și în România, înregistrând încasări de 3,859,114 RON, devenind astfel cel mai urmărit film cu super eroi, dar și cea mai bună lansare din seria Marvel.

Devenind un veritabil fenomen la nivel mondial, franciza Avengers cuprinde 22 de filme, lansate în ultimii 11 ani, care au generat în total venituri de peste 19,9 miliarde de dolari pentru Studiourile Marvel. Dacă nu ai apucat să vizionezi încă pelicula îți recomandăm să o faci pentru că vei rămâne cu adevărat impresionat. 

O nouă ediție TedxEroilor va avea loc în 11 mai în Cluj-Napoca

Dacă nu ai planuri pentru acest sfârșit de săptămână te invit să iei parte la un eveniment care te va impresiona. Spun că te va impresiona pentru că vei avea ocazia să descoperi secretele unor povești de succes care se învârt în jurul temei din acest an „The Power of X” și care vor fi expuse de către cei care sunt invitați  în calitate de speakeri. TEDxEroilor, evenimentul care are loc în 11 mai la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, este mai mult decât un simplu eveniment, reprezintă un loc care reușește să ofere noi perspective și să provoace participanții să iasă din zona lor de confort. Speakeri din diverse domenii și care doresc să facă diferența în societatea noastră. Vom avea parte nu doar de momente frumoase ci mai ales extraordinara experiență să ne aflăm față în față cu nume importante. Ca să îți faci o idee despre cine sunt cei cu care vom avea ocazia să interacționăm îți propun să citești lista de mai jos:        

Primele nume anunțate sunt:

 • Dana Nălbaru – cântăreață și compozitoare, fostă solistă în trupa Hi-Q; 
 • Cori Grămescu- nutriționist și manager LadyFIT Gym; 
 • Ioana Tănase- antreprenor, fondatoare ALTERNATIVE și Natura fără Plastic; 
 •  DJ Shiver- cunoscut pentru proiectul lui muzical, The Shiver Show; 
 •  Mihaela Noroc- fotograf și creatoarea proiectului “Atlasul Frumuseții”; 
 •  Alexa Valiantos- activist transgender, vicepreședinta organizației Lgbt MozaiQ; 
 •  Dite Dinesz- jurnalist și creatoarea emisiunii “Izolați în România”; 
 •  Ion Aion- autor, cunoscut pentru “Spovedania unui preot ateu”; 
 • David, adolescent diagnosticat cu autism înalt funcțional, cunoscut pentru Jurnal de Fotograf și tatăl lui, Mihai Stescu, blogger    
 • Mugur Pop – fondator al asociației Terra Dacica Aeterna
 • INVICTUS – un proiect de educație, o luptă împotriva ignoranței și o punte intre militari și civili ca oameni, prin care veteranii de război ai zilelor noastre sunt susținuți să participe la competiții sportive.

Prin natura sa, TEDxEroilor reprezintă locul de întâlnire al ideilor și al oamenilor care împărtășesc dorința de a provoca viitorul și de a-și depăși limitele. Prin participarea la acest eveniment vei avea ocazia să creezi legături noi, să dezbați idei și să îți dezvolți orizontul.

Ne vedem la TEDxEroilor! 

BattleLab Robotica – concurs internațional de Sumo Robotic

Fenomenul BattleLab Robotica, aflat la a IX-a ediție, este rezultatul colaborării dintre Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice și BEST Cluj-Napoca, care şi-au unit forțele pentru a crea un eveniment unic în Cluj-Napoca, un concurs internaţional de sumo robotic. 

Descrisă de participanți ca fiind o sărbătoare a creației, a dăruirii şi a pasiunii, competiția devenită o tradiție în estul Europei va avea loc în data de 11 mai 2019, începând cu ora 10:00, în amfiteatrul P03 din incinta Universității Tehnice, strada Barițiu, nr. 26.

Tema competiției o reprezintă implementarea de sumo-roboți autonomi, capabili să identifice și să elimine de pe suprafața de joc robotul advers. Acest concept a apărut la sfârșitul anilor ‘80 în Japonia, ca o încercare de a combina tradiția cu tehnologia. Fenomenul este în continuă creștere, evoluând de la roboțeii îmbrăcați în lemn şi plastic la adevărate demonstrații ale tehnologiilor de ultimă generație.

Ideile inovative, determinarea și ingeniozitatea sunt caracteristici ale studenților de la universitățile cu profil tehnic din România și din lume, care se vor prezenta la linia de start cu propriul robot autonom construit de la zero, cu scopul de a domina ringul de luptă. În cadrul competiției vor participa peste 40 de echipe care au investit atât timp, cât și bani, pentru construirea celor mai puternici roboți.

Sunt așteptați peste 400 de spectatori, dornici să urmărească luptele dintre roboți și să își susțină favoriții. Pentru că publicul este sufletul competiției, fă și tu parte din povestea BattleLab Robotica 2019!

Intrarea este gratuită!

Anul acesta, evenimentul este susținut de companiile partenere: Bosch, Accenture, Telenav, BRD, Stratec, Betfair, TME Polonia, Global Convergence, Napoca Business, Mouser Electronics, Global Convergence. Mai multe informații despre eveniment și competiție pot fi găsite pe www.battlelab.ro și pe Facebook, la adresa https://www.facebook.com/BattleLabRobotica/

 

BEST (Board of European Students of Technology) este o organizație internațională, nonprofit, în continuă creștere. Încă din anul 1989, BEST oferă studenţilor din toată Europa posibilitatea de a ajunge la o mai bună înțelegere a culturilor şi a societăților, pentru a-şi dezvolta capacitatea de a lucra în diverse medii culturale.

Grupul Local BEST Cluj-Napoca este format din voluntari din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Scopul nostru este de a oferi toate condițiile pentru dezvoltare personală, realizată prin educație complementară, încurajând fiecare student să participe la proiecte inovative şi provocatoare, cum ar fi: traininguri (BEST Training Week), workshopuri, suport în carieră (Jobshop®), competiții inginerești (EBEC Challenge), cursuri academice etc.

În anul 1960 ia ființă, în cadrul Facultății de Mecanică, secția de Inginerie Electrică, care în 1964 devine Facultatea de Inginerie Electrică. După 13 ani de la înființare, în 1977, Facultatea se dezvoltă prin secțiile noi de Electronică, respectiv, Telecomunicații și Automatică și Calculatoare. Armonizarea programelor de studiu cu cele ale unor universităţi de prestigiu pe plan mondial este o preocupare permanentă a comunității academice, manifestată printr-o veritabilă angajare a corpului profesoral în procese de inovare. Misiunea Facultății de Inginerie Electrică din Cluj-Napoca este realizarea la un înalt nivel de calitate a învățământului şi cercetării științifice, în domeniile Inginerie Electrică, Inginerie Energetică, Științe Inginerești Aplicate, Inginerie şi Management, în context național şi internaţional, răspunzând necesității de dezvoltare intelectuală, profesională şi socială a individului şi de progres a societății românești