Monthly Archives: May 2016

Cum s-au îmbrăcat vedetele la petrecerea Viva!

Ediția din acest an a petrecerii aniversare a revistei Viva! a avut loc la Palatul Știrbey din Buftea. Spre deosebire de anii trecuți, dress code-ul nu a mai fost “Garden Party”, ci simplul “Cocktail”, fapt ce le-a permis invitaților să adopte o mai largă gamă de stiluri vestimentare. Și asta chiar dacă evenimentul s-a derulat, în mare parte, în aer liber, pe aleile și pe pajiștea de lângă palat. Vedetele feminine au optat atât pentru rochii de seară elegante, cât și pentru rochii mai scurte, cu un puternic element sexy, și chiar pentru vestimentații de inspirație masculină (așa cum a fost cazul Dianei Munteanu care a optat pentru un costum foarte elegant realizat de brandul Styland). Bărbatii au mizat pe costume clasice, elegante, însă câțiva au ales vestimentații mai relaxate.

adelina-pestritu-petrecere-viva

Adelina Pestrițu – vestimentație Loulouadina-buzatu

Adina Buzatu – vestimentație Stephan Pelger

alexandra-badoi-petrecere-viva

Alexandra Badoi – vestimentație Aura Radualina-eremia

Alina Eremia – vestimentație Pas du Toutanca-lungu-petrecere-viva

Anca Lungu – vestimentație PNK Casual

carmen-bruma-petrecerea-viva-2

Carmen Brumă – coafată de Cristi Pascu, în vestimentație Rhea Costadiana-bart

Diana Bart în vestimentație M. Marquisediana-munteanu

Diana Munteanu, în vestimentație Stylanddj-wanda

DJ Wanda , într-o vestimentație de inspirație japoneză, rochie neagră din mătase și kimono alb OMRA, cercei Iulia Albu, ochelari Miu Miuellie-white-petrecere-viva

Ellie White, în vestimentatie Cristallini, plic Diane von Furstenberg (Sport Couture), sandale Michael Antoniogiulia-nahmany

Giulia Nahmany, în vestimentație Stephan Pelger

Foto: Facebook, Instagram, Viva.ro
Sursa: Agentia de Presa Mondena.

Roze pentru seri calde de vară

La Vie en Rose

Wine O`Clock a găzduit Joi seara o degustare de vinuri. Și nu vorbim aici de orice vinuri ci de o gamă de vinuri roze care ne vor desfăta cu siguranță papilele în această vară. Gazda serii, Vlad Bibolar de la Happy Wines, un pasionat al vinurilor de calitate ne-a însoțit pas cu pas prin această lume minunată a parfumatelor licori. Alături de noi a fost și Puiu Crișan Bucur sufletul acestui local minunat care este dedicat tuturor celor care apreciază vinurile de calitate. Vinurile au fost asociate de această dată cu o porție de căpșuni delicioase menite să întregească acest ansamblu prin prospețime și aromă. Important este de menționat că minunatele căpșuni sunt certificate bio ceea ce ne dovedește încă o dată importanța naturalului în tot ceea ce ne înconjoară. Mulțumirile aici le aducem Mariei Codrea cea care este „creatoarea” acestor căpșuni minunate.

Seara a debutat cu un spumant roze, Le Manzane. A urmat Famille Sumeire M. Rose 2015. Culoarea, roze pal, cu note suave de fructe confiate dar și de citrice este cu siguranță una dintre vedetele acestei veri. Al doilea vin al serii Opaline de la Pure Provence se remarcă prin delicatețe dar și prin notele de piersică și capsuni. Seara a continuat cu Pink Butterfly, care în ciuda numelui te surprinde prin delicatețe și prospețime. Cu o alcoolemie de 13.7% acest vin cu o culoare extraordinară se remarcă prin gustul delicat de fructe rosii și citrice. Seria de vinuri roze s-a încheiat cu Cascai de la Chateau Ferry Lacombe. Un vin fără doar și poate spectaculos care îț transpune papilele într-o dimensiune extraordinară prin notele sale delicate florale deși se resimte nota de coacăze și fin cea de zmeură. Seara s-a încheiat cu un vin roșu menit să ne rupă puțin din această lume minunată a vinurilor roze, este vorba de Cascai Rouge 2012. Note puternice care ne fixează papilele pe această direcție.

O seara reușită se încheie la Wine O`Clock cu o poveste între prieteni la un pahar de vin. Poveștile se învârt întotdeauna în jurul vinului iar povestea unui vin bun merită trăită aici.

Until next time 🙂

 

Daniel Craig a refuzat 88 de milioane de Euro pentru a-l juca pe James Bond!

Daniel Craig îi spune “pas” lui James Bond. Actorul britanic a refuzat să-l mai joace pe celebrul agent secret 007 în următoarele două filme ale francizei, cu toate că salariul său ar fi fost unul foarte mare: 88 de milioane de Euro pentru ambele pelicule. Daniel Craig este cel mai bine plătit actor care l-a jucat pe James Bond din toate timpurile. Acesta a câștigat 50 de milioane de Euro pentru cele patru filme în care l-a jucat pe James Bond, peliculele cumulând încasări de peste 2 miliarde de Euro la box-office.

tom hiddlestone

În acest moment se speculează că actorul Tom Hiddlestone va deveni următorul James Bond, cu toate că nu există încă informații oficiale.

Sursa: Agentia de Presa Mondena.

Untold 2016 – ce ne așteaptă la festival în 2016

Fenomenul Untold

Dacă anul trecut orașul Cluj-Napoca a tremurat timp de patru zile datorită muzicii, ei bine este momentul să aflăm ce ne așteaptă în acest an la festivalul care a reușit să obțină titlul de EUROPE BEST MAJOR FESTIVAL în 2015. Transilvania va deveni în acest an epicentrul muzicii. În perioada 4-7 august, la Cluj Napoca, vor urca pe cele 10 scene ale Festivalului UNTOLD peste 150 de artiști atât din România cât și din întreaga lume. Până acum au fost vândute peste 45.000 de abonamente pentru cele patru zile de festival.

Succesul festivalului de anul trecut îi obligă așadar pe organizatori să demonstreze în acest an că pot mult mai mult.Campaniile cu implicare directă în comunitate care au promovat acest festival, de amintit aici PAY WITH BLOOD & BAC DE 10 vor fi reluate și în acest an, dar este și important de subliniat implicare în proiecte socialeprin sprijinirea diverselor ONG-uri locale pentru ajutarea copiilor cu deficiențe; se mai adaugă în plus câteva prin care se dorește o evoluție a festivalului într-o direcție ascendentă.

„Untold a devenit un trendsetter, vrem să dăm exemple pozitive”.Am reușit să ne impunem la nivel european, este timpul să țintim mai sus”, a declarat Bogdan Buta în cadrul întâlnirii dedicate tuturor celor ce sprijină prin scris acest festival.

Dacă la prima ediție festivalul a avut ca și concept personajele din poveștile românești, ei bine lucrurile evoluează în al doilea an și pornim în explorarea unor povești nespuse despre Transilvania, despre personajele din mitologia nopții.

Conceptul creativ al UNTOLD 2016 pornește de la poveștile nespuse ale Transilvaniei. În acest an ne-am dorit să exploatăm mitologia nopții, acolo unde Transilvania se înscrie cu succes datorită sutelor de legende povestite sau scrise. Transilvania poate fi considerată la ora actuală cel mai de succes brand al României și prin asocierea cu cel mai bun festival ne dorim sa creăm pe termen lung, Universul UNTOLD: îmbinarea perfectă dintre mitologia nopții și magia tărâmului transilvanean. Forța festivalului vine tocmai din istoria regiunii, Clujul fiind și în trecut și în prezent, polul de interes al Transilvaniei. Personajul principal care face posibila legătura dintre cele două lumi este Magicianul, singurul care poate călători în timp și poate aduce magia trecutului în prezent. Magicianul are la îndemână simboluri specifice transilvănene. Oglinda este portalul care trasează granița dintre lumi, Luna este cea care luminează tot ceea ce este nevăzut, Constelația Lira, fiind harpa lui Orpheus poate trezi la viață orice prin muzica ei, Copacii insuflețiți, zânele și celelalte elemente, vin să completeze atmosfera de magie și povestea. Toate aceste simboluri se vor regăsi în festival în decorațiuni și activări.

Printre noutățile de la untold în materie de campanii, organizatorii vin cu câteva highlight-uri în 2016. Este vorba în primul rând de TRANSYLVANIA ALL INCLUSIVE.Dacă Lonely Planet a situat Transilvania pe primul loc a regiunilor turistice care trebuie vizitate în 2016, organizatorii își propun să se folosească de acest lucru și să ofere participanților la festival șansa de a explora Transilvania, după cele patru zile de distracție, prin organizarea unor circuite turistice. Pe baza brățării de la festival participanții vor avea posibilitatea de a avea reduceri sau chiar gratuități la obiectivele turistice. Campania ADOPTA UN UNTOLD-IST este o inițiativă a clujeanului Mihai Huțanu și își propune să dovedească faptul că orașul transilvan este cel mai prietenos prin această provocare de a adopta un participant la acest festival pentru cele patru zile. O altă noutate este reprezentată de faptul că din acest an ne putem bucura de Radio UNTOLD care poate fi ascultat pe www.untold.com, un radio exclusiv dedicat muzicii electro-dance din România, cu playlist-uri unde regăsim artiștii îndrăgiți de la festival dar și noutăți.

După cum am menționat anterior cele două campanii de succes Pay with Blood și Bac de 10 vor continua și în acest an. Scopul campaniei Pay with Blood a fost în primul rând încurajarea donării de sânge datorită faptului că în România numărul donatorilor este foarte scăzut. Acest lucru a propulsat festivalul în presa străină care a scris despre fenomen. Campania va fi extinsă în acest an în toate marile centre universitare din România. La fel continuă și campania Bac de 10. Absolvenții din țară care vor promova examenul de Bacalaureat cu nota 10 vor primi câte un abonament la festival iar cei care promovează vor avea parte de reduceri.

Surpiza serii a fost însă primul teaser cu privire la ceea ce se va întâmpla în acest an la Untold și care este povestea din spatele conceptului creativ.Urmariti teaser-ul la link-ul de mai jos:

https://www.facebook.com/UntoldFestival/?ref=bookmarks

Festivalul Ceramicii Contemporane – Caolin – la a treia ediție

Asociaţia Caolin vă invită la CAOLIN 2016 – Festivalul Ceramicii Contemporane! În perioada 20-22 mai, la Muzeului Etnografic al Transilvaniei (Palatul Reduta, Memorandumului 21), va avea loc cel mai important eveniment dedicat ceramicii româneşti.
Intrarea este liberă!

CAOLIN 2016 (21-22 mai, Cluj), aflat la a treia ediţie, se va desfăşura pentru prima dată sub titulatura ‘CAOLIN – Festivalul Ceramicii Contemporane’. În cadrul festivalului, va fi organizat Târgul naţional de ceramică contemporană CAOLIN, dar şi o serie de ateliere gratuite pentru copii şi adulţi, constituind cel mai important eveniment dedicat ceramicii româneşti. Târgul CAOLIN va prezenta lucrările originale și captivante a 20 artiști români, iar publicul va fi invitat să descopere o selecție variată de lucrări, de la creații artistice la obiecte utilitare de cea mai înaltă calitate, în atmosfera primitoare a Muzeului Etnografic al Transilvaniei (Palatul Reduta, Memorandumului 21).

“Caolin este târgul anual care aduce în prim plan măiestria și avangarda artei ceramice de pe teritoriul românesc. Evenimentul are un caracter profund interactiv și își propune să popularizeze tehnicile ceramice printr-o serie de întâlniri și cursuri practice deschise publicului.” Letiția Câmpan, doctor în culturi ale comunicării

Asociația Caolin este o organizație non-profit fondată în 2014 cu scopul de a promova arta ceramicii și de a oferi publicului larg oportunitatea de a interacționa cu acest mediu. Suntem de părere că practicile artistice abandonate în favoarea metodelor industriale sunt un important bagaj de cunoștințe care trebuie promovate. Prin formă, textură, senzație și atingere, creatorul unui obiect împarte o legătură fizică și emoțională cu cel care se folosește de obiect. Ceramica este mediul care poartă cel mai fidel cunoștințele creatorului, îi cară prezența, pasiunea și devotamentul.

Festivalul Luminii va avea loc pe 21 Mai

Unul dintre cele mai frumoase și mai așteptate momente din viața clujeană este Festivalul Luminii, aflat deja la a 12-a ediție. Acesta va avea loc sâmbătă, 21 Mai, de la ora 20:00 în Parcul Central.

Sub motto-ul ‘Redescoperă frumusețea lucrurilor mărunte’, cercetașii din Cluj-Napoca din cadrul Organizației Naționale ‘Cercetașii României’ vor organiza sâmbătă, 21 mai 2016, în Parcul Central Simion Bărnuțiu, cea de-a 12-a ediție “Festivalul Luminii”.
Cercetașii României si-au propus ca anual, timp de câteva ore, să le amintească membrilor comunității locale de bucuria lucrurilor mărunte și împreună cu partenerii lor să transforme orașele în care trăiesc într-un spațiu magic, în care toata lumea sa aiba posibilitatea de a redeveni copil și să descopere lucrurile care ii fac mai fericiți.
Festivalul Luminii, un eveniment realizat de Organizația Națională Cercetașii României , a crescut și continuă să crească de la an la an. Zeci de cercetași, voluntari ai comunitatii de toate vârstele încurajează deconectarea de la stresul cotidian și petrecerea câtorva ore în aer liber, alături de familie, prieteni vechi sau noi, fiind înconjurați de artă în cele mai diverse forme ale ei: muzică, pictură, dans, origami și multe altele.
Întregul parc va fi acaparat de diverse forme realizate din gulguțe, piesele centrale ale festivalului care vor găzdui cele 20.000 de lumânări; la ora 20:00 va începe programul artistic unde posibilitatea de a interacționa cu cercetășia ca stil de viață va fi posibilă; vor avea loc în paralel un vernisaj de fotografie și un atelier de pictură pe lemn.
La 22:00 începe una dintre atracțiile principale ale serii, spectacolul pirotehnic și jonglerii cu foc. Întregul Festival va fi animat de instalații artistice neconvenționale și zone special amenajate care să readucă comunității bucuria prezentului și a copilăriei.
20.000 de gulguțe vor fi amplasate în parc și, începând cu ora 20:30, aleile vor fi acoperite de lumina caldă a lumânărilor
Festivalul Luminii înseamnă mai mult decât un loc plin de lumânări, jonglerii, fotografii și desene, artă urbană și oameni. Festivalul Luminii înseamnă o modalitate de a opri timpul în loc, în ciuda agitației zilnice urbane și de a face oamenii să contribuie, cu mic cu mare, la valorificarea timpului, a lucrurilor minore și relevante din viață cotidiană.
Veniți să descoperiți frumusețea celei mai mari mișcări de tineret de pe glob și totodată să aflați cum prin educație și implicare lăsăm lumea un pic mai bună decât am găsit-o! Alături de cercetași, la acest eveniment vor fi prezenți prieteni de încredere, vechi susținători ai mișcării Scout în România. Festivalul Luminii Cluj-Napoca este organizat de Organizația Națională Cercetașii României, proiect realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Cluj , Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca , Banca Transilvania, Asi Cons si Centrul Wellness M’Adam. De asemenea, ne bucuram si de partenerii nostrii, cei noi și cei vechi: Creative Production Boutique, It’s Private, Daisler Print House, Refresh Print, The Museum, Minor Swing, Liceul Teoretic Onisfor Ghibu, Sofia Events, Vertical Atelier, Serviciul de Ajutor Maltez, Zilele Clujului.

Bogdan Nicolai – jurnalist, entertainer și trend setter

Despre Bogdan Nicolai am auzit doar vorbe pozitive. Este o persoană pasionată de lumea media și de tot însumă aceasta, de radio de televiziune, de emisiuni și nu în ultimul rând de citit, atunci când timpul îi permite desigur. În prezent Bogdan este prezentatorul emisiunii „Life Couch” de la A List Magazine și pe care o puteți urmări pe site-ul alistmagazine.ro în cadrul secțiunii „Interviews”. Iar cariera sa nu se încheie aici pentru că Bogdan are în palmares multe realizări atât la radio cât și în televiziune. Mai multe despre Bogdan puteți afla din flash interviul de mai jos.

Bogdan Nicolai, jurnalist și entertainer. Câte ore are o zi de-a ta?

Privit din elicopter, programul meu are doar două părți egale: 12 ore de somn și 12 ore de muncă. Dacă dai zoom, vei zări și alte mici părți dedicate unor pasiuni precum cititul.

Ești foarte bun prieten cu rețelele de socializare. Cât de importante crezi cã sunt pentru o celebritate?

Depinde mult și de domeniul în care ajungi celebru și de oamenii cărora alegi să le transmiți un mesaj. Unui muzician, rețelele sociale îi pot aduce mai mulți oameni la concert decât i-ar fi adus orice altă forma de promovare. Pentru un fizician, ele pot fi un instrument fantastic prin care poți verifica instant succesul unei idei într-un mediu avizat.

Ai descoperit mulți tineri talentați care astãzi au ajuns foarte cunoscuți. Cum a fost în cazul tãu?

Aștept să mă descopere ăi pe mine cineva. Ha, ha! Eu am descoperit singur, acum vreo 17 ani, că îmi plac scrisul și media. Apoi, peste tot am întâlnit neoameni și oameni de bine care au crezut în ce fac.

La 15 ani te-ai apucat de radio, în timp ce alți colegi își trãiau adolescența. Ce rol a avut familia în tot acest timp?

M-au susținut, dar nu orbește. Mă trăgeau de mânecă atunci când credeau că am făcut o emisiune slabă.

Ai fost un adolescent rebel, sau din contrã, mai introvertit?

Un rebel.

Ești și MC, joci diverse personaje, fãcând evenimente corporate memorabile. Cât timp dureazã pregãtirile pentru un eveniment?

Mult mai mult decât evenimentul în sine. Trebuie să înțeleg bine un brand pentru care lucrez și mesajul pe care vrea să îl transmită. Urmează partea de pregătire: scrierea discursului, a glumelor, crearea unui personaj potrivit, pregătirea mometelelor speciale, repetiții, costume etc.

Ești considerat un trend setter. Care crezi cã este viitorul radioului?

Nu trebuie să fii un vizionar ca să-ți dai seama că totul se mută pe internet și că radioul, tv-ul și presa scrisa vor deveni unul și același produs media accesibil oricul și de oriunde.

Ai un timbru vocal special, recognoscibil. Te-ai gândit sã lucrezi și ca voiceover artist?

Am o voce veselă, dar nu e un timbru grav. Mai degrabă aș dubla niste desene animate.

“Life Couch”, sau cum aduce Nicolai lumea culturalã în mediul online. Mai sunt oamenii interesați sã meargã la teatru/cinema/ concerte în offline?

Da. Altfel ce sens ar mai avea emisiunea. Sunt, an de an, zeci, poate chiar sute de evenimente sold out.

Ești o persoanã extrem de pozitivã. Care e secretul?

Cred că sunt mult prea puține lucruri care merită tratate cu seriozitate.

Un gând pentru cititorii E-Wow Magazine

Priviti cu mare atenție un copac.

Mai multe detalii despre Bogdan Nicolai pe bogdannicolai.ro
sursa foto: bogdannicolai.ro

Nic Fanciulli, Zabiela, Calyx & Teebee întregesc afișul ediției aniversare Delahoya – 20 de ani

  • Organizatorii primului festival de muzică electronică din Cluj, Delahoya, anunță ultimele nume din line-up-ul ediției aniversare din 10-11 iunie a.c.
  • Până în 16 mai, biletele se vând la un preț special, de 89 de lei

Cluj-Napoca, 6 mai 2016 – Organizatorii Delahoya anunță line-up-ul final al ediției aniversare a celui mai longeviv festival de muzică electronică din România. Nic Fanciulli, James Zabiela, Audiofly, Calyx & Teebee, Simina Grigoriu, Jay Lumen, Livio & Roby și Black Asteroid completează lista de artiști și trupe de anvergură, care vor anima în 10-11 iunie Valea Gârbăului, locul de desfășurare a celebrului festival.

Renumitul DJ și producător britanic Nic Fanciulli și-a confirmat prezența la Cluj. Cu o nominalizare la Grammy în portofoliu, Fanciulli este unul din cei mai interesanți reprezentanți ai  stilului underground house și tehno, cu o carieră oscilând între showurile individuale și colaborări cu artiști precum Dubfire, Stacey Pullen, Underworld sau Kylie Minogue. Nic Fanciulli lucrează de mai mulți ani la albumul său de debut anunțat ca lansare pe piață anul acesta.

Britanicul James Zabiela revine în festival după un excelent show susținut anul trecut. Zabiela s-a declarat fan Delahoya și va pregăti un set special pentru ediția aniversară, în stil tehno, o contribuție personală la genul care a consacrat festivalul. Cunoscut ca un specialist al stilului house, Zabiela este însă genul de producător care trece ușor de la un stil la altul, experimentează și improvizează live într-o manieră ce îl păstrează, de peste 16 ani, în topul celor mai doriți DJ.

Festivalul Delahoya se dovedește a fi cea mai potrivită ocazie pentru ca fanii drum & bass să descopere live cel mai recent album al trupei Calyx & Teebee, 1X1. Plină de energie, muzica lor, deschizătoare de drumuri, are un impact inegalabil asupra genului. Prezent va fi și Jay Lumen, reprezentant al noii generații de DJ și producători, care se poate lăuda deja cu premiul de “cel mai bun DJ underground”, obținut doi ani consecutiv, în 2013 și 2014, dar și Black Asteroid, un artist care a ridicat standardele, fără să facă niciun compromis, astfel că show-urile sale sunt întotdeauna explozive.

Ediția de anul acesta este completată de prezența Siminei Grigoriu, soția celebrului Paul Kalkbrenner, dar și un excelent muzician, de Audiofly și de Livio & Roby, cu stilul lor aparte de abordare a muzicii house și tehno.

Biletele pentru ediția din acest an a Festivalului Delahoya pot fi cumpărate până în 16 mai la un preț special, de 89 de lei, urmând ca după această dată, ele să coste 119 lei.

Festivalul Delahoya a fost fondat în 1997 și a fost primul eveniment de gen din România, reunind tânăra comunitate a fanilor muzicii electronice și fiind martor la evoluția rapidă a acestui gen muzical timp de aproape două decenii. Aniversarea din acest an este marcată printr-o ediție care îi care ca headliners pe Die Antwoord și Modestep, alături de alți zeci de artiști care vor urca pe cele 3 scene ale festivalului.

Ediția 2016 beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Cluj‑Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

Carmen Negoiță îți spune cum să te îmbraci vara aceasta ca să fii în trend

“Mai este puțin până sosește vara din punct de vedere calendaristic. Deăi nu este încă vreme de plajă, întrucât ploile parcă nu mai încetează, este bine să ne pregătim deja garderoba pentru sezonul cald. Vara aceasta se pune foarte mult accentul pe o stare bună de spirit, pe expresivitate ăi creativitate. Este foarte important să facem alegeri corecte din punct de vedere vestimentar, dar trebuie să le oferim ăi o notă personală care să ne reprezinte și care să se potrivească cu personalitatea noastră.

Cămașa albă

Carmen-Negoita-Camasa-Alba
Este un articol versatil care se combină foarte ușor și îți oferă libertatea să creezi mereu outfituri potrivite. În funcție de context, de locație sau de momentul în care alegi să o porți, cămașa albă se poate purta și la ținute casual, office sau cocktail. Acum aruncă o privire printre hainele tale și sigur vei gasi o fustă (mini, midi, maxi) sau o pereche de pantaloni/ jeansi cu care să combini cămașa albă.

Geanta colorată

carmen-negoita-geanta-yvy-bags
Cum spuneam, expresivitatea este vedeta acestui sezon. Culorile vii inspirate din natură scot ținutele din monotonia alb/negru, iar un accesoriu colorat poate schimba radical un simplu outfit.

Pantofi Oxford Style

carmen-negoita-pantofi-oxford
Deși inițial au fost creați pentru domni, au devenit foarte la modă în rândul doamnelor. Motivele sunt simple: sunt comozi, stylish și se adaptează ușor ținutelor.

Ochelari de soare

carmen-negoita-facebook carmen-negoita-ochelari
Va fi soare, deci ochelarii sunt un must-have. În funcție de forma feței tale poți alege un model care să îi se potrivească.

Un accesoriu îndrâzneț

carmen-negoita-accesoriu

carmen-negoita-palarie
Accesoriile schimba în mod clar orice ținută și, în funcție de combinațiile pe care le faci, poti crea outfituri noi, doar prin accesorizarea lor corectă. Spre exemplu, o pălărie cu boruri largi, un turban din eșarfă, cercei candelabru purtați chiar pe timp de zi”, menționează Carmen Negoita.

Sursa:Agentia de Presa Mondena.

UTOK Hello 7Q LTE – Acces la viteze 4G pentru cei cu bugete mici [REVIEW]

UTOK are o gamă largă de tablete. Acestea au specificații diferite, mărimi diferite, dar și opțiuni de conectivitate diferite. UTOK Hello 7Q LTE are, pe lângă WiFi, și o conexiune 4G. Tableta a ajuns și la noi pentru un review.  

Tabletele sunt, în general, dispozitive pe care oamenii consumă diverse tipuri de conținut multimedia sau de pe care sunt rezolvate sarcini care nu ar putea fi făcute pe display-ul mic al smartphone-ului. Dar, cum gadgeturile noastre sunt aproape inutile fără o conexiune la internet, o tabletă care trebuie să stea constant ”legată” la rețelele WiFi este una care nu aduce un plus de valoare utilizatorilor. Fie că vorbim despre cei care vor să urmărească Netflix în autocar, fie de persoanele care trebuie neapărat să trimită câteva mailuri, chiar dacă sunt prinse în tren, o tabletă cu 4G poate fi mai eficientă decât un smartphone. Iar UTOK Hello 7Q este o astfel de tabletă și nici nu costă o avere.

Ce știe să facă UTOK Hello 7Q LTE

UTOK Hello 7Q nu are specificații de vârf. dar configurația e decentă pentru cei care vor un dispozitiv pe care să se poată baza la nevoie. Are un display de 7 inch cu rezoluție 1024X600, un procesor cu patru nuclee de 64 de biți și 1Ghz, 1GB memorie RAM și 8GB spațiu de stocare (extensibil prin card microSD), camere de 2, respectiv 0,3MP și baterie de 2.800 mAh. Conectivitatea 4G poate fi folosită atât pentru internet, cât și pentru apeluri, lucru pe care unii utilizatori îl vor aprecia.

Tableta celor de la UTOK are un design simplu, cu o formă clasică și carcasă din plastic. Pe spate are un model interesant, care îi oferă un aer deosebit, iar negrul intens îi oferă un pic de eleganță.

Referitor la asta, trebuie menționat că tableta rezistă cu brio la browsing, emailuri și socializare de toate felurile. Utilizatorii se pot uita și la clipuri video fără probleme, iar cei care vor să se joace se vor putea bucura de titlurile mai puțin pretențioase. Între mailuri, cei care vor să facă o pauză de Angry Birds o vor putea face fără niciun fel de problemă. Trebuie reținut, totuși, că cei care speră la jocuri de ultimă generație sau care vor să facă multitasking serios pe o tabletă ar trebui să se îndrepte către alte dispozitive din portofoliul companiei românești, dispozitive cu măcar 2GB RAM. Display-ul IPS oferă unghiuri de vizibilitate bune și contrastul este decent, dar nu strica un pic mai multă luminozitate. Rezoluția este destul de scăzută, așa că UTOK Hello 7Q LTE nu este chiar cel mai bun companion când vine vorba despre vizionarea de filme, dar pe un drum lung în care nu ai acces la priză și nu vrei să rămâi fără telefon că i-ai consumat bateria, s-ar putea dovedi o opțiune bună.

Autonomia este decentă și face față la două filme cap coadă fără să îți dea bătăi de cap, iar cei care vor să o folosească sporadic o vor încărca o dată la câteva zile.Spuneam mai sus de persoanele care nu vor să rămână fără baterie la telefon. În cazul în care se întâmplă acest lucru, trebuie reamintită funcționalitatea 4G a tabletei și faptul că aceasta poate fi folosită pentru efectuarea de apeluri sau trimiterea de SMS-uri, lucru foarte util în anumite situații. Recomandăm, totuși, folosirea unei perechi de căști, ca să evitați să stați cu tableta la ureche.

În concluzie, UTOK Hello 7Q LTE este o tabletă de buget care face ce zice că face: îți dă acces la internet oriunde te-ai afla. La un preț de numai 600 lei, gadgetul se poate dovedi foarte util pentru anumite persoane.