Monthly Archives: September 2016

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane începe la Cluj

Cea de-a cincea ediție a deja tradiționalului Festival de Toamnă al Economiei Germane-Herbstfest 2016 se va desfășura pe perioada 29 septembrie-2 octombrie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Ediția din acest an a ceea ce organizatorilor le place să numească ”Zilele Clujului german” vine cu și mai multe surprize decât în anii precedenți, cu bere, cârnați bavarezi și produse pe toate gusturile și spectacole și activități pentru toate vârstele. Vizitatorii vor avea ocazia să afle din experiențe practice lucruri inedite despre cultura, tradiţiile şi economia Germaniei.

Program
Organizatorii festivalului au pregătit un program divers: de la concerte live și dansatori profesioniști, show-uri de modă, demonstrații de dresaj canin și de prim-ajutor, mini-golf și playground pentru cei mici, până la workshop-uri și ateliere de job matching și recrutare, sesiuni de business networking cu participare internațională, sau expoziții și test drive-uri cu cele mai puternice mașini nemțești.
În cadrul Herbstfest 2016, tinerii în căutarea oportunităților de angajare vor avea șansa de a fi recrutați şi de a participa la workshopuri și ateliere de recrutare oferite de catre reprezentanți ai firmelor germane prezente la festival. De asemenea, oamenii de afaceri din zonă vor avea posibilitatea de a participa la sesiuni de networking, alături de membri ai cluburilor internaţionale de afaceri—german, olandez, francez, englez, Asociația Femeilor de Afaceri din Cluj, de reprezentanți ai celor mai puternice firme multinaționale și organizații și ai structurilor de conducere de la nivel local și național. Mai multe detalii despre programul evenimentului și posibilitățile de participare în cadrul acestui eveniment vor fi postate atât pe evenimentul Facebook, cât și pe pagina oficială a Festivalul de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest.


Organizatori
Festivalul de Toamnă al Economiei Germane- Herbstfest este organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord – DWNT şi Avalon Events, cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

OnePlus 3 nu e perfect, dar e formidabil [REVIEW]

OnePlus 3 este (sau, mai bine zis, ar trebui să fie) unul dintre cele mai căutate smartphone-uri ale momentului. A ajuns și la noi la teste și acesta este review-ul nostru pentru el.

Compania OnePlus a apărut din senin și a reușit să provoace un impact mare într-un timp foarte scurt. Primul OnePlus s-a recomandat drept un flagship killer, fiind dotat cu specificații de top și având un preț foarte mic comparativ cu produsele unor companii cu ceva mai multă istorie pe această piață. Totuși, companiile chinezești fac asta de ceva timp – unele mai bine decât altele. Decisivă în succesul OnePlus a fost strategia de marketing – promovare ieftină (pe social media) și un mecanism de achiziție bazat de pe bonuri de ordine (care au conferit smartphone-ului un aer exclusivist).

Din fericire pentru ei (dar și pentru posesori), OnePlus a reușit să și livreze ce a promis – un smartphone de top, bine optimizat, la un preț mic. OnePlus 2 a avut câteva probleme după lansare, inclusiv cu sistemul de vânzări pomenit mai sus, dar tot a fost un telefon foarte bun. OnePlus 3 vine cu îmbunătățiri considerabile, reușind să pluseze în zonele importante și rezolvând câteva dintre lipsurile modelului anterior.

Review OnePlus 3 – Introducere

OnePlus 3 este, din toate punctele de vedere, un smartphone high-end. Este construit în jurul unui display AMOLED full HD de 5,5 inch (considerabil mai bun decât IPS-ul de pe modelul de anul trecut) și a unui corp metalic unibody. Are un procesor Snapdragon 820 și 6GB memorie RAM, mai mult decât toate vârfurile de gamă lansate de companiile mari anul acesta. Are 64GB spațiu de stocare, dar nu dispune de un slot pentru card microSD, iar camerele foto sunt de 16, respectiv 8MP. Bateria este de 3.000 mAh și se încarcă prin intermediul unui cablu cu mufă USB C, iar la baza ecranului există un buton capacitiv de ”Home” care incorporează și un senzor pentru amprente.

În afară de display – care a ajuns la QHD la (aproape) toate vârfurile de gamă de anul acesta – toate specificațiile OnePlus 3 sunt la nivelul unui high-end desăvârșit. Cel puțin pe hârtie. Cum se prezintă telefonul în realitate? Foarte bine.

Review OnePlus 3 – Puncte pro

Perfomanța merită menționată prima în acest review pentru OnePlus 3. Cei care îmi urmăresc articolele de ceva timp știu că nu sunt un fan al testelor benchmark. Prefer să vorbesc despre performanțe din perspectiva utilizatorului de smartphone, nu din perspectiva omului care aleargă după cifre. Cu toate astea, am aruncat un ochi și peste câteva astfel de teste, iar OnePlus 3 este depășit doar de Samsung Galaxy S7 și de (surpriză) Huawei P9 (unul dintre motivele pentru care nu îmi plac testele benchmark este ușurința cu care acestea pot fi păcălite – ca posesor de Huawei P9 pot spune că performanțele OnePlus 3 sunt net superioare, chiar dacă testele sintetice spun altceva). Am înțeles că au existat câteva probleme legate de performanță imediat după lansare, dar cei de la OnePlus 3 au rezolvat totul cu o actualizare pentru Oxygen OS. Astfel, m-am trezit cu probabil cel mai rapid smartphone pe care l-am testat până acum. Vorbesc despre un dispozitiv care reacționează instant la orice comandă și pentru care timpii morți nu există, indiferent de sarcinile pe care i le-am aruncat. Fie că este vorba despre gaming, browsing sau aplicații, OnePlus 3 se descurcă foarte bine, iar trecerea de la o aplicație la alta se face instant. Și interfața este optimizată astfel încât să pună în valoare viteza de reacție a telefonului. Nu are animații complexe și nici întârzieri ”artistice” atunci când vrei să treci de la un ecran la altul sau de la o aplicație la alta.

Încărcarea rapidă este un alt atu important al OnePlus 3. Smartphone-ul OnePlus 3 este dotat cu tehnologia Dash Charge, iar asta înseamnă că bateria ajunge la 65% încărcare în numai 30 de minute, indiferent că ecranul este pornit sau stins. Acest lucru este impresionant și poate fi foarte util în cazul persoanelor care sunt mereu pe fugă.

Designul este plăcut, cu toate că nu este deloc original. Telefonul se simte foarte bine în mână, cu toate că aduce aminte foarte mult de gama HTC One, iar butonul pentru schimbarea profilurilor audio, împrumutat de la iPhone, are o textură plăcută la atingere. OnePlus 3 este un telefon mult mai elegant decât predecesorul său, cu toate că, trebuie să recunosc, mi-a plăcut capacul de pe spate cu textură zgrunțuroasă. OnePlus 3 este alunecos, dar are o simetrie plăcută și un aspect premium, iar asta este bine.

Senzorul de amprente nu este una dintre caracteristicile pe care obișnuiesc să pun accentul atunci când scriu review-uri pentru smartphone-uri și nici nu mai poate fi considerat o noutate, având în vedere că a ajuns și pe smartphone-uri mid-range de anul acesta. Totuși, pot spune că am fost uimit de rapiditatea și preciziei celui instalat de chinezi pe OnePlus 3. Smartphone-ul se deblochează instant odată cu atingerea ușoară a acestuia, nefiind nevoie să deblochezi ecranul înainte pentru a-l activa.

Camera foto, voi zice din start, nu se ridică la nivelul celei de pe Samsung Galaxy S7, dar se apropie de performanțele celei de pe LG G5. Este rapidă (are detecție de fază, lucru care ajută mult la focalizare) și foarte bună în condiții optime de lumină, iar la întuneric scoate fotografii cel puțin ”folosibile”. Mai exact, fotografiile făcute noaptea sunt destul de pixelate și se vede creșterea valorilor ISO. Totuși, camera de pe noul model este  o îmbunătățire considerabilă față de camera de pe OnePlus 2, iar interfața simplă este un alt plus. Mai mult, există și un mod manual care poate oferi rezultate mai bune, dar eu sunt de părere că cine fotografiază cu smartphone-ul în general nu vrea să stea să facă și setări înainte de a face poze. Senzorul cu f2.0 și pixeli de 1,14 microni nu este cel mai bun de pe piață, dar își face destul de bine treaba, considerabil mai bine decât cele integrate pe modele mid-range cu prețuri similare de la alți producători.  Camera frontală se descurcă și ea bine, poate chiar puțin mai bine în condiții de luminozitate scăzută, lucru puțin ciudat, dar deloc rău.

Interfața curată reprezintă un avantaj major. Oxygen OS al celor de la OnePlus este o versiune aproape stock de Android, iar asta se traduce într-o optimizare bună, grafică curată și timp de răspuns foarte mic. Dacă nu ai ști cu ce te joci, ai putea avea impresia că OnePlus 3 este un dispozitiv Nexus, iar pe o piață suprasaturată cu smartphone-uri care mai de care mai chinezești în ceea ce privește sistemul de operare, OnePlus 3 este ca o gură de aer curat. În plus, există implementată și o funcție care îți permite să aprinzi display-ul pentru a vedea notificări trecând cu palma peste ecran, la fel ca la Moto X.

Review OnePlus 3 – Puncte contra

Autonomia nu este unul dintre punctele forte ale smartphone-ului. Sunt obișnuit să folosesc intens smartphone-urile. Asta înseamnă că am mereu o conexiune de date sau una WiFi, că butonez constant aplicațiile de mesagerie instant sau pe cele ale rețelelor sociale, că nu mă dau în lături de a viziona clipuri video și că am legat cel puțin un alt gadget, prin bluetooth, la smartphone în orice moment. În aceste condiții, OnePlus 3 rezistă aproape 10 ore, însemnând că m-am văzut nevoit să-l pun la încărcat înainte de a mă culca. Probabil un utilizator ceva mai light ar obține o zi întreagă de funcționare, însă sunt mici șansele ca cineva să-și ia o bestie precum OnePlus 3 și să nu vrea să o folosească la potențial maxim. Vestea bună este tehnologia Dash Charge, menționată și mai sus, care îți oferă câteva ore în plus de utilizare pentru numai câteva minute de încărcare, dar tot va trebui să ai cablul USB C la tine pentru astfel de situații.

Filmarea este încă un punct negativ pentru OnePlus 3. Dacă la capitolul foto camera se descurcă considerabil mai bine decât cea de pe modelul de anul trecut, stabilizarea optică implementată de chinezi pare să existe doar pe hârtie, nu și în realitate, cel puțin nu în cazul clipurilor video. Filmările ies tremurat și nici nu oferă o calitate foarte bună, cu toate că există opțiunea de a filma și la rezoluție 4K.

Lipsa slotului pentru card microSD este tot un punct în minus pentru OnePlus 3. E adevărat, mie îmi sunt suficienți cei 64 de GB spațiu de stocare, dar majoritatea caută să-și extindă memoria cu carduri de sute de GB, pentru filme, jocuri sau muzică.

Review OnePlus 3 – Concluzie

Pe parcursul acestui review pentru OnePlus 3, am menționat de multe ori smartphone-uri precum HTC 10, LG G5 sau Samsung Galaxy S7. Și, având în vedere cât de bine s-a descurcat OnePlus 3 în situațiile redate mai sus, mai trebuie să fac o comparație, de data asta legată de preț. OnePlus 3 este de departe mai ieftin decât cele trei modele menționate anterior, costând numai 400 de euro, adică aproximativ 1.800 lei, pe site-ul oficial al producătorului. OnePlus 3 este un smartphone care, cred eu, nu a primit atenția pe care o merita anul acesta. Telefonul reușește să iasă în evidență prin performanță, dar își face loc pe lista cu cele mai bune smartphone-uri ale acestui an oferind o experiență mai mult decât acceptabilă din toate punctele de vedere.

Paltoanele de toamnă

Ați observat deja că temperaturile sunt în scădere în ultima perioada, iar toamna își spune cuvântul. Au trecut zilele frumoase de vară, călduroase sau caniculare, e vremea să trecem la ținutele care implică trench-uri, paltoane și jachete. Fie că e vorba de paltoane de lână în carouri, popularele army coats sau cape – am pregătit câteva idei de shopping care nu trebuie să lipsească din garderoba ta în acest sezon. Toate pot fi achiziționate online de pe diverse site-uri specializate și unde pe lângă ceea ce am pregătit noi veți găsi și alte idei de syling la prețuri accesibile.

Ce e în trend?

Carourile: La Chanel, Marny sau Burberry & Co. s-a observat acest trend în colecțiile de toamnă/iarnă 2016.

Paltoanele military: aduc aminte de uniforme, sunt la modă și revin în fiecare sezon.

Volum: paltoanele supradimensionate au un comeback spectaculos în acest sezon și ne vor ține cald cu siguranță.

Capele: de la modele XL și până la modele cu tentă masculină sau culori extravagante.

Jacheta matlasata: arată bine și este un must have

Palton over sized Zara pret 389 RON pe zara.com

Palton military Tory Burch pret aprox. 2300 RON pe mytheresa.com

Palton tip poncho in carouri Mango pret 567 RON pe mango.com

Palton Replay în carouri pret aprox.789 RON pe edited.de

Palton Mango pret 429 RON pe mango.com

Palton IRO pret aprox.2035 RON pe stylebop.com

Jacheta Topshop pret 325 RON pe topshop.com

Jacheta Geox pret 459 RON pe geox.com

Jacheta Edited pret 350 RON pe edited.de

Capa Tommy Hilfiger pret 879 RON pe zalando.de

Capa Benetton pret 245 RON pe benetton.com

Prețurile sunt aproximative și nu includ costuri de transport sau alte taxe.

Lady Gaga lansează „Joanne”

La 3 ani după albumul “ARTPOP”, Lady Gaga revine cu un nou material discografic. Artista a anunțat că va lansa, pe 21 Octombrie, albumul “Joanne”, dedicat mătușii sale care a decedat de Lupus în 1974, când avea doar 19 ani. Gaga a declarat într-o emisiune de radio că discul va fi gata în urmatoarele 48 de ore, urmând ca acesta să conțină 11 sau 12 piese. La acest album, Gaga a lucrat alături de cei mai mari compozitori ai lumii precum  Beck, Father John Misty, Mark Ronson, RedOne, Kevin Parker de la Tame Impala și Josh Homme de la Queens of the Stone Age. Cea mai anticipată colaborare a lui Gaga este însă cu Florence Welch, la piesa “Hey Girl”.

Primul extras pe single “Perfect Ilussion” a debutat pe pozitia 20 în topul Billboard, cu vânzări de 100.000 de unități în prima săptămână. Gaga va lansa în curand și clipul piesei “Perfect Ilussion”, regizat de fotograful și regizorul Ruth Hogben, cu care artista a lucrat și în trecut.

 

Apariții chic pe covorul roșu la Premiile Emmy 2016!

 

sarah-paulson

Actrița Sarah Paulson, cea care a plecat acasă și cu un Emmy pentru rolul său din mini-seria “The Peopls VS. OJ Simpson”, a atras toate privirile pe covorul roșu într-o rochie elaborată, creație Prada. Sarah a fost desemnată de critici drept cea mai bine îmbrăcată actriță de pe covorul roșu.

priyanka-chopra

Actrita de origine indiană Priyanka Chopra a întors toate privirile într-o rochie roșie semnată Jason Wu.

sofia-vergara-atelier-versace

 

Sofia Vergara a atras toate privirile pe covorul rosu într-o creație aparținând Atelier Versace. Sofia a fost prezentă la ceremonie alături de fiul ei în vârstă de 24 de ani, Manolo.

robin-wright

Robin Wright Penn nu a câștigat nici un Emmy, însă a ajuns pe lista celor mai bine îmbrăcate în această rochie cu paiete creație semnată Reem Acra.

 

viola-davis-marchesa

Viola Davis a punctat pe culoare și a ales să poarte o rochie mov creație Marchesa.

kerry-washington

Însărcinată, Kerry Washington a făcut furori într-o rochie făcută la comandă de designerul Brandon Maxwell.

julia-dreyfuss-in-carolina-herrera

Câștigătoare a premiului Emmy pentru rolul din “VEEP”, Julia Louis Dreyfuss a îmbrăcat o rochie neagră Carolina Herrera.

kristen-dunst-givenchy

Actrița Kirsten Dunst a îmbrăcat la ceremonie o creație Givenchy.

heidi-klum-michael-kors

Heidi Klum și-a pus în evidență picioarele de invidiat într-o rochie Michael Kors.

Sursa: Agentia de Presa Mondena.

Volvo Cars își dezvăluie caracterul aventuros cu noul V90 Cross Country

Volvo Cars, producătorul de mașini premium,lansează mult-așteptatul V90 Cross Country, modelul care completează seria sa 90.

De la momentul lansării primului model Cross Country, în urmă cu aproape 20 de ani, brandul Volvo a devenit aproape sinonim cu robustele all-road-uri, modele din categoria all-weather, demonstrând o creștere constantă pentru modelele Cross Country. Cross Country începe, astfel, să ocupe progresiv o parte semnificativă a portofoliului producătorului suedez, răspunzând așteptărilor semnalate de cumpărătorii de lux care caută din ce în ce mai mult un stil de viață experimental, capabil să îl scoată, ocazional, de pe drumurile de zi cu zi. V90 Cross Country preia eleganța modelului V90 și o transformă într-o mașină all-road care oferă siguranță, confort și performanță într-o variantă puternică și aventuroasă, a declarat Håkan Samuelsson, Președinte & CEO la Volvo Car Group.

Cu una dintre cele mai aspre ierni de pe planetă și cu o suprafață acoperită în proporție de peste 77% de păduri și lacuri, Suedia este locul perfect pentru a extinde și testa durabilitatea extremă și funcționalitatea all-weather a mașinilor. Această expertiză, cu greu câștigată, reprezintă o parte generoasă a patrimoniului Volvo Cars, reflectată în modelul Cross Country.

Mașinile noastre sunt binecunoscute pentru siguranță, rezistență și durabilitate. Cu All-Wheel Drive, o gardă mai mare la sol și un șasiu optimizat pentru confort și control sporit pe orice tip de vreme și de drum, noul V90 Cross Country preia versatilitatea modelului V90 și îi adaugă un caracter de explorator, a declarat Dr. Peter Mertens,Senior Vice President Research & Development la Volvo Cars. Având ca punct de pornire SPA-ul Volvo (Scalable Product Architecture), V90 Cross Country a fost supus unor teste riguroase pentru a putea garanta că poate supraviețui unui context extrem cu care se va identifica, în cele din urmă.

De la spații de testare secrete din nordul înghețat al Suediei, unde temperaturile scad frecvent la -40 grade Celsius, până la căldura mistuitoare a desertului din Arizona, unde Volvo perfomează cu programul său de testare la temperaturi ridicate, V90 Cross Country a fost proiectat să reziste.
Cu un design prin care se diferențiază vădit, caracterul robust al modelului V90 Cross Country este estompat printr-un interior somptuos, care oferă un nivel de lux mai puțin întâlnit în segmentul său, combinând toate avantajele echipărilor de conectivitate și divertisment care au fost lansate odată cu noul S90 și V90, inclusiv un sistem de sunet high-end de la Bowers & Wilkins.

Elementele de design exterior ale noului V90 Cross Country trădează capabilitatea puternică și dinamică cu care această mașină poate performa, oferind, în același timp, flexibilitatea de a beneficia de ambele expresii de robustețe și eleganță.
Proiectarea unui Volvo Cross Country nu este un exercițiu de stil, o muncă de cosmetizare. Aceasta se bazează pe o perfomanță onestă. Volvo V90 Cross Country mixează într-o manieră surprinzătoare și paradoxală un exterior puternic, impozant cu un interior de lux, în stil scandinav. Aceasta continuă, practic, tradiția veritabilă a Volvo Cross Country printr- o rețetă nouă:  perfomanța puternică a off-road-ului îmbrăcată în cea mai elegantă, sofisticată formă, a declarat Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design la Volvo Cars.

Festivalul de vin și gastronomie începe la Cluj-Napoca

La finalul acestei săptămâni începe unul dintre cele mai așteptate evenimente de sezon. Festival de vin și gastronomie, aflat la prima sa ediție, va avea loc în Cluj-Napoca la restaurantul ROD, Calea Turzii nr.160, și promite să aducă în atenția celor interesați 19 producători de vin din România și Republica Moldova printre care putem să amintim: Domeniul Vlădoi, Crama Gîrboiu, Jidvei, Crama Oprișor, Gramma, Casa de Vinuri Cotnari, Corcova, Crama Fort Silvan, Crama Bachus, Moșia de la Tohani, Casa de Vinuri Ștefănești, Crama Rătești, Crama Dealul Dorului, Nachbil și Chateau Vartely. De asemena, la acest eveniment vor mai fi prezenți și bucătari de renume din zonă, dar și producători tradiționali de brânzeturi, mezeluri și miere, precum și membri ai OSR, Organizația Somelierilor din România, cei din urmă fiind de altfel și partener oficial al festivalului.

În cadrul acestui eveniment deosebit vor avea loc mai multe sesiuni de masterclass cu tematici diverse

În cadrul primei ediții a Festivalului de Vin și Gastronomie vor avea loc patru sesiuni de masterclass-uri cu următoarele tematici: „ Influența baricurilor de stejar în maturarea vinurilor”, susținut de Mihail Manolache, vom afla informații despre „Vinul roșu: plăcere, echilibru, sănătate. De la tehnică la artă –  susținut de Răzvan Demian, duminic vom putea afla mai multe despre „nițiere în arta degustării vinurilor. Asocierea vinurilor cu mâncare” – susținut de Marian Timofti, președintele OSR 2011, sau un masterclass deosebit de interesant despre vinurile rose și revenirea acestora în trend, masterclass susținut de Laszlo Veiszenbacher, vinificator la Crama Fort Silvan.

Festivalul vine bineînțeles și cu o parte de degustare, toți cei care vor fi prezenți și vor dori pe lânga taina vinului bun să descopere preparate atent gătite o vor putea face desigur. Programul evenimentului este sâmbătă 17 septembrie 2016, între orele 12:00-22:00 și duminică 18 septembrie, între orele 12:00-20:00. Accesul se va face în baza unui bilet care poate fi achiziționat în ziua evenimentului, prețul este de de 75 lei și include degustarea oricărui sortiment de vin (din cele peste 100), cât și a preparatelor atent gătite de bucătarii festivalului.

 

SIAM 2017, Monaco reinventează salonul auto

Primul Salon Auto organizat la Monaco are loc în perioada 16-19 Februarie 2017 și promite să reinventeze conceptul de salon auto

Mai multă ecologie, mai multe inovații, mai multe experiențe – sub acest solgan Monaco International Motor Show 2017, vrea să ofere mult mai mult, nu doar mașini. Este primul salon auto unde ecologia, technologia, inovația și prestigiul se combină cu mobilitatea și experiența de top a consumatorului. Evenimentul se desfășoară sub înaltul patronaj al Majestății Sale Prințul Albert al II-lea de Monaco.

Un eveniment extraordinar într-un cadru excepțional
Primul Salon Internațional Auto de la Monaco se anunță un eveniment open-air care va reinventa conceptul de salon auto tradițional. În inima principatului legendar, în 11 locații incredibile, vom descoperi inovația prin autovehicule eco friendly aparținând unor producători consacrați. Mașinile electrice vor fi puse la dispoziția vizitatorilor pentru un acces ușor în absolut toate locațiile din Monaco unde se desfășoară evenimentul.
Experiență de neuitat în timpul evenimentului
Salonul auto va oferi posibilitatea testării mașinilor preferate chiar pe străzile legendarului principat. Vizitatorii vor avea ocazia să facă o plimbare pe la Place du Palais Princier, să treacă prin fața Forumului Grimaldi, pe la Place du Casino sau Espace Fontvieille și la finalul turului pe la hotelurile Hermitage și Monte-Carlo Beach înainte de a ajunge înapoi la standurile producătorilor. De asemenea se vor organiza drive teste și pe circuitul legendar de la Monaco.
Salonul Auto de la Monaco pune accentul pe industria de azi și de mâine
Evenimentul grandios va fi întregit de o conferință care va avea ca scop suportul Fundației Prințului Albert al II-lea de Monaco și va aduce în atenția publicului toate numele mari din moblilitate. Vor avea loc dezbateri pe teme sociale, politice și filozofice în Forumul Grimaldi pe data 17 Februarie și se va ridica problema ecologică, un factor deosebit de important în zilele noastre.
Accesul presei se va face în baza acreditării.
Publicul poate să își rezerve bilete pe site-ul evenimentului.

SIAM 2017, Monaco reinventează salonul auto

Primul Salon Auto organizat la Monaco are loc în perioada 16-19 Februarie 2017 și promite să reinventeze conceptul de salon auto

Mai multă ecologie, mai multe inovații, mai multe experiențe – sub acest solgan Monaco International Motor Show 2017, vrea să ofere mult mai mult, nu doar mașini. Este primul salon auto unde ecologia, technologia, inovația și prestigiul se combină cu mobilitatea și experiența de top a consumatorului. Evenimentul se desfășoară sub înaltul patronaj al Majestății Sale Prințul Albert al II-lea de Monaco.

Un eveniment extraordinar într-un cadru excepțional
Primul Salon Internațional Auto de la Monaco se anunță un eveniment open-air care va reinventa conceptul de salon auto tradițional. În inima principatului legendar, în 11 locații incredibile, vom descoperi inovația prin autovehicule eco friendly aparținând unor producători consacrați. Mașinile electrice vor fi puse la dispoziția vizitatorilor pentru un acces ușor în absolut toate locațiile din Monaco unde se desfășoară evenimentul.
Experiență de neuitat în timpul evenimentului
Salonul auto va oferi posibilitatea testării mașinilor preferate chiar pe străzile legendarului principat. Vizitatorii vor avea ocazia să facă o plimbare pe la Place du Palais Princier, să treacă prin fața Forumului Grimaldi, pe la Place du Casino sau Espace Fontvieille și la finalul turului pe la hotelurile Hermitage și Monte-Carlo Beach înainte de a ajunge înapoi la standurile producătorilor. De asemenea se vor organiza drive teste și pe circuitul legendar de la Monaco.
Salonul Auto de la Monaco pune accentul pe industria de azi și de mâine
Evenimentul grandios va fi întregit de o conferință care va avea ca scop suportul Fundației Prințului Albert al II-lea de Monaco și va aduce în atenția publicului toate numele mari din moblilitate. Vor avea loc dezbateri pe teme sociale, politice și filozofice în Forumul Grimaldi pe data 17 Februarie și se va ridica problema ecologică, un factor deosebit de important în zilele noastre.
Accesul presei se va face în baza acreditării.
Publicul poate să își rezerve bilete pe site-ul evenimentului.

Cluj Blues Festival 2016 va avea loc în perioada 6-9 Octombrie

Cluj Blues Festival 2016 prezintă 5 nume ale blues-ului național și internațional care vor aduce pe scena de la Cluj blues autentic, dar și influențe exotice, ritmuri de funk, soul, jazz, rock și chiar gospel.

Programul pentru cele două zile de CLUJ BLUES FEST 2016 poate fi vizualizat mai jos:

Joi, 6 octombrie, ora 19.00
CĂLIN CYFER TRIO (RO)
SIR WALDO WEATHERS, THE SOUL OF JAMES BROWN (USA)

Vineri, 7 octombrie, ora 19.00
FLORIN GIUGLEA GROUP (RO)
HARRIET LEWIS (USA) feat. GREGOR HILDEN BAND (DE)

Biletele sunt disponibile pe www.biletmaster.ro, la Agenția Wens (str. Eroilor, nr.10) și la Casa de bilete a Teatrului Național. Până în 20 septembrie orice loc din sală poate fi achiziționat la prețul unic de 40 lei de pe www.biletmaster.ro.