Monthly Archives: April 2019

Cum sa te îmbraci la festivaluri. 15 idei de la Coachella

Moda festivalurilor de muzică a schimbat nu doar industria de entertainment, ci a influențat și domeniul fashion. Astfel a luat naștere un adevărat stil vestimentar pentru acest tip de manifestări artistice. Săptămâna trecută a avut loc în California ediția din acest an a celebrului Coachella, unde au luat parte zeci de mii de oameni, printre care și vedete cunoscute, ocazie ideală de a analiza ținutele lor vestimentare și de a prelua idei pentru festivalurile ce urmează să aibă loc în Romania în vara acestui an. Ținute excentrice sau cele boho chic au făcut parte din arsenalul vestimentar de la Coachella. S-au putut remarca materiale și țesături interesante, nuanțe neon, dar și materialele fluide reprezentate chiar bine prin rochii cu volane, franjuri, și accesorii precum pălării. Interesantă este revenirea în forță a botinelor extrem de ascuțite sau a celor cu tentă cowboy.

Botinele cu vârf ascuțit au revenit în forță în acest sezon.

Topuri sau pantaloni transparenți au fost un adevărat hit anul acesta precum și asocierea loc cu cizme înalte, bocanci și rochii vaporoase.

Nelipsitele rochii sau cardigane cu franjuri au adus o tentă ușor hippie. Au predominat pe lângă culorile deschise și cele pământii.

Premieră la cinema: Avengers – Endgame (2019)

Cel mai așteptat film din seria Avengers – Endgame va avea premiera în 26 aprilie. Pelicula promite să dezvăluie soarta eroilor după finalul peliculei „Infinity War”, peliculă care ne-a lăsat să așteptăm cu sufletul la gură continuarea. Pentru cei ce au ales să nu vizioneze prima parte, va fi cu adevărat spectaculos să o facă acum, chiar înainte de mult așteptata premieră. 

Plutind în voia sorții, în adâncul spațiului, Tony Stark înregistrează un mesaj pentru Pepper Potts, în speranța că, într-o bună zi vorbele lui vor ajunge la destinatar. Răzbunătorii care au supraviețuit decimării provocate de Thanos încearcă să găsească o cale de a-și salva prietenii, aliații și acea jumătate de univers care nu a supraviețuit semi-zeului malefic. 

Momente frumoase și amintiri la Kupaj

Locurile frumoase ne trezesc întotdeauna amintiri, iar acest loc va deveni cu siguranță unul de referință în rândul localurilor care trebuie vizitate  în  Cluj-Napoca. Restaurantul Kupaj promite să te încânte din momentul în care îi calci pragul și nu dezamăgește. O experiență frumoasă care îți va lăsa o amprentă în suflet.

Cu mulți ani în urmă în acest loc pe strada Sindicatelor nr.4 se afla un mic local studențesc unde obișnuiam să ne petrecem orele atunci când nu eram la cursuri sau ne întâlneam cu prietenii la final de săptămână. Aici s-au legat prietenii și am trăit momente frumoase care ne vor rămâne în amintire, aici mi-am întâlnit și eu marea dragoste.

Anii au trecut, noi ne-am maturizat, dar amintirile rămân. Aflând acum ca acest loc a fost transformat într-un restaurant cochet am decis să „investigăm” și să ne petrecem o după amiază frumoasă aici la un pahar de vin. Cu această ocazie am avut și oportunitatea să îl cunoaștem pe Andrei, cel care a dat acest suflu proaspăt locației și care a reușit să transforme locația într-un loc deosebit. Încă din primul moment în care am pășit în local am avut o senzație plăcută și am simțit o oarecare emoție. Nu este un local foarte mare, dar este spațios și foarte potrivit pentru degustări de vin, este un colț care îți oferă senzația de bine, te face să te simți ca acasă. Am aflat ulterior de la Andrei că meniul va suferi mici modificări, deși pot spune că ceea ce am văzut până acum la capitolul tapas și preparate mi-a plăcut foarte mult. În schimb am rămas foarte plăcut surprinsă de varietatea de vinuri. Regăsești aici de toate pentru toți iubitorii de vin, de la vinuri românești până la vinuri din Franța, Noua Zeelandă, Spania sau America de Sud. Noi am ales pentru această ieșire un vin din Chile, un vine care mi-a plăcut foarte mult și pe care l-am adăugat deja în lista de preferințe. În plus am rămas plăcut surprinsă de servirea impecabilă de care am avut parte și consider că acest lucru este un aspect foarte important care face experiența mult mai plăcută. 

Am ales două tapas, eu vinete cu fete, roșii coapte și coriandru, iar el a ales un absolut delicios camenbert în panko  cu dulceață de ardei iute. Alături de tapas am ales un vin roșu extraordinar pe care vă recomand să îl încercați. 5 Cepas Reserva 2016 de la Casa Silva. Un minunat cupaj din 5 souri, Cabernet Sauvignon – Carmenère – Syrah – Pinot Noir și Petit Verdot. Un vin elegant cu o culoare rubinie intensă cu note picante și de fructe negre, o pledoarie pentru papilele gustative cu un post gust fin și intens. Este un vin care poate fi asociat atât la diverse preparate din carne de vită sau chiar vânat, dar și la paste sau alături de brânzeturi bine maturate.

Dacă apreciați un vin alb vă las aici două propuneri pe care le puteți găsi la Kupaj. Dacă vreți să începeți cu ceva deosebit vă sugerez să o faceți cu Franciacorta Corteaura Brut. Vorbim de un Chardonnay 100% cu struguri proveniți din diferite zone din Franciacorta. Este absolut minunat după o masă cu produse de patiserie uscate sau prăjituri cu fructe, ideală pentru prăjiturile din pandișpan sau cele cu creme ușoare, dar este ideal atât ca aperitiv sau ca și gustare precum și asociat cu brânzeturi ușor picante sau cu diverse aperitive. O altă propunere are fi Colefrisio Pecorino. Un vin delicat cu o culoare de pai și cu note puternice de ceai verde și piersică într-un balans absolut perfect. Având în vedere că se apropie sezonul cald, vom avea cu siguranță ocazia să savurăm unul dintre cele două la Kupaj.

Dacă v-am trezit puțin interesul vă sugerez să va faceți timp pentru voi și să petreceți o seară de primăvară, sau de ce nu o după amiază în compania potrivită, la Kupaj. Momentele și locurile frumoase trebuie prețuite pentru că ele ne rămân în memorie pentru totdeauna. Kupaj se află pe Strada Sindicatelor la Nr.4 în Cluj-Napoca. 

***

Beautiful places always awaken memories, and this place will surely become a reference point among the places to be visited in Cluj-Napoca. Kupaj restaurant promises to delight you from the moment you step in and it will not disappoint. A beautiful experience that will leave a mark on your soul.

Many years ago, on this street, Sindicatelor Street no. 4, there was a small student place where we used to spend the time between classes or meet with friends on weekends. This is friendships were  born, a place where we lived beautiful moments that will remain in our memory, here I met my great love.

Years have passed, we have matured, but memories remain. Now that this place has been transformed into a chic restaurant we decided to “investigate” and spend a beautiful afternoon here for a glass of wine. On this occasion, we also had the opportunity to meet Andrei, the one who gave this fresh breath to the location and managed to turn the location into a special place. From the very first moment I stepped into the restaurant I had a pleasant feeling and I felt some kind of excitement. It is not a very large place, but it is spacious and very suitable for wine tastings, it is a corner that gives you the feeling of good, makes you feel at home.

I later learned from Andrei that the menu will be slightly modified, although I can say that what I have seen so far about tapas and dishes I enjoyed a lot. Instead, I was very pleasantly surprised by the variety of wines. Here you can find everything for all wine lovers, from Romanian wines to wines from France, New Zealand, Spain or South America. We chose a wine from Chile, a wine that I liked very much and which I have already added to the preference list. Besides, I was pleasantly surprised by the impeccable service I had, and I think this is a very important aspect that makes the experience much more enjoyable.

We chose two tapas, for me, eggplant with feta cheese, baked tomatoes and coriander, and he chose an absolutely delicious camenbert in panko with sweet pepper jam. Aside the tapas we chose an extraordinary red wine that I recommend you to try. 5 Cepas Reserva 2016 from Casa Silva. A wonderful blend of 5 grape varieties, Cabernet Sauvignon – Carmenère – Syrah – Pinot Noir and Petit Verdot. An elegant wine with intense ruby color with spicy notes and black fruit, a pleasure for the tasting buds with a fine and intense taste. It is a wine that can be associated with various types of beef or even venison, but also with pasta or with well-matured cheeses.

If you appreciate a white wine I leave here two proposals that you can find at Kupaj. If you want to start with something special I suggest you do it with Franciacorta Corteaura Brut. We are talking about a 100% Chardonnay with grapes coming from different areas of Franciacorta. It is absolutely wonderful after a meal with dried pastries or fruit cakes, but it is also ideal as an aperitif or as a snack as well as associated with spicy cheeses or various appetizers. Another proposal is Colefrisio Pecorino. A delicate wine with a nice straw color and strong notes of green tea and peach in an absolutely perfect balance. As the warm season approaches, we will surely have the opportunity to enjoy one of the two at Kupaj.

If I have awaken some interest in you, I suggest you take the time to spend a lovely afternoon or an early evening in the right company at Kupaj. Beautiful moments and places have to be cherished because they remain in our memory forever.

text: I.B.

Google anunță lansarea noilor telefoane Pixel: când are loc evenimentul

Google are în portofoliu unele dintre cele mai bune telefoane cu Android, dar nu și-a mai actualizat de aproximativ un an seria de terminale Pixel.

În ultimele luni, valul de smartphone-uri foarte bune cu Android te-a făcut să uiți că gigantul din Mountain View se ocupă cu realizarea de telefoane. La scurt timp după lansare, telefoanele Google Pixel 3 erau unele dintre cele mai bune în materie de abilități foto video. Acum, au iești din top 10 în clasamentul celor de la DxOMark.

În mod tradițional, Google lansa terminale noi în toamnă, dar se pare că va intra într-un ciclu de lansări de două ori pe an, la fel ca Samsung sau Huawei. În prima parte a anului va lansa un smartphone mainstream, în timp ce toamna va fi dedicată unor noi gadgeturi de top. Pornind de la acest scenariu, Google a publicat de curând online o imagine cel puțin sugestivă care ne dezvăluie faptul că în 7 mai se va întâmpla ceva. Deocamdată orice detalii în ceea ce privește prețurile sunt necunoscute, dar vor urma să fie dezvăluite probabil după data de 7 mai. 

sursa: https://playtech.ro/

Evenimente pentru iubitorii de vinuri – Vinitaly 2019

Vinitaly, cel mai mare eveniment de profil din industria vinului va avea loc săptămâna viitoare în perioada 7-10 aprilie în superbul oraș Verona. Încărcat cu o puternică istorie acest oraș emblematic pentru Italia aduce în atenția publicului larg, dar și persoanelor specializate în domeniu, cele mai bune vinuri provenind de pe toate continentele. Acest eveniment marchează evoluția sistemului viticol la nivel național și internațional, ajutând la transformarea vinului într-una dintre cele mai interesante și dinamice realități. A 53-a ediție Vinitaly este gata să-și deschidă ușile cu o performanță în atingerea unui rezultat istoric în ceea ce privește numărul de expozanți și zona de spectacol. La capitolul inovații în 2019 merită menționate Organic Hall și Vinitaly Design, care au ca scop creșterea evenimentului și aducerea inovației în prim plan, dar va dezvăluim mai multe într-un maaterial ulterior. Am ales câteva podgorii pe care le veți găsi la Vinitaly și am să vă spun chiar și unde le puteți găsi. Collefrisio Abruzzo – standul D4 în Pad 12, Antonutti Friuli – Pad 6 standul F6, La Scolca – Pad 7 standul D8, Morgante – Pad 2 standurile 81/E , 96F, Cantina Muri Gries Pad 6 standurile C1/D1, Marotti campi – Pad 7 C(6-8)standul 12, Masseria L’astore – Pad 11 isola B2, Castel Sallegg Hall 6 , D2 și Bordiga – Pad 10 standul I 3. Nu uitați să treceți pe la ei și să degustați pentru că va merita din plin experiența. Pentru a vă putea face o idee, toate aceste podgorii sunt mici și au fost păstrate și transmise din generație în generație, mizând pe calitate și păstrarea valorilor autohtone. Recoltarea se face manual după un orar bine stabilit, pentru a asigura păstrarea calității care începe în vie și se finalizează în sticlă. Collefrisio Abruzzo spre exemplu a luat naștere în Abruzzo și se află deja la a treia generație de vinificatori. Contextul geografic a favorizat această podgorie pentru a combina un standard de înaltă calitate cu un număr mare de sticle din diferitele soiuri. 

Vinurile podgoriei Antonutti sunt deosebite și mă bucur că am avut ocazia să le degust. Aceste vinuri reprezintă un excelent echilibru de aromă, fiind rezultatul unei atenții deosebite în selecția strugurilor. Vinurile au fost create cu atenție și într-o armonie strânsă cu mediul înconjurător de unde provin  și păstrează atât în esență cât și în aromele lor, parfumurile, aromele, florile, soarele, apa și cerul acestui minunat tărâm. În România vinurile prodgoriilor sunt importate de Mica Italie prin LVG Wine&Food Communication SRL. Sper că am reușit să vă trezesc puțin interesul și să vă transpun în minunatul oraș Verona pentru trei zile de poveste alături de vinuri bune.

***

Vinitaly, the biggest wine event in the industry will be held next week in April 7-10 in the magnificent city of Verona. With a strong history this emblematic city in Italy brings to the attention of the general public, but also to the persons specialized in the wine industry, the best wines coming from all continents. This event marks the evolution of the viticulture system at national and international level, helping to turn wine into one of the most interesting and dynamic realities. The 53 edition of Vinitaly is ready to open its doors with a performance in achieving a historical result in terms of number of exhibitors and show area. Innovation in 2019 is worth mentioning, Organic Hall and Vinitaly Design, which aim to increase the event and bring innovation to the forefront, but we will reveal more in a later material. I chose some vineyards that you will find at Vinitaly and I will tell you even where you can find them. Collefrisio Abruzzo – stand D4 in Pad 12, Antonutti Friuli – Pad 6 stand F6, La Scolca – Pad 7 stand D8, Morgante – Pad 2 stands 81/E , 96F, Cantina Muri Gries Pad 6 stands C1/D1, Marotti campi – Pad 7 C(6-8) stand 12, Masseria L’astore – Pad 11 isola B2, Castel Sallegg Hall 6 , D2 and Bordiga – Pad 10 stand I 3. Do not forget to go over to them and taste their wines in order to have a full experience. To getan idea, all of these vineyards are small and have been preserved and transmitted from generation to generation, relying on quality and preservation of indigenous values. Harvesting is done manually after a well-established schedule to ensure that the quality begins in the vineyard and finishes in the bottle. Collefrisio Abruzzo, for example, was born in Abruzzo and is already in the third generation of winemakers. The geographic context favored this vineyard to combine a high quality standard with a large number of bottles of different varieties. The wines of the Antonutti vineyard are special and I am glad that I had the opportunity to taste them. These wines are an excellent balance of flavor, being the result of a special attention in the selection of grapes. Wines have been carefully and harmoniously created in harmony with the environment where they come from, and they retain both their essence and aromas, perfumes, aromas, flowers, sun, water and the sky of this wonderful land. In Romania, the wines of the vineyards  are imported by Mica Italie through LVG Wine & Food Communication SRL. I hope I’ve been able to awaken you a little interest and translate you into the wonderful city of Verona for three days of story alongside good wines.

Text: I.B.