Monthly Archives: February 2018

Spectacole caritabile la Tatrul Puck

Teatrul de Păpuși „Puck” se alătură Campaniei Naționale UNITER „Artiștii pentru artiști” 2018

Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca își va dona încasările din vânzarea biletelor de intrare la două spectacole ale lunii martie, pentru sprijinirea oamenilor de teatru din toată țara aflați în situații dificile. Instituția clujeană se implică, astfel, în cea de-a 17-a ediție a Campaniei Naționale „Artiștii pentru artiști” 2018, organizate de UNITER.

Campania Națională „Artiști pentru artiști” din acest an este suținută de Uniunea Teatrală din România (UNITER), în parteneriat cu 18 teatre din București și 31 de teatre din țară. Pe scena fiecărei instituții teatrale implicate vor avea loc pe tot parcursul lunii martie spectacole ale căror încasări rezultate din vânzarea biletelor vor fi donate Fondului de Solidaritate Teatrală. Acest fond este destinat întrajutorării artiștilor aflați în situații vulnerabile.

„Campania vine în sprijinul oamenilor de teatru care au nevoie de ajutor, prin spectacole oferite în numele cauzei artiştilor noştri pentru care scena rămâne o frumoasă amintire. De atâtea ediții și doar împreună, credem că această unitatea breslei este semnul edificator că prin TEATRU putem schimba vieţi”, subliniază reprezentanții UNITER.

Primul spectacol pe care Teatrul de Păpuși „Puck” îl dedică acestei cauze, a artiștilor aflați în nevoie, este „Povești clujene”, în regia Ibolyei Varga, programat pentru sâmbătă, 10 martie, de la ora 11. Aceste povești sunt inspirate de episoade din istoria Clujului, evocând câte o personalitate istorică, mai mult sau mai puțin ilustră. Este un spectacol cu aventuri din diverse epoci, bazat pe povești scrise de autorul contemporan clujean Zágoni Balázs. Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Cel de-al doilea spectacol înscris în programul UNITER este „Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă, în regia Doinei Dejica. Acesta va avea două reprezentații duminică, 11 martie: de la ora 11, respectiv 12.30. Este un spectacol clasic, la paravan, cu păpuși de tip bi-ba-bo, multă muzică tradițională românească, dinamic și plin de haz. Cele două reprezentații au loc în limba română. Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” a fost iniţiată în anul 2002. Cei de la UNITER și-au propus încă de la început să mobilizeze publicul în vederea strângerii de fonduri pentru artiştii români ajunși la bătrânețe în situații materiale precare și cu probleme de sanătate. Este un program bazat pe spectacole caritabile, derulat în fiecare an, cu precădere în lunile martie și aprilie, „un timp al solidarităţii teatrale, ţinând cont de faptul că în data de 27 martie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului”, potrivit organizatorilor. Pe lângă promovarea solidarității de breaslă, UNITER și-a propus prin aceste acțiuni dezvoltarea unei componente de implicare a opiniei publice în această cauză, prin donații, parteneriate de finanțare, atragerea de sponsori și servicii care au făcut posibilă continuitatea campaniei.

Sumele strânse din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări se pot vira în contul RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei, Fondul de Solidaritate Teatrală. 

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Balul Operei 2018

După mai bine de trei decenii de existență încununată de apariții inedite ale unor artiști consacrați din domeniul operei sau din industria românească de divertisment, dar și de fructuoase colaborări cu societăți și susținători ai actelor culturale, Balul Operei – unul dintre evenimentele anuale mult-așteptate de către publicul clujean – se reîntoarce, începând cu această ediție, sub egida Operei Naționale Române Cluj-Napoca.

Și pentru că ne dorim să oferim celor prezenți un adevărat bal vienez, echipa de creație – care îi reunește pe dirijorul Tiberiu Soare, regizorii Mihaela Bogdan și Petre Năstase, scenograful Anca Pintilie și coregraful Pavel Rotaru – vă va transpune prin mijloacele și măiestria artistică de care dispun în strălucitoarea ambianță a petrecerilor dansante. De asemenea, dat fiind faptul că ne aflăm în anul Centenarului Marii Uniri, tematica Balului Operei 2018 subliniază identitatea culturală a țării noastre, mai precis, unitatea în diversitate a valorilor materiale și spirituale născute pe teritoriul românesc care, deși se se situează la confluența a trei regiuni europene – centrală, estică și sud-estică – rămâne unul puternic individualizat. Avem în vedere evoluția poporului român pe parcursul asimilării influențelor popoarelor salve (în Antichitate și în Evul Mediu), a grecilor (pe perioada existenței Imperiului Bizantin), a turcilor, maghiarilor sau a germanilor prezenți în Transilvania, instalate pe fondul daco-roman al civilizație noastre, dar și cultura modernă conturată în ultimele secole după modelele transmise din vestul Europei, de către spiritul francez și german.

Balul Operei 2018 reprezintă însă și o ocazie de a celebra reîntoarcerea în comunitate, unul dintre principalele deziderate ale Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, urmărit, de altfel, la fiecare ridicare de cortină. Pe lângă programul artistic prezentat de soliștii, orchestra și ansamblul de balet al instituției sub bagheta dirijorului invitat Tiberiu Soare, plănuim multe surprize, printre care minunate momente festive de premiere a personalităților care contribuie la promovarea culturii clujene.

Dorim să ne arătăm, în egală măsură, susținerea față de Transylvanian Opera Academy (TOA) – Academia de Operă pe care instituția noastră a înființat-o cu scopul descoperirii și dezvoltării tinerelor talente – căreia îi vom direcționa o parte din încasări.

Dress code: Black Tie Formal

Mulțumim, de asemenea, partenerilor media: TVR ClujRadio Cluj,Transilvania ReporterMonitorul de ClujCluj.com – Ghid Local și Cluj Life.

Vă așteptăm să vă bucurați, așadar, de strălucirea muzicii și a sălii de bal, într-un spectacol deosebit și complex, pe care îl veți păstra, cu siguranță, în amintire!

BALUL OPEREI 2018

Dirijor: Tiberiu Soare
Regia artistică: Mihaela Bogdan, Petre Năstase
Scenografia: Anca Pintilie
Coregrafia: Pavel Rotaru

Orchestra, Soliștii și Ansamblul de Balet al Operei Naționale Române Cluj-Napoca
Regie scenă culise: Cristina Albu

Lara Fabian revine la Cluj

Cunoscuta artistă belgiană va susține un concert în 29 martie la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca. Pe 1 martie ewow.ro va lansa un concurs prin care poți câștiga 1 invitație dublă la concertul Larei.

Lara Fabian revine, după doi ani, la Cluj-Napoca, pe 29 martie, în cadrul turneului internațional de promovare a noului său album, Camouflage. Lara a început “Camouflage World Tour” pe 2 februarie 2018, în Statele Unite. În total, va susține 40 de concerte, dintre care două în România, iar ultimul va fi la Paris (Zenith), în iunie.

Noile piese vor fi completate de emoția și căldura hiturilor precum “Je t’aime” și “Je suis malade”. Cea mai bine vândută artistă belgiană a tuturor timpurilor va susține două concerte în Romania: la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pe 29 martie și la Sala Palatului din București pe 31 martie. Fanii Larei Fabian mai au parte de o surpriză: fiecare bilet achiziționat le aduce cadou albumul „Camouflage”. Biletele se găsesc pe eventim.ro și în rețeaua Eventim.

După peste 20 milioane de albume vândute în întreaga lume, și după ce ultimul album în limba franceză a fost răsplătit cu Platină, “Ma vie dans la tienne” (2015), Lara s-a întors pe scena internațională în octombrie 2017, cu cel de-al 13-lea album de studio, CAMOUFLAGE. Albumul, integral în limba engleza, a fost dezvoltat în Stockholm, Los Angeles și Bruxelles și conține 12 cântece, scrise și compuse de Lara împreună cu Moh Denebi (Suedia) și Sharon Vaughn (Statele Unite). Piesele au fost produse de premiatul producător muzical Moh Denebi, care este unul dintre cei mai proeminenți reprezentanți ai noii culturi, noului sunet pop născut în Suedia, și care domină topurile americane și europene.

Lara, pentru a patra oară în Romania și a doua oară la Cluj

Primul concert al Larei Fabian în România a fost în martie 2012, la Sala Palatului din București, fiind nevoie de două reprezentații pentru a putea acoperi cererea mare de bilete. A revenit doi ani mai târziu, în octombrie 2014, tot în Capitală, iar concertul s-a desfășurat tot cu casa închisă. Așa că a decis să se ”extindă” la Cluj-Napoca, acolo unde a susținut primul concert din România în 2016: pe 20 aprilie peste 4.000 de oameni au venit la Sala Polivalenta să o asculte pe cea care își numește fanii ”îngeri”.

Mai multe detalii despre Lara Fabian și despre cariera sa în materialele viitoare.

Primii artiști confirmați pentru Untold 2018

A venit și momentul mult așteptat de toată lumea. Avem primii artiști confirmați pentru ediția din acest an a festivalului Untold. Așa cum ne-au promis organizatorii încă de la lansarea after movie-ului se anunță o ediție și mai spectaculoasă ca cele precedente. Vor reveni pe scenă artiști îndrăgiți pe care îi așteptăm deja cu nerăbdare, dar se anunță și nume noi pentru ediția din acest an a festivalului. Bineînțeles, acestea sunt doar primele nume confirmate.

KYGO, DIPLO, OLIVER HELDENS ȘI ALESSO VIN ÎN PREMIERĂ PE SCENA UNUI FESTIVAL DIN ROMÂNIA, LA UNTOLD. LOR LI SE ALĂTURĂ ARMIN VAN BUUREN, AFROJACK, DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE, STEVE AOKI ȘI THE PRODIGY!

KYGO urcă pentru prima dată pe scena principală a festivalului UNTOLD. Pentru cunoscutele sale piese, „Firestone” sau „Stole the Show”, pe care am avut ocazia să le ascultăm de nenumărate ori, artistul norvegian a primit discuri de aur și de platină. Este considerat unul dintre cei mai buni DJ de house ai lumii și a avut colaborări atât cu Ellie Goulding cât și cu Selena Gomez, colaborări care l-au propulsat în topurile internaționale. 

Regele se întoarce și în acest an. ARMIN VAN BUUREN, regele răsăritului din Transilvania la UNTOLD. Chiar și la câteva luni de la festival, cel mai așteptat artist de către fanii UNTOLD povestea încă lumii întregi despre experiența incredibilă trăita în România, la Cluj-Napoca.

AFROJACK, DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE și STEVE AOKI sunt deja artiști cunoscuți publicului UNTOLD. De fiecare dată când ajung la Cluj-Napoca, unii dintre cei mai renumiți DJ ai lumii, spun că festivalul UNTOLD este pentru ei cel mai așteptat eveniment al anului. Anul trecut Dimitri Vegas & Like Mike introdus în setul lor „Cine-a pus cârciuma-n drum” piesa care a fost auzită la Untold 2017. Melodia populară originală a constiuit o sursă de inspirație pentru Clanker Jones, Daniel Lazăr și Marc Rayen în colaborare cu Verona Adams care au ales să o reinterpreteze în stilul lor. Dimitri Vegas & Like Mike au acceptat provocarea lansată de artiști de a folosi piesa în set-ul lor la UNTOLD în 5 August. Reacția publicului a fost una pe măsură.

DIPLO, ALESSO și OLIVER HELDENS sunt trei DJ care urcă pentru prima dată pe scena unui festival din România și se află printre preferințele fanilor UNTOLD. Diplo co-fondatorul trupei MAJOR LAZER este cunoscut pentru numeroasele colaborări cu Skrillex , Justin Bieber, Gwen Stefani, Tinie Tempah, Madonna , Beyonce, Usher și Snoop Dog.

Alesso este un DJ suedez care a făcut parte din trio-ul Swedish House Mafia. Trupa legendară THE PRODIGY vine în vară pentru prima dată la festivalul UNTOLD. Cu zeci de milioane de fani în întreaga lume trupa britanică le promite fanilor din România un show incredibil.

SOLOMUN, NINA KRAVIZ și LOCO DICE sunt primii artiști care urcă în line-up-ul scenei Galaxy. Iar ANDY C, DUB FX, FLUX PAVILION, MODESTEP, NOISIA DJ SET, PENDULUM DJ SET și WILKINSON DJ SET vor duce experiența muzicală de la scena Alchemy la un alt nivel.

Până în acest moment peste 30.000 de fani ai festivalului și-au achiziționat un abonament pentru cele patru zile. Începând de astăzi prețul abonamentelor crește la 549 de lei plus taxe și pot fi achiziționate de pe untold.com sau din rețelele partenerilor.

UNTOLD 2018 va avea loc în perioada 2-5 august la Cluj-Napoca.

Snow Fest preview days revine la Ski Resort Transalpina

2 concerte outdoor vineri și sâmbătă, petreceri la 1850m și after party, sunt doar câteva din surprizele care ne vor aștepta în weekendul 15-18 februarie la Ski Resort Transalpina.

Așa cum ne-am obișnuit, nici în acest sezon nu putea lipsi de la Ski Resort Transalpina unul dintre cele mai așteptate evenimente. Snow Fest Preview Days revine așadar în forță și ne-a prăgătit un weekend plin, cu concerte, petreceri, cu voie bună, cu mult ski și snowboard. 

Primul festival de ski & fun din Romania a ajuns la ediția cu numărul 2, programul fiind unul intens, așa cum v-am obișnuit până acum. Ne așteaptă 2 concerte outdoor în zilele de vineri și sâmbătă cu Les Elephants Bizarres și Șuie Paparude, petreceri la 1850 m și after party-uri la Căminul Cultural Voineasa unde vor mixa: Blanilla, Golan, Dj Shiver, Waren și Zo. 

Pentru cei interesați de un weekend plin de distracție se poate opta pentru un pachet ce include 3 zile skipass (vineri, sâmbătă și duminică) + 3 nopți de cazare (joi, vineri și sâmbata) în Voineasa cu prețuri începand cu 450 de Lei/persoană. A VII-a ediție Snow Fest va avea loc între 24-31 Martie în Les 2 Alpes – Franța. Te aștepăm la un weekend de distracție pe cea mai frumoasă pârtie din țară!

Detalii pachete cazare pe: http://www.snow-fest.ro/alte-iesiri/preview-days-ski-resort-transalpina

Snowfest preview days revine la Ski Resort Transalpina

2 concerte outdoor vineri și sâmbătă, petreceri la 1850m și after party, sunt doar câteva din surprizele care ne vor aștepta în weekendul 15-18 februarie la Ski Resort Transalpina.

Așa cum ne-am obișnuit, nici în acest sezon nu putea lipsi de la Ski Resort Transalpina unul dintre cele mai așteptate evenimente. Snow Fest Preview Days revine așadar în forță și ne-a prăgătit un weekend plin, cu concerte, petreceri, cu voie bună, cu mult ski și snowboard. 

Primul festival de ski & fun din Romania a ajuns la ediția cu numărul 2, programul fiind unul intens, așa cum v-am obișnuit până acum. Ne așteaptă 2 concerte outdoor în zilele de vineri și sâmbătă cu Les Elephants Bizarres și Șuie Paparude, petreceri la 1850 m și after party-uri la Căminul Cultural Voineasa unde vor mixa: Blanilla, Golan, Dj Shiver, Waren și Zo. 

Pentru cei interesați de un weekend plin de distracție se poate opta pentru un pachet ce include 3 zile skipass (vineri, sâmbătă și duminică) + 3 nopți de cazare (joi, vineri și sâmbata) în Voineasa cu prețuri începand cu 450 de Lei/persoană. A VII-a ediție Snow Fest va avea loc între 24-31 Martie în Les 2 Alpes – Franța. Te aștepăm la un weekend de distracție pe cea mai frumoasă pârtie din țară!

Detalii pachete cazare pe: http://www.snow-fest.ro/alte-iesiri/preview-days-ski-resort-transalpina

A doua ediție Neversea va avea loc în 5-8 IULIE

Din acest an Neversea își deschide porțiile pentru 4 zile! A doua ediție a festivalului de la malul mării va avea loc în perioada 5-8 iulie 2018 în Constanța și continuă frumoasa poveste începută în anul 2017. Mai mult, din acest an ediția va avea 4 zile în loc de 3 ceea ce înseamnă pentru festivalieri 4 răsărituri de soare pe malul Mării Negre. 

Bogdan Buta, general manager NEVERSEA „După ediția din 2017 am primit feedback incredibil din partea fanilor și nu numai. Așa ne-am dat seama și am înțeles că cel mai mare festival de pe plajă din România a fost un real succes și că merită o zi în plus și artiști mai mulți decât în 2017. Începând din acest an cei care intră în tărâmul fantastic NEVERSEA vor petrece 4 zile și 4 nopți de neuitat.

PRIMELE 5000 DE ABONAMENTE NEVERSEA 2018 vor fi puse în vânzare de miercuri 7 februarie între orele 12:00-22:00. 

Primele 5000 de abonamente pentru festivalul NEVERSEA 2018 se vor pune în vânzare începând de miercuri, 7 februarie, de la ora 12.00 până la ora 20.00. Prețul acestora va fi de 399 de lei plus taxe și vor putea fi achiziționate doar de către cei care s-au înregistrat pe www.neversea.com. Vor fi disponibile și abonamentele VIP la prețul de 900 de lei plus taxe. Fiecare persoană care s-a înregistrat a primit pe mail un link unic, care va fi funcţional doar începând cu data de 7 februarie, ora 12.00, prin care va putea achiziţiona maxim 4 abonamente. Cei care nu s-au înregistrat pot să mai facă acest lucru pe site-ul festivalului, www.neversea.com

Ediția din 2017 a fost un real succes. În cele trei zile de festival peste 153.000 de mii de participanți din țară dar și din străinătate au trecut pragul tărâmului NEVERSEA. Peste 100 de artiști internaționali au urcat pe cele 7 scene printre care, pentru prima dată în România: Jason Derulo, Rita Ora și Dua Lipa. Cei mai mulți participanți au venit din orașele București și Constanța, urmate de Cluj-Napoca, Brașov și Timișoara. Din afara țării, cei mai mulți festivalieri au ajuns pe plaja Neversea din Marea Britanie, Germania și Statele Unite ale Americii.

Neversea a însemnat un important impact financiar pentru comunitatea locală prin infuzia de capital de peste 20 de milioane de Euro. 

Revedere la Ski Resort Transalpina

„Memories take us back, dreams take us forward”…

Când mă gândesc cât de mult am așteptat acest moment și cât de repede a trecut. Am petrecut cele mai frumoase zile alături de cei mai dragi prieteni în cel mai minunat loc, Ski Resort Transalpina și a fost pentru prima dată în 4 ani când am avut 4 zile consecutive cu soare și cer albastru. Acum patru ani am ajuns pentru prima oară aici, iar după 4 ani acesta rămâne locul meu de suflet, locul la care mă gândesc mereu, locul care ne face să ne simțim liberi și plini de viață, tineri și dornici de aventură pe pârtie. Este fără doar și poate un loc magic…pentru că ne-a vrăjit din prima clipă, iar vraja nu poate fi ruptă.

Prima tură pe pârtie, primele urlete de bucurie (da, am urlat), prima adiere a vântului care îți trece pe lângă cască și îți aduci aminte că ți-ai uitat masca, bătăile inimii atunci când pornești, primul „s” – momentul când simți că placa de snowboard se portivește perfect în urmele de ratrac, toate aceste senzații le experimentăm întotdeauna la început, dar ele nu pleacă, rămân acolo și ne însoțesc la fiecare coborâre.

Primul weekend a adus la Ski Resort Transalpina 3550 de turiști. Dacă în ziua de vineri prezența pe pârtie a fost puțin mai scăzută (multora nu le-a venit să creadă că pârtia s-a deschis), acest fapt a fost compensat de următoarele două zile când turiștii au luat cu asalt domeniul schiabil. Și au făcut fără doar și poate alegerea corectă. Cu o întârziere considerabilă, dar după cu v-am spus deja și o repet, mai bine mai târziu decât niciodată, sezonul a debutat cu modificări și îmbunătățiri la pârtie, de care ar trebui să fim mândri și să le apreciem și să nu mai fim atât de cârcotași. Avem parcare asfaltată, avem un nivel suplimentar la parcarea supraterană și da, poate că tot nu sunt suficiente locuri, dar merită să apreciem. În plus eforturile echipei au fost supra omenești, iar acest lucru s-a văzut foarte clar. Despre pârtie ce sa vă mai povestesc? A fost absolut perfectă din toate punctele de vedere!

Chiar dacă apres-ski-ul a fost oficial închis, administrația SRT a ales să ne servească, în limita stocului disponibil, cu ceai, cafea și apă minerală, un gest frumos pe care l-am apreciat și care ne-a făcut să ne simțim ca acasă. Distracția însă a fost pe măsură, pentru că sâmbătă fanfara de la Jägermeister a poposit la apres-ski pentru a anima atmosfera. Și au fost senzaționali ca de obicei.

Așa cum am menționat, ne așteaptă o mulțime de evenimente. În 3 februarie avem ocazia să participăm la Ski Resort Translapina la competiția de slalom paralel la ski și snowboard. Partenerul principal este Orange și ne așteaptă o mulțime de surprize și de premii. Dacă nu ai apucat încă să te înscri poți să o faci pe site-ul oficial: www.trans-alpina.ro la secțiunea concurs. Tot aici pe site puteți consulta detalii despre instalații și prețurile practicate în acest sezon. 

În cazul în care vă porniți spre Ski Resort Transalpina la acest final de săptămână, există șanse să prindem și puțin „powder”, așa că vă sugerez călduros să vă urcați în mașină și să nu stați prea mult pe gânduri. Zăpada și distracția sunt garantate, în plus o cură cu aer proaspăt și mai ales mișcarea ne va prinde bine cu siguranță. Pentru cei ce nu aveți echipament vă sugerez să vă îndreptați către colegii de la Alpina Ski (îi găsiți jos la intrarea spre parcare din drumul principal). Prețurile practicate de ei sunt absolut excepționale, în plus sunt cu adevărat profesioniști și am apreciat întotdeauna faptul că au răbdarea să regleze fiecare legătură pentru ca noi practicanții sporturilor de iarnă să ne simțim bine și să fim în siguranță. În plus vor alege echipamentele adecvate pentru voi. Calitate înainte de toate!

Pentru mine sezonul a debutat în forță și cred că va fi unul de succes. Vom avea parte de momente frumoase, de evenimente la fel de antrenante ca în sezoanele trecute și bineînțeles de distracție. Eu am ajuns în sfârșit „acasă”. Vreți să veniți și voi?

Ne vedem pe pârtie!

I.B.

***

English version below:

When I think how much I’ve been waiting for this moment and how fast it has passed. We spent the most beautiful days with our dearest friends in the most wonderful place, Ski Resort Transalpina and it was for the first time in 4 years when we had 4 consecutive days with sunshine and blue sky. Four years ago I came here for the first time, and after four years, it remains my place of soul, the place I always think of, the place that makes us feel free and alive, young and eager for adventure on the slopes. It’s just a magical place that put a spell on us and the spell cannot be broken.

The first lap on the slope, the first yowl of joy, the first breeze of the wind that passes next to your helmet, and makes you remember that you forgot your mask, the heart beats when you start, the first “s” when you feel that the snowboard fits perfectly into the „snow groomer” trails, all these sensations are always experienced at the beginning, but they do not leave, they stay there and accompany us for each descent.

On the first weekend around 3550 tourists chose Ski Resort Transalpina. On Friday the presence on the slopes was slightly lower (many did not believe that the resort opened), but it was compensated for the next two days when tourists practically stormed the ski area. And they just did the right choice. With a considerable delay, but I told you already and I repeat it, it is better late than never, the season opened with changes and improvements on the resort, which we should be proud of and appreciate. We have a paved parking, we have an extra floor at the parking lot and yes, maybe there are not enough places yet, but it is worth appreciating. In addition, the team’s efforts were tremendous. What can I tell you about the slope? It was absolutely perfect from all points of view!

Even if the well-known après-ski was officially closed, the SRT administration chose to serve us tea, coffee and mineral water, a nice gesture that we appreciated and made us we feel at home. We had a lot of fun because on Saturday, the Jägermeister band made an après-ski stop to animate the atmosphere. And they were sensational as usual.

As mentioned, a lot of events await us. On February 3rd, we have the opportunity to participate in at Ski Resort Translapina at the parallel slalom competition for skiing and snowboarding. The main partner is Orange and we expect a lot of surprises and awards. If you have not yet signed up, you can do it on the official website: www.trans-alpina.ro at the contest section. Here on site you can also see details of the installations and prices this season.

If you head to Ski Resort Transalpina this weekend, there is a chance to catch a little “powder”, so I strongly suggest you get into the car and do not think for too long to make this decision. The snow and the fun are guaranteed, plus a fresh air cure and especially the sport will be surely welcomed. For those who do not have the equipment, I suggest you go to Alpina Ski (you can find them down at the parking entrance on the main road). The prices are absolutely exceptional, plus they are really professional and we have always appreciated the fact that they have the patience to adjust each binding so that we feel good and ride safe. In addition they will choose the right equipment for you. Quality goes first!

For me the season had a strong beginning and I think it will be a success. We will have beautiful moments, events as exciting as in past seasons and, of course, fun. I am finally home. Do you want to come along?

See you on the slope!