Monthly Archives: March 2019

Premieră la cinema: Dumbo (2019)

Dumbo reprezintă un remake al filmului animat cu același nume din 1941 și este bazat pe celebra carte a scriitorilor Helen Aberson și Harold Pearl. Pelicula urmărește aventurile extraordinare ale lui Dumbo, un elefant neobișnuit, ale cărui urechi supradimensionate îl fac obiectul ridiculizării într-un circ deja zbuciumat. Dar când ei descoperă că Dumbo poate zbura, circul are parte de o revenire incredibilă. Secrete întunecate, frumusețe și multă pasiune într-un film dedicat întregii familii. Regia este semnată de Tim Burton, iar în rolurile principale îi veți vedea pe Eva Green, Colin Farrell, Michael Keaton,Danny DeVito și Alan Arkin. Pelicula are premiera pe marile ecrane din România în 29 martie 2019.

Urmărește trailer-ul peliculei mai jos. 

WineUp revine la Cluj-Napoca

Cel mai așteptat eveniment de profil dedicat pasionaților de vin va avea loc în perioada 29-31 martie în Cluj-Napoca. Evenimentul de profil are loc într-un loc istoric de referință, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca aflat în clădirea Castelului Banffy. În fiecare participanții la acest festival au ocazia să deguste vinuri provenite din podgorii de renume, dar și să participe la diverse master class-uri. 

WineUp nu este doar un festival dedicat licorii magice, care ne desfată papilele gustative. Este o oportunitate de a descoperi vinuri noi, de a degusta vinuri pe care le-am îndrăgit deja, de a ne face prieteni noi și mai ales de a povesti într-o ambianță deosebită despre lumea minunată a vinurilor. Degustând vinuri bune descoperim povești pentru fiecare în parte, descoperim legături noi și creăm momente și amintiri frumoase. Cele trei zile ne vor provoca la multe momente frumoase, așadar nu uitați să vă achiziționați bilete. Detalii despre WineUp puteți afla și de pe pagina oficială: www.wineup.ro

A 5-a ediție WineUp Fair in Transylvania aduce în atenția publicului atât producători autohtoni îndrăgiți, precum și importatori. Vom avea ocazia să degustăm așadar soiuri autohtone îndrăgite, dar și soiuri de peste hotare, vom avea ocazia să experimentăm și să descoperim secretele strugurilor din pahar.

O selecție cu poze de la ediția 2018 WineUp

***

The most awaited event dedicated to wine enthusiasts will be held from 29 to 31 March in Cluj-Napoca. The event takes place in a historical building, the Art Museum in Cluj-Napoca, located in the Banffy Castle. Every participant at this festival has the opportunity to taste wines from famous vineyards, but also to take part in various master classes. WineUp is not just a festival dedicated to this magical beverage, which delights our taste buds. It is an opportunity to discover new wines, to taste wines that we have already loved, to make new friends and especially to learn in a special ambience about the wonderful world of wines. By tasting these good wines we discover stories for each one, discover new ties and create beautiful moments and memories.

The three days will gather many beautiful moments, so do not forget to purchase your tickets online. Details about WineUp can also be found on the official website: www.wineup.ro.

The 5th WineUp Fair in Transylvania brings to the attention of the public both beloved native producers and importers. We will have the opportunity to taste both popular native varieties and varieties from abroad, we will have the opportunity to experiment and discover the secrets of the grapes in the glass.

Jessica Simpson a devenit mămică pentru a treia oară

Celebra cântăreață are din nou probleme cu greutatea după a treia sarcină. Cântăreața se confruntă de câțiva ani cu oscilații masive de greutate deși nu pare să fie deranjată de acest lucru. Marți seara Jessica Simpson a adus-o pe lume, în Los Angeles, pe micuța Birdie Mae Johnson. Jessica a postat deja, pe contul sau oficial de Instagram, prima fotografie cu fetița nou-născută. În imagine apare fiica ei cea mare, Maxwell (6 ani), făcând cunoștință cu sora ei mai mică, imediat după naștere.

Sarcina nu a fost însă deloc una ușoară. În ultimele lui, Jessica Simpson s-a luptat cu insomnia, refluxul de acid gastric, bronșita, dureri de spate și anxietate. Mai mult, sarcina și-a lăsat amprenta și pe trupul artistei care s-a îngrășat nu mai puțin de 30 de kilograme în această perioada.

Jessica Simpson avut de-a lungul anilor probleme cu greutatea care au afectat-o pe plan emoțional, evitând aparițiile în presă sau la televizor tocmai din acest motiv.

Sursa: ADPM.

UNTOLD LANSEAZĂ CAMPANIA “SHOW YOU CAN!”

Organizatorii UNTOLD alături de Ursus Breweries lansează astăzi competiția internațională „SHOW YOU CAN”, prin care cei creativi pot să propună o idee de instalații funcționale, pe tema reutilizării și reciclării. Cei interesați de acest subiect pot afla detalii și se pot înscrie începând din 15 martie până pe data de 25 martie, pe untold.com/showyoucan.

Aplicanții au șansa de a-și vedea idea implementată, proiectul câștigător fiind finanțat de către UNTOLD cu suma de 10.000 de euro (conform regulamentului campaniei disponibil pe untold.com/showyoucan), urmând a fi expus în perimetrul festivalului, timp de 4 zile. De asemenea, câștigătorul competiției va fi invitat la cea de-a 5 ediție a festivalului UNTOLD, având accesul, transportul și cazarea asigurate. În plus, câștigătorul competiției, alături de următorii 4 finaliști vor petrece 5 zile la Bruxelles, într-un internship în cadrul Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară din cadrul Parlamentului European.

Campania „SHOW YOU CAN” este rezultatul angajamentului anunțat de UNTOLD în Parlamentul European, la Bruxelles, în iunie 2018, ce vizează informarea și conștientizarea publicul tânăr asupra reciclării deșeurilor, a economiei circulare și implicit a colectării selective. UNTOLD are alături unele dintre cele mai puternice companii din România, care sunt pentru dezvoltarea modelului comun de bune practici. Susținerea pe care o oferă se manifestă și dincolo de parteneriatul comercial, acțiunile de responsabilitate socială reprezentând un pilon important în strategia comună de implementare a parteneriatului pe termen lung. Ursus Breweries este unul dintre primii parteneri care s-a alăturat acestei campanii, continuând seria de acțiuni realizate și în 2018.

“Ursus Breweries a fost prima companie care a adus reciclarea ambalajelor pe harta UNTOLD, realizând activități dedicate colectării ambalajelor. Integrarea colectării, reutilizării și reciclării în povestea noastră de la festival reprezintă un mesaj din partea regelui berii către toți cei care pot contribui la protecția mediului înconjurător.Pentru URSUS, dialogul cu iubitorii brandului se completează întotdeauna cu idei creative, cunoaștere aprofundată, curiozitate, dorința de a schimba ceva în bine și entuziasm. Ne implicăm în concursul inițiat de UNTOLD și Parlamentul European pentru a facilita accesul celor care vor să protejeze mediul înconjurator la toate acestea.” – a declarat Dragoș Constantinescu, Președinte Ursus Breweries.

Festivalul UNTOLD, ediția 2019 va avea loc în perioada 1-4 august, la Cluj-Napoca.

Vocea României revine. Au început preselecțiile!

Pro TV se pregătește pentru un nou sezon „Vocea României”. Preselecțiile au început deja și poți să te interesezi din timp unde poți merge, pentru a avea șansa să fii ales ca și concurent! Următorul sezon din „Vocea României” revine în această toamna la Pro TV. În momentul de față s-a dat startul preselecțiilor pentru cel de-al nouălea sezon.  Preselecțiile vor avea loc la Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și București începând cu 24 martie. 

24 martie – hotel NH din Timișoara

31 martie – hotel Golden Tulip Ana Dome din Cluj-Napoca

7 aprilie – hotel Unirea din Iași

13 și 14 aprilie -Hotel Intercontinental în București

Preselecțiile încep de fiecare dată la ora 9 dimineața. Cei care trec de preselecții vor intra în show la primele audiții sperând să fie aprobați de antrenori pentru a merge mai departe în concurs. 

Întrecerea Halbelor, ediția a III-a

Cea mai inedită „competiție” sportivă va avea loc în acest weekend la Ski Resort Transalpina. Organizatorii promit doza de distracție și așteaptă cât mai mulți concurenți. Premiile au fost puse la dispoziție de Tuborg, Gnex, Merinito, Black Habit, ALexandrion și Centrul de închirieri Alpina Ski. Partenerii acestui eveniment sunt Ski Resort Transalpina și Revista WOW. 

În 16 martie, la Ski Resort Transalpina, va avea loc a treia ediție a evenimentului “Întrecerea Halbelor”, competiție inedită organizată de Namstare.ro împreună cu partenerii: Ski Resort Transalpina, Tuborg, Gnex, Alexandrion, E-WOW, Merinito, Black Habit și Centrul de inchirieri echipamente Alpina Ski.

Ce face unica aceasta ‘competiție’? Faptul că se îmbină pasiunea pentru schi / snowboard cu voia bună, dar și cu spiritul de competiție. Dacă mai punem la socoteală și premiile, putem spune că succesul este garantat.  Cei mai curajoși schiori şi snowboarderi sunt invitați să se înscrie la concurs pentru a-şi demonstra abilitățile de echilibristică şi calitățile de sportivi într-o cursă contra-cronometru, în care viteza şi creativitatea îşi vor spune cuvântul. Aflată deja la a treia ediție, competiția a adunat în fiecare an peste 50 de participanți care s-au întrecut într-un mod inventiv pentru a câștiga premiile puse la bătaie de sponsorii evenimentului.

Anul acesta cursa se desfăşoară pe pârtia albastră de la Ski Resort Transalpina, într-o singură coborâre a tuturor participanților, având în mână o halbă cu aceeași cantitate de bere. Se punctează timpul de coborâre, dar şi cantitatea de bere rămasă în halbă la finalul întrecerii.

Înscrierea este gratuită, completând următorul formular sau la cortul amplasat la cota 1800m, iar participanții la Întrecerea Halbelor vor primi reducere la skipass și închirierea de echipament sportiv pus la dispoziție de Alpina Ski, în baza voucher-ului primit la înscriere. Pentru mai multe informații despre această întrecere inedită, participanți, criterii de jurizare şi premii, vă rugăm să accesați pagină evenimentului: Intrecerea Halbelor 03 si Regulamentul Intrecerea Halbelor.

Cum îți planifici o excursie la Ski (II)

Sunt multe aspecte de care trebuie să ții cont atunci când planifici o excursie la ski sub forma unui road trip. Dacă intenționezi să te oprești pe drum îți sugerez să îți alegi din timp locul și să te să te interesezi ce poți face, ce poți vizita, ce atracții turistice ar fi în zonă, chiar dacă te oprești pentru o singură noapte. Mie îmi plac satele mici din Austria unde te poți caza la o fermă și unde poți petrece o seară frumoasă cu mâncare tradițională. Cel mai mult îmi place micul dejun pentru că de fiecare dată am avut parte de mâncare excepțională și de o primire călduroasă. 

Nu uita să ții cont de următoarele aspecte atunci când ești pe ultima sută de metri cu pregătirile:

1.verificarea mașinii – mașina trebuie să aibă inspecția periodică la zi, RCA valabil, rovignetă valabilă și bineînțeles să fie echipată cu anvelope corespunzătoare anotimpului. Vă asigur că amenda, atât în Austria cât și în Germania, este destul de mare și se aplică pentru fiecare anvelopă în parte. 

2. Vignete și asigurări – Dacă nu aveți rovigneta, puteți să o faceți cu ușurință în orice benzinărie chiar înainte de a pleca. Tot aici puteți face și vigneta pentru Ungaria. Prețul vignetei pentru Ungaria este de 12,96 EUR pentru o mașină mică, iar dacă vă este mai comod o puteți achiziționa și online de aici.

Vigneta pentru Austria poate fi achiziționată la intrarea în Austria dinspre Ungaria pe E60 la Nickelsdorf, de la benzinăria Shell. Noi oprim întotdeauna aici pentru o pauză de cafea. Prețul unei vignete pentru 10 zile este de 9,00 Euro. 

Pentru că vom călători în zona de stațiune se va aplica o taxă suplimentare la părăsirea autostrăzii Brenner dinspre Insbruck spre Stubai de 3 Euro. Taxa de drum se aplică atât la intrarea în valea Stubai, cât și la ieșire. 

Asigurarea medicală: NU PLECAȚI LA SKI FĂRĂ O ASIGURARE!

Este foarte important să aveți o asigurare suplimentară încheiată cu un asigurator. Noi am ales ca de fiecare dată Alianz Țiriac și am optat pentru pachetul mediu. Prețul unei asigurări este de 160 de lei pentru două persoane, conform simulării făcute pe site-ul oficial și include riscurile pentru practicarea sportului extrem. Este foarte important să nu uiți să bifezi acest lucru, atunci când îți faci asigurarea. 

Poate că pare puțin ciudat, dar atunci când mă pregătesc de o ieșire la zăpadă, fie ca e la noi în țară sau în străinătate îmi pregătesc un check list pe care îl poți vedea mai jos. Este important să nu plecăm fără lucrurile de care am maximă nevoie, precum echipamentele de iarnă. 

Ca exemplu pot să spun că pentru acest drum costurile de combustibil cu vignete incluse se situează undeva la 250 € (pentru mașina personală). Cazarea pe care am găsit-o în stațiunea Neustift este foarte drăguță, promit că am să pun poze și a costat 320 €. Este un apartament de 65mp cu living și bucătărie perfect utilată, baie cu cadă și duș și dormitorul care este foarte rustic. 3.Planificarea bugetului – Ei bine acest subiect va fi unul strict orientativ și se referă la cheltuielile fixe din acest ski road trip. Trebuie să țineți cont că aveți nevoie de cazare, transport, bani pentru cheltuieli (ski pass, vignete etc.), dar și bani pentru cheltuielile zilnice. Aici se calculează și partea de închiriere a echipamentului de iarnă, în cazul în care nu aveți echipament. Vă sugerez totuși fie să va achiziționați un echipament în avans sau chiar să împrumutați unul pentru că prețurile la închiriere în Austria sunt destul de mari. 

Pentru variantele de ski pass la ghețarul Stubai există posibilitatea să optezi fie pentru cel de o zi, asta în cazul în care vrei să vizitezi și alte stațiuni din zonă sau poți să optezi pentru ski pass în funcție de câte zile stai. Prețurile pot fi consultate aici.

Ca idee pot să vă spun că un ski pass pe zi de la ora 8:00 este 48,00 € respectiv 38 € de la ora 13:00 – pentru adulți. Există varianta achiziționării unui ski pass și pe 4 zile de exemplu, iar prețul este de 175 €. În plus aveți posibilitatea și să vă achiziționați ski-pass ul pe 2 zile și jumătate sau pe 3 zile și jumătate., iar prețurile sunt atrăgătoare. Dacă vrei să îți închiriezi echipamentul poți să o faci și online tot pe site-ul oficial aici, și vei beneficia chiar de un discount de 5%. Lista completă de prețuri o găsești aici

Bineînțeles că nu îți pot spune cât să cheltuiești, aici depinde de tine. Pot însă să îți spun că dacă intenționezi să bei un vin fiert sau o bere la apres ski, prețurile se situează între 4 și 7 € pentru o cană cu vin fiert respectiv o bere bună și rece. Reamintim însă că este foarte important să fim responsabili pe pârtie și să nu exagerăm sub nici o formă cu consumul de alcool. Vă sugerez să optați pentru cazări care se află aproape de stațiile de autobuz. Ar fi păcat să nu poți savura o cană cu vin fiert pentru ca mașina e jos în parcare. Transportul cu ski bus-ul este gratuit în Austria.

Sunt absolut sigură că în momentul în care am scris acest material mi-a scăpat cu siguranță ceva. Probabil că am să îmi aduc aminte înainte plecare și am să revin cu o completare sau voi posta pe Instagram, pentru că întreaga aventură va fi documentată.  Cred că nu îmi rămâne decât să încep să pregătesc încet bagajele.

Ne vedem în Austria!

***

There are many things to consider when planning a ski trip as a road trip. If you intend to stop on the road, I suggest that you choose your place in the first place and find out what you can do, what you can visit, what tourist attractions are in the area, even if you stop for one night. I like the small Austrian villages where you can stay on a farm and where you can spend a nice evening with traditional food. Most of all I like breakfast because every time I have had exceptional food and a warm welcome.

Do not forget to keep in mind the following when you are on the last few steps with the preparations:

1. car check up – the car must have the regular up-to-date inspections, a valid road tax payment receipt,  and, of course, it must be equipped with seasonal tires. I assure you that the fine, both in Austria and Germany, is quite high and applies to every single tire.

2. Road tax and Insurance – If you do not have the regular road tax payed, you can do it easily in any gas station just before you leave. Here you can also pay the one for Hungary. The road tax for Hungary is 12.96 euros for a small car, and if you are more comfortable you can also purchase it online. The tax road for Austria can be purchased at the border with Austria from Hungary on the E60 in Nickelsdorf, from the Shell petrol station . We always stop here for a coffee break. The price of a 10 is 9.00 Euro. Because we will travel to the resort area, a surcharge will apply if you leave the Brenner motorway from Insbruck to Stubai of 3 Euros. The toll is applicable both at the entrance to the Stubai valley and at the exit.

Medical insurance: DO NOT FORGET ABOUT IT!

It is very important to have a supplementary insurance with an insurer. We have chosen Alianz Ţiriac every time and opted for the average package. The cost of an insurance is 160 lei for two people, according to the simulation made on the official website and includes the risks for practicing extreme sports. It is very important that you do not forget to tick this when you make your insurance.

Perhaps it seems a little strange, but when I’m preparing for a ski trip, whether it’s in our country or abroad, I’m preparing a checklist. It is important that we do not leave without the things we need, such as winter equipment, helmets and of course any other stuff that we need.

As an example I can say that for this route, the costs of fuel with road taxes included are somewhere at 250 € (for the personal car). The accommodation I found in Neustift is very nice, I promise to take pictures and show you around and costs 320 €. It is a 65 sqm apartment with a fully equipped living room and kitchen, bathroom with bathtub and shower, and a bedroom that is very rustic.

3. Budget Planning – Well this topic will be strictly indicative and refers to the fixed costs of this ski trip. You need to keep in mind that you need accommodation, transport, money for spending (ski pass, road tax, etc.), but also money for your daily expenses. Here is also the rental part of the winter equipment, if you do not have one. However, I suggest you either purchase an equipment in advance or even borrow one because the rental prices in Austria are quite high. For ski passes at the Stubai Glacier, you can choose either for one day, if you want to visit other resorts in the area or you can opt for a ski pass depending on how long you stay. What I can tell you is that a ski pass per day from 8:00 o`clock is 48,00 € and 38 € starting at 13:00 for adults. There is the option to purchase a ski pass  for 4 days for example, and the price is 175 €. In addition, you can also buy your ski pass for 2 and a half days or 3 and a half days, and the prices are quite appealing. If you want to rent your equipment, you can also do it online on the official website, and you’ll even get a 5% discount. Of course I can not tell you how much you spend, it’s up to you. But I can tell you that if you plan to have a mulled wine or a beer at the apres ski, the prices are between 4 and 7 € for a mulled wine or a good and cold beer. However, we recall that it is very important to be responsible on the slopes and not to exaggerate in any way the consumption of alcohol. I suggest you choose accommodation that is close to bus stops. It would be a pity not to enjoy a cup of mulled wine because the car is in the parking. Ski bus transport is free of charge in Austria.

I am absolutely sure that when I wrote this material I was definitely missing something. I’ll probably remember before I leave, and I’ll come back with another article or post on Instagram, because the whole adventure will be documented. Now I still have to check the luggage slowly. 

See you in Austria!

Partners in crime for this roadtrip: gnex.ro

text: I.B.

„Bevery Hills 90210” va fi reluat cu distribuția originală fără Luke Perry

La scurt timp după anunțul oficial despre reluarea serialului, actorul Luke Perry a decedat în urma complicațiilor suferite de un accident vascular cerebral. Interpretul lui Dylan din Beverly Hills 90210 a marcat adolescența unei generatii și își dorea să participe la acest proiect. Actorul a participat la multe proiecte în ultimii ani, ultimul său proiect fiind îndrăgitul serial Riverdale care rulează în momentul de față.

„Beverly Hills 90210”, revine totuși pe micile ecrane într-un mod cu totul special. Canalul de televiziune FOX revine la COD-ul preferat „90210” și va difuza o serie limitată de doar șase episoade începând din această vară.

Actorii Jason Priestley (Brandon), Jennie Garth (Kelly), Ian Ziering (Steve), Gabrielle Carteris (Andrea), Brian Austin Green (David) și Tori Spelling (Donna) vor intra din nou în pielea personajelor care i-au făcut celebri în întreaga lume. Vestea a fost făcută public miercuri, 27 Februarie, când a fost lansat și filmul de prezentare. Proiectul se află în pregătiri de aproximativ un an, de când Tori Spelling și Jennie Garth au fost fotografiate împreună vizitând studiourile FOX. Toți cei șase actori confirmați până acum vor fi creditați ca și producători executivi. Nu se știe până în momentul de față dacă Shanon Doherty va participa la acest proiect sau nu. Actrița a trecut prin mai multe tratamente grele pentru a învinge cancerul.

Sursa:ADPM.