Monthly Archives: July 2017

Peste 10.000 de iubitori de muzică rock la ARTmania Festival 2017

Peste 10.000 de iubitori de muzică rock și de evenimente culturale s-au reunit la ARTmania Festival 2017, care s-a reîntors în Piața Mare din Sibiu

Peste 10.000 de iubitori de muzică rock și de evenimente culturale și-au dat întâlnire la cea de-a 12-a ediție a festivalului ARTmania din Sibiu pentru a se bucura de două zile de concerte, de evenimente culturale alternative și de activări creative! Fie că şi-au cumpărat bilet sau abonament, spectatorii din țară și din străinătate s-au bucurat de prezenţa celor mai renumite trupe de rock internaționale sau românești. 
 
ARTmania Festival 2017 a înregistrat cinci premiere, trupele Devin Townsend, Riverside, You Me At Six (una dintre formațiile cele mai în vogă la nivel internațional ale curentului new rock), Beyond the Black și Walkways concertând pentru prima dată în România și devenind personaje din povestea ARTmania! Acestora li s-au alăturat pe scena din Piața Mare alte două nume consacrate la nivel internațional, italienii de la Lacuna Coil și mult îndrăgita Tarja Turunen, precum și românii de la Coma. 
 
În perioada 28-29 iulie 2017, rock-ul a fost cel care a scris poveşti în Sibiu, prin prezenţa celor mai cunoscute trupe din străinătate sau de la noi. Astfel, pe lângă spectacolele din Piața Mare, iubitorii de muzică au putut participa și la concerte alternative, organizate în diferite pub-uri din Sibiu, precum Pub & More sau Rock N’Bike Club.

Concertele din Piața Mare au fost completate de o varietate de evenimente culturale și de activări creative de care participanții la ARTmania Festival s-au putut bucura gratuit:
 
Expoziții de artă și vizite la muzee. Pentru ca expriența culturală să fie completă, între concerte, persoanele cu brățară de festival au putut vizita numeroase expoziții special pregătite cu ocazia ARTmania, având totodată acces și în cele patru spații expoziționale ale Complexului Național Muzeal ASTRA – detalii complete aici.
 
Expoziție de fotografie pentru pasionații de imagini. „O UNIUNE TOT MAI STRÂNSĂ – Moștenirea Tratatelor de la Roma pentru Europa de astăzi”, amplasată în Piața Mare, în Cortul „Spațiul European”, a oferit participanților ocazia de a vedea documente și imagini istorice din arhivele Uniunii Europene, ale Ministerului de Externe Italian și ale agenției italiene de presă ANSA.
 
Zona “ART of Food”, un spațiu culinar special dedicat pasionților de gastronomie a pus la dispoziția festivalierilor o ofertă bogată. Aproximativ 14 expozanți s-au întrecut pentru a răsfăța publicul cu unele dintre cele mai savuroase preparate culinare, de la sortimente de inspirație italienească, mexicană sau texană, la noodles, paste, burgeri sau deserturi. La capitolul băuturi, pe lângă sortimentele întâlnite în mod tradițional la evenimente, participanții la festival interesați de băuturi sănătoase s-au putut răsfăța cu un smoothie special creat pentru acest eveniment de cei de la SIBIO juice bar: smoothie-ul ARTmania!
 
FeedWall cu postări realtime – tehnologie, powered by ZeList Monitor, pentru cei mai conectați fani. Pasionații de tehnologie au fost încurajați să-și pună pozele și să-și exprime creativitatea pe rețelele sociale, folosind hastag-ul oficial al festivalului: #ARTmaniaFestival. Conținutul realizat și postat de ei a fost afișat în timp real pe website-ul oficial al festivalului (www.artmaniafestival.ro, secțiunea LiveWall), putând fi astfel apreciat de toți participanții.

GIF Booth, powered by Banca TransilvaniaAmatorii de lucruri amuzante au putut imortaliza momentele de distracție petrecute alături de prieteni cu ajutorul unei cabine care a realizat GIF-uri (imagini animate), cabină pusă gratuit la dispoziția participanților la festival de Banca Transilvania. La acest GIF Booth, participanții la festival și-au ales melodia trupei preferate de la ARTmania Festival 2017 și au “cântat” pe această melodie singuri sau alături de prieteni. Totul a fost înregistrat și transformat într-un GIF amuzant pe care l-au putut posta apoi online.
 
Alături de partenerii și de sponsorii care au contribuit la transformarea în realitate a poveștii ARTmania din acest an, o echipă de peste 100 de angajați și voluntari ARTmania Festival a lucrat cu pasiune pentru a oferi o experiență inedită publicului dedicat din fiecare zi de festival.

***

Despre ARTmania Festival. Platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică, ARTmania s-a consacrat ca principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Marcă de prestigiu, cu tradiție pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special – Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase citadele medievale din Estul Europei.  ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența și prestigiul edițiilor anterioare, când pe scena mare din Sibiu au urcat o serie de trupe importante, de la Nightwish și Serj Tankian, la Die Toten Hosen, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters Of Mercy, Lacuna Coil, Republica, Helloween, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre mulți alții.    

ACCES ÎN FESTIVAL ȘI SISTEM DE PLATĂ LA UNTOLD 2017

Află acum detalii importante despre accesul la festival precum și despre sistemul de plată din acest an de la Untold. Ne mai despart 6 zile până la cel mai așteptat festival al verii, Untold 2017. Cele mai importante informații legate de accesul la festival pot fi citie mai jos. Este important faptul că se poate efectua check-in începând cu 28.07.2017. Astfel festivalierii pot accesa pagina https://topup.in-town.ro/web și se pot înregistra cu adresa de e-mail de pe care au achiziționat abonamentele și biletele.

Sistemul de plăți din acest an va fi brățară de acces cu cip, singura modalitate prin care puteți plăti în interiorul festivalului. Aflați de asemenea și care sunt condițiile de acces pentru minori /  copii sub 14 ani.

***

CHECK-IN ONLINE ȘI ACCES FESTIVAL

Cei care au achiziționat un abonament sau un bilet UNTOLD online trebuie să știe că, în acest an, au posibilitatea de a efectua online o mare parte din procesul de check-in. Procesul de check-in online se realizează astfel: începând cu data de 28.07.2017, festivalierii pot accesa pagina https://topup.in-town.ro/web și se pot înregistra cu adresa de e-mail de pe care au achiziționat abonamentele și biletele. Fanii trebuie să completeze cu atenție datele solicitate în formular, apoi să urmeze pașii și să efectueze procesul de check-in pentru fiecare abonament sau bilet pe care l-au achiziționat online. Este important să rețină că doar persoana înregistrată în formularul de check-in va putea să primească brățara de festival în baza biletului și a actului de identitate. Procesul de check-in online nu este obligatoriu, dar va salva participanților la festival timp important și le va oferi acces la funcția de alimentare online cu bani a brățărilor de festival. Dacă tinerii aleg să facă check-in-ul online, atunci când ajung la festival tot ce trebuie să facă este să prezinte biletul valid și actul de identitate pentru a primi brățara.

Odată ajunși în Parcul Central, primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă fanii festivalului este să schimbe biletul într-o brățară de festival la unul dintre punctele de check-in. Pentru a face acest lucru este obligatoriu să aiba un bilet valid și un act de identitate valabil. Tinerii sub 18 ani, pe lângă bilet și act de identitate, vor avea nevoie și de documentul ce atestă acordul părinților care poate fi găsit pe https://untold.com/parentalconsent. Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar pe baza unui bilet valid și însoțit de un părinte.

Marți, 1 august și miercuri, 2 august, programul de check-in este între orele 14:00 – 22:00 iar în perioada festivalului este între orele 12.00-03.00 a.m. Accesul în festival se va face, în perioada 3-6 august, între orele 12.00-06.30. Pentru detalii, fanii festivalului se pot adresa pe adresa contact@in-town.ro.

CHECK-IN ÎN CAMPING ȘI CAMPUS

Tinerii care și-au cumpărat un bilet pentru una dintre variantele de cazare oferite de UNTOLD, trebuie să știe că programul de check-in în campus este începând de joi, 03.08.2017, ora 8:00 AM cu acces non-stop iar în campingul UNTOLD, începând de miercuri 02.08.2017, ora 18:00 cu acces non-stop.

SISTEMUL DE PLATĂ

După procesul de check-in, fiecare participant la festival care îndeplinește condițiile de check-in va primi o brățară de acces cu chip (având sistemul de plată integrat) cu care poate achiziționa produsele și serviciile disponibile în cadrul festivalului. Dacă au realizat procesul de check-in online, pot folosi funcția de încărcare a banilor Top-UP accesând butonul dedicat de pe pagina web https://topup.in-town.ro/web urmând pașii indicați, începând din 28.07.2017.

Cu brățara de festival se asigură și accesul și plata în perimetrul evenimentului. Doar cu brățara de festival (cu chip integrat) se pot achiziționa produse în interiorul festivalului, plata cu cardul bancar sau numerar direct la comerciant fiind interzisă. Brățara poate fi încărcată la unul din cele 70 de puncte de încărcare (Cash Point) din cadrul UNTOLD.

Din cele 70 de Cash Points pregătite de organizatori, o parte care vor funcționa non-stop. Brățara se poate încărca cu orice sumă, iar festivalierii vor putea retrage ceea ce nu au cheltuit pe toata perioada festivalului, oricând în cele patru zile, dar nu mai târziu de finele festivalului. Festivalierii își vor putea retrage banii de pe brățara doar până pe 7 august 2017, ora 10.00 a.m, de la punctele Cash Points din festival.

Premieră la cinema: Amityville – The Awakening (2017)

Belle, împreună cu sora ei mai mică și fratele ei geamăn, care este în comă, se mută cu mama lor într-o nouă locuință pentru a economisi banii necesari asistenței medicale pentru frățiorul aflat în comă.Atunci când evenimentele supernaturale încep să se petreacă, Belle începe să suspecteze faptul că mama lor ascunde ceva și va realiza că s-au mutat nu altundeva ci în cunoscuta casă Amityville.

10 zile până la Untold 2017: JOHN NEWMAN ȘI GTA LA UNTOLD

Ne apropiem cu pași atât de repezi de Untold încât numărăm fiecare minut până ne reîntâlnim cu artiștii preferați. În același timp ne pregătim intens pentru a vă putea prezenta în timp real ce se întâmplă la Untold și să putem fi aproape de toți cei care vor să afle ultimele noutăți despre artiști. Organizatorii ne-au furnizat de asemenea și o întregire a lineup-ului din acest an și puteți citi detaliile mai jos.

John Newman, artistul britanic de renume care a fost prezent la prima ediție a festivalului se reîntoarce pe scena principală a festivalului UNTOLD. Artistul a fost foarte încântat de primirea făcută de festivalieri și a avut o prestație absolut remarcabilă. Noi ne bucurăm să îl avem din nou pe scenă și suntem siguri că va fi un show reușit. Britanicul a devenit cunoscut și datorită colaborărilor pe care le-a avut cu Calvin Harris sau cu Rudimental.

Al doilea nume important, pentru prima oară în România sunt G.T.A sau Good Times Ahead. Cei doi DJ și producători americani de muzică house, electro house și hip hop sunt cunoscuți publicului pentru piesele lor, dar și pentru faptul că au participat la turnee alături de alți artiști de renume mondial precum Rihanna sau Calvin Harris, dar și alături de cunoscutul Tiesto.

Într-o altă ordine de iedei, ne despart 10 zile de cel mai mare festival din Transilvania, iar progamul pe zile și pe scene poate fi consultat cu ușurință pe site-ul festivalului. Pentru a avea o vizibilitate mai bună vă sugerăm să vă descărcați și aplicația aferentă festivalului pentru a putea vedea totți artiștii preferați.

ULTIMELE 3000 DE ABONAMENTE UNTOLD 2017!

Mai sunt doar 3000 de abonamente General Acces și VIP pentru a treia ediție a festivalului UNTOLD. Fanii festivalului mai pot găsi și bilete de o zi care, începând de luni, 24 iulie, ora 14.00, vor fi disponibile la prețul de 250 de ron plus taxe.

În ce împrejurări s-a sinucis solistul Linkin Park

Chester Bennington a ajuns la vila lui din Los Angeles miercuri seara, după câteva zile de vacanță în Arizona alături de soția lui Talinda și de cei trei copii ai lor.  Chris s-a întors singur la Los Angeles întrucat în ziua de joi avea planificată o sedință foto cu trupa, iar Linkin Park urma să înceapă un nou turneu mondial în doar o săptămână. Nimeni nu a știut de planurile sale, iar corpul neînsuflețit al artistului a fost descoperit în jurul orei 9 AM de către menajeră. Aceasta a chemat politia și paramedicii, însă artistul era decedat deja de mult timp. Se presupune că acesta s-a strangulat în noaptea de miercuri spre joi. Colegii lui din trupa Linkin Park au fost șocați și se aflau în drum spre vila lui Chester în momentul în care au auzit vestea la radio. Trupa avea planificată la ora 11 AM o ședință foto la o vilă din Hollywood Hills.

Cel mai ciudat lucru este faptul că Chester a ales să-și ia viața tocmai de ziua de naștere a celui mai bun prieten al său, rockerul Chris Cornell, care s-a sinucis în luna Mai tot prin strangulare. Trupa lansase un nou videoclip la piesa „Talking to myself” cu doar câteva ore înainte de moartea neașteptată a lui Chester. La funeraliile lui Chris Cornell, trupa Linkin Park a cântat piesa „Hallelujah” a lui Leonard Cohen, impresionându-i pe toti cei prezenți.

Trupa tocmai a lansat ultimul album, „One More Light”, iar ultimul show a avut loc pe data de 7 iulie în Anglia. Chester lasă în urmă șase copii, dintre care trei au rezultat din mariajul său cu Talinda, cu care a fost împreună în ultimii 12 ani.

Sursa: ADPM.

Premieră la cinema: Valerian and the City of a Thousand Planets (2017)

Cel mai nou film în regia lui Luc Besson se bazează pe seria de benzi desenate cu același nume, care au inspirat o generație de artiști, scriitori și cineaști. Povestea prezintă acțiunea din secolul 28, cand Valerian (Dane DeHaan) și Laureline (Cara Delevingne), formează o echipă pentru operațiuni speciale, însărcinată cu menținerea ordinii în teritoriile locuite de oameni. Existența pașnică a orașului Alpha este amenințată de o forță misterioasă, iar ei trebuie să facă față acestei provocări. Premiera peliculei va avea loc pe marile ecrane din România în 21 Iulie 2017.

Trei rețete pe care trebuie să le încerci

Cu toții știm că ritmul alert și mesele neregulate ne vor crea în timp probleme. Dacă ești și persoana pusă pe distracție, mai ales acum că suntem în plin sezon de festivaluri, atunci e bine ca din când în când să te răsfeți și cu rețete delicioase, ușoare, care te vor ajuta să îți echilibrezi organismul. Desigur, 30 de minute de mișcare sunt ideale și poți opta pentru o alergare ușoară.

Vreau să vă propun 3 rețete abslout delicioase și sănătoase. Suntem în plin sezon de vară și găsim atât legume, cât și fructe proaspete, tot ceea ce trebuie să faci este să mergi până la cea mai apropiată piață.

1.Super smoothies

Sunt delicioase, sațioase și au vitamine, exact ceea ce ai nevoie acum!

Smoothie verde – conține 1 banană, 200ml suc de mere (de preferință să fie fresh), 200g se spanac baby, 1 lime, 1 linguriță de chlorella

Smoothie cu afine – 2 mere sau două pere (veți găsi deocamdată pere doar de import), 150g afine, 100 ml  suc de mere fresh

Smoothie cu portocale – 2 rotocoale de ghimbir, 1 morcov, 200g mango, 200 ml fresh de portocale

Smoothie cu migdale – 1 banană, 200ml lapte de migdale, trei linguri de migdale măcinate

Ca și valori nutritive, acestea diferă în funcție de fiecare smoothie, dar se situează ca și medie la 250kcal și reprezintă o variantă foarte bună pentru un mic dejun sațios. În plus, dacă menționăm și faptul că avem parte și de grăsimi, și de proteine dar și de un conținut mai redus de carbohidrați, atunci este perfect.

Ca modalitate de preparare, nu trebuie decât să curățați fructele, să vă pregătiți în prealabil fresh-urile și să le puneți în mixerul pe care îl aveți în bucătărie. Se poate adăuga o linguriță de miere pentru cine preferă un smoothie mai dulce, dar cred ca este suficient zahărul din fructe.

2. Guacamole – snack sau lunch

Un guacamole poate fi atât o gustare cât și un fel principal, mai ales dacă servești pe lângă el un cracker, sau chiar o lipie integrală. Este ușor de preparat și extrem de sațios, iar dacă ți-ai făcut de cap, din punct de vedere culinar, în ultima vreme atunci este soluția ideală.

Valori nutritive per porție:

202 kcal, grăsimi 8.9g, carbohidrați 2.8g, proteine 2g, fibre 2g

Timp de preparare: 10 minute

Mod de preparare: Se curăță o ceapă roșie mică, se poate folosi și ceapă verde. Se taie cuburi și se pune în mixer. Se curăță un avocado, se taie cuburi și se pune împreună cu ceapa. Adăugați ulei de măsline aprox 10ml, puteți folosi și ulei de dovleac presat la rece, un sfert de chilli, coriandru (doar dacă vă place aroma în guacamole), puțină sare și sucul de la o jumătate de lime. Se mixează maxim un minut și jumătate până obțineți o pastă omogenă.

3. Lipii cu cartof dulce, cu topping de avocado și feta

Ingrediente: 1 cartof dulce mare, 100g făină tip 550 (poate fi făină integrală sau făină tipică pentru pizza), 1 linguriță chimin măcinat, sare și piper, 1 linguriță praf de copt, ulei de măsline, 2 avocado, brână feta.

Valori nutritive per porție:

260 Kcal, grăsimi 10.3g, proteine 8g, carbohidrati 20g

Timp de preparare: 40 minute

Lipiile se vor pregăti în avans pentru a lăsa aluatul la dospit câteva minute. Se fierbe cartoful dulce, se curăță și se dă pe răzătoare. Se amestecă împreună cu făina, chiminul măcinat, praful de copt și uleiul de măsline până se obține un aluat. Se poate adăuga puțină sare în compoziție. Se va lăsa la crescut aproximativ 15 minute după care se împarte și se formează mingiuțe. Le veți întinde cu ușurință cu ajutorul unui făcăleț. Se vor coace în tigaie sau pe grătar la foc mic pe o parte și pe alta. Pentru topping curățați avocado după care îl tăiați felii și îl plasați pe  lipii, alături de feta și chilli.

sursa rețetelor: jamieoliver.com

Ziua 3 și 4 la Electric Castle

Peste 80.000 de festivalieri au petrecut în ultimele două zile la Bonțida.

Ziua de sâmbătă a stabilit noi recorduri la Electric Castle, unde 42.000 de fani au urmărit cei peste 50 de artiști din programul zilei, cu headlineri precum Architects, Alt-J sau Duke Dumont, dar și o mare varietate de stiluri muzicale prezente pe cele 9 scene, de la electro până la rock, jazz și reggae.

Alt-J au avut pentru fani un mesaj legat de libertate – mai precis, de acea formă de libertate adusă de educație și deschiderea spre nou: „Muzica noastră s-a născut pe vremea când eram studenți la Cambridge; atunci, la facultate, am plecat din orașele noastre, de lângă familiile noastre, pentru a descoperi noi idei și noi oameni”.

Unul din headlinerii ultimei zile, Anders TrentemØller, spunea că la Electric Castle aduce cea mai bună versiune a show-ului trupei. Cariera lui TrentemØller a început pe când avea 2-3 ani: oalele și paharele din casă i-au servit de instrumente muzicale, la 11 ani scria musical-uri pentru trupa de teatru a școlii, iar această evoluție naturală a dus la succesul internațional și la prezența la Electric Castle pe baza unui principiu simplu, pe care îl recomandă și artiștilor care încearcă astăzi să se afirme: „E plin de binevoitori care îți vor da sfaturi și îți vor spune ce-i la modă, dar trebuie să creezi pentru tine, să crezi în ceea ce cânți, să simți. Deadmau5 a avut un show extraordinar în care potențialul led-urilor 8k a fost folosit la maxim.

Iar dacă ediția cu numărul 5 a stabilit noi recorduri de participare, acest lucru a însemnat și eforturi-record pentru organizarea unui eveniment de asemenea amploare. La fel cum am menționat și în anii trecuți este important ca toți participanții să înțeleagă acest lucru și să aprecieze munca titanică pe parcursul unui an întreg, muncă în care se concretizează eforturile organizatorilor.

A fost o ediție frumoasă, cu multe momente de neuitat, cu siguranță ne așteaptă ceva mult mai frumos anul ce vine.

 

foto credit: Electric Castle

Crazy Summer Day

După cum vă povesteam săptămâna trecută, la Crazy Studio a avut loc un eveniment foarte primitor, mai exact Crazy Summer Day. Am avut ocazia să achiziționăm produsele SOSKIN, dar și cele Matrix la prețuri promoționale, ne-am răsfățat cu un cocktail delicios, dar am degustat și preparatele speciale pregătite pentru invitați.

Cu toții ne dorim să mergem cât mai repede în concediu, iar atmosfera de vineri de la Crazy Studio a fost absolut perfectă din toate punctele de vedere. Aici te simți ca acasă, te relaxezi, te deconectezi puțin de lumea de afară. În plus locația absolut superbă te transpune puțin într-o altă eră, iar acest lucru contează foarte mult.

Am descoperit vineri și câteva produse care mi-au făcut cu ochiul. Mai exact două produse SOSKIN pe care intenționez să le testez. Este vorba despre o cremă cu factor de protecție și un BB Cream. Este foarte important să ne protejăm tenul de razele nocive, iar dacă preferi un BB Cream în loc de fond de ten, atunci produsul de la SOSKIN este ideal. Pe timp de vară eu personal prefer să port un BB Cream lejer. În schimb dacă mergi în concediu la mare sau oriunde tenul tău va fi expus la soare, atunci must-have ul este o cremă cu protecție.

Am mai descoperit la Crazy Studio și o nouă tehnică pentru unghii, dar despre ea am să vă povestesc mai multe într-un material separat pentru că este chiar interesant. Tot ce vă dezvălui este faptul că seamănă foarte mult cu oja semi-permanentă, dar procedeul de aplicare este extrem de diferit și nu necesită folosirea lămpii UV.

Situat într-o zonă istorică din centrul orașului Cluj-Napoca, salonul Crazy Studio oferă servicii de înaltă calitate, de la manichiură, pedichiură, cosmetică și bineînțeles coafor până la împachetări corporale diverse. Clientela sa formată este dovada că profesionalismul va rămâne întotdeauna punctul forte al acestui loc. Locația cu un design unic este întregită de atmosfera relaxată cu care ne-au obișnuit cei ce dau suflet acestui loc minunat.

Hai să ne petrecem împreună vara la Crazy Studio!

 

Mari schimbări la Pro TV

În această toamnă, universul PRO își propune să reunească toate canalele TV din grup sub același concept grafic, vizual, dar și la nivel de denumiri. Astfel, grupul PRO va avea o singură identitate, un singur concept, în lumina căruia vor fi dezvoltate toate elementele de branding ale celor șase canale TV.

“Până în acest moment, fiecare dintre canalele noastre secundare era perceput ca o entitate distinctă. Din această toamnă, ne dorim ca universul PRO să devină mai mare, mai puternic, iar grupul PRO să fie perceput ca un întreg. Avem canale secundare foarte puternice, cu o istorie bogată și ne dorim ca fiecare dintre acestea să funcționeze sub aceeași umbrelă PRO. În două cuvinte, suntem PRO!”, a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO Pro TV.

 

Grupul PRO va continua să inoveze și să reprezinte o sursă de inspirație și încredere pentru telespectatorii din România. Prin această abordare, PRO va fi perceput ca o structură omogenă, care oferă informații, divertisment și programe special gândite pentru toți telespectatorii din România.