Monthly Archives: June 2015

Începe Jazz in the Park

Ce invitați special vom avea în acest an

Unul dintre cei mai buni violoniști de jazz manouche (gypsy jazz) din lume, Florin Niculescu, este invitatul special al Jazz in the Park 2015, în cadrul căruia va susține primul său concert la Cluj-Napoca. Considerat succesorul lui Stephane Grappelli, Florin Niculescu este recunoscut pentru tehnica impresionantă, virtuozitate și sensibilitatea muzicală.

De origine romă, Florin Niculescu s-a născut la București în 1967, într-o familie de muzicieni – tatăl și unchiul său erau violoniști, mama –pianistă, iar sora sa – violoncelistă. Primele lecții de vioară le-a primit de la tatăl său, pentru ca la șase ani să devină elev al școlii de muzică „Dinu Lipatti” și ulterior elev premiant al Academiei de muzică „George Enescu”. În 1991 a plecat în Franța pentru a-și întâlni idolul, Stephane Grappelli, cu care s-a cunoscut în 1994, când Grappelli i-a propus să înregistreze un album împreună. În 2001 i s-a alăturat lui Bireli Lagrene în „Gypsy Project”, cuplul fiind considerat urmașul muzical al lui Django Reinhardt și Stephane Grappelli. Discografia sa include cinci albume și a colaborat cu muzicieni precum Jimmy Rosenberg, Babik Reinhardt (fiul lui Django Reinhardt), Jon Larsen, George Benson, Angela Gheorghiu, precum și cu interpreți pop: Charles Aznavour, Patricia Kaas, Patrick Bruel, Johnny Hallyday și Henri Salvador.

Link audio-video: http://florin-niculescu.com/audio_video.html

Concertul „Florin Niculescu și invitații săi prezintă: Tribut lui Stephane Grappeli” va avea loc în data de 2 iulie, de la ora 20:00, la Opera Maghiară din Cluj. Accesul se realizează pe bază de bilet (preț unic: 50 de lei), iar biletele se pot achiziționa de la Casa de bilete a Operei Maghiare, Agenția Teatrului Național și Casa de Bilete din Iulius Mall și online de pe biletmaster.ro și jazzinthepark.ro.


„La fel ca anul trecut, le oferim iubitorilor de muzică bună concerte gratuite și câteva evenimente speciale cu acces pe bază de bilet. Jazz in the Park este un festival pentru comunitate, un festival care promovează muzica bună și de aceea cele mai multe concerte vor fi cu acces gratuit și se vor desfășura în aer liber, în spații ca Parcul Central, pe care le dinamizăm cu ajutorul muzicii și al activităților noastre. În același timp, ne dorim să creștem calitatea festivalului și prin aducerea la Cluj a unor artiști importanți la nivel internațional, pentru care publicul nostru e dispus să facă și un mic efort. Așa că, după modelul principalelor festivaluri de profil din lume, ne propunem să oferim și la Cluj un mix bun de evenimente gratuite și concerte cu acces pe bază de bilet. Pentru 2015 suntem foarte bucuroși să-l avem la Jazz in the Park pe Florin Niculescu, unul dintre cei mai importanți jazzman-i români, care va concerta pentru prima dată la Cluj-Napoca. Mai pregătim și alte surprize pentru pasionații de muzică bună”, a declarat Alin Vaida, directorul Jazz in the Park.

Cea de-a treia ediție a festivalului se va desfășura în perioada 29 iunie – 5 iulie în mai multe zone din oraș, centrul fiind, ca și la edițiile anterioare, Parcul Central. Printre artiștii anunțați până acum se numără Hilde Louise Asbjørnsen, Tango with Lions, Tiptil și Sebastian Spanache Trio. Jazz in the Park este organizat de Fapte. Ediția 2015 este finanțată printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechteinstein și Guvernul României, precum și de FDSC, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Parteneri oficiali: BCR și Staropramen. Parteneri instituționali: Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Susținători: Bosch, CSI și Daisler Printhouse. Partener de comunicare: Vitrina Advertising.
Activitatea Fapte a început în 2006 cu organizarea de evenimente de carieră și a continuat cu dezvoltarea mai multor evenimente culturale și de tineret menite să ofere comunităților perspective noi. Alături de Jazz in the Park, Fapte organizează Târgul de Cariere, cea mai mare rețea de evenimente de carieră din România și Republica Moldova.

Angelina Jolie și Brad Pitt la ceai cu Printul William și Kate

Angelina Jolie și Brad Pitt s-au întâlnit cu reprezentanții Casei Regale Britanice, Printul William și Kate Middleton, la tradiționalul ceai de după-amiaza.

Cei patru au petrecut două ore împreună, timp în care au discutat inclusiv despre comerțul ilegal cu animale sălbatice, încercând să găsească împreună metode pentru a stopa aceste activități. Totodată, pentru că ambele cupluri sunt deja părinti, ei au împărtășit inclusiv sfaturi privind creșterea copiilor, dar au discutat și despre diferite acțiuni privind îmbunătățirea protecției copilului la nivel mondial. Angelina și Brad au șase copii, dintre care trei adoptați, iar Prințul William și Kate doi, un băiat, George, și o fetiță Charlotte.

Legendarii The Prodigy, pregătiți să facă show astăzi la Electric Castle

Bonțida, 28 iunie 2015

Electric Castle este pregătit pentru cea mai mare desfășurare de forțe din istoria festivalului, într-o zi în care headlinerii THE PRODIGY, CAT EMPIRE și SIGMA promit show-uri care vor intra în legendă. Întreg domeniul castelului Banffy va vibra astăzi și nu doar de la bași, ci de la emoția ce va fi dezlănțuită de zecile de mii de oameni care trăiesc, simt și cântă deodată cu artiștii de pe scenă.

Publicul Electric Castle s-a dovedit deschis la experiențe inedite și a demonstrat că apreciază și stiluri muzicale noi: orchestra Notes & Ties a dat startul serii de sâmbătă și a oferit o notă de culoare prin muzica unor filme celebre precum „Game of Thrones / Urzeala tronurilor”, dar și printr-o variantă orchestrală a hit-ului PRODIGY „Smack by bitch up”, o avanpremieră la punctul culminant al acestei ediții de festival. Muzica clasică, redescoperită și recreată în forme noi, revine în Electric Castle și duminică, prin Zoli Toth Project, o experiență avangardistă care demonstrează că Bach și stilurile pop, rock și electro se armonizează perfect.

Cei mai mari fani al festivalului, britanicii Dub Pistols au făcut un adevărat spectacol. Barry Ashworth le-a mulțumit fanilor pentru prezența numeroasă: „Mă bucur că m-am întors la Electric Castle! Bine am revenit acasă!”.

Prezenți pentru prima oară pe domeniul Banffy, Rudimental a adus la castel experiența unui spectacol live, într-o formula de 11 artiști, în premieră pentru România. Apogeul spectacolului a fost melodia „Feel the love”, imnul Electric Castle din acest an. Piesa a fost cântată de zeci de mii de oameni care și-au ridicat mâinile în aer și au format inimi, răspunzând întrebării „Can you feel the love, Electric Castle Festival?”.

În zona de Dirt Bike, Sidzina Jakob (MTB) și Cservenak Csepel (BMX) au legat cele mai bune manșe la Castle Line. Riderii au avut doar o zi pentru a se acomoda cu traseul, dar creativitatea lor a excelat și am avut parte de acțiune pe cinste! Best Rookie a fost declarat Alexandru Ciprian Fusle, din Sibiu.

Duminică, se va împlini dorința celor de la The Cat Empire, care au ținut neapărat să ajungă în Transilvania la „castelul electric” despre care auziseră deja foarte multe în urma edițiilor precedente. Nota de indie rock / garage a festivalului, The Subways, vor încânta cu un sound tipic englezesc, ce anticipează o nouă direcție în line-up-ul Electric Castle, care se va dezvolta în zona rock.

În această seară, de la ora 23, pe Boiler Stage, legendarii The Prodigy sunt pregătiți să ofere un spectacol istoric pentru publicul electric prezent pe domeniul Banffy. Considerați părinții rave-ului, muzica trupei a sfidat orice regulă, schimbând percepții și reușind să intre definitiv în istoria muzicii moderne.

The Prodigy aduc un show special conceput pe baza ultimului lor album, „The day is my enemy”. Două TIR-uri de echipamente, de la instalații de sunet până la efecte speciale, sunt pregătite pentru concertul din această seară – practic, întreaga scenă principală Electric Castle va fi schimbată pentru show-ul care promite să îi surprindă și pe cei obișnuiți cu marile festivaluri de oriunde din lume.

Tot astăzi, participanții vor avea ocazia de a îi vedea pe cei de la SIGMA, producătorii britanici Cameron Edwards și Joseph Lenzie  o porție de muzică electronică „regală”.

Până la concertele de diseară, fanii au timp să participe și la activitățile desfășurate în zona ECO. La ora 17, vor fi anunțați câștigătorii ECO-Game, concursul care îi premiază pe participanții care protejează mediul cu o bicicletă Giant, primul abonament la Electric Castle 2016 și trei tricouri oficiale. De la ora 18, va avea loc BATTLE OF THE BIKES, unde artiștii vor fi în centrul atenției: Charlotte de la The Subways și-a anunțat deja participarea în duelul pe două roți.

În zona de Fashion, participanții sunt așteptați la sesiuni de make-up și hair, dar și sfaturi din partea stilistului Cătălin Enache. La finalul zilei, participanții înscriși în cadrul programului vor beneficia de o ședință foto realizată de un profesionist.

Unul dintre momentele culminante ale zilei va fi reprezentat de flash mob-ul EC human logo, desfășurat în fața scenei principale. Între orele 16.00-18.00, publicul este așteptat să formeze logo-ul Electric Castle. De la ora 19, va avea loc finalul Beard Tournament, unde vom afla care este cea mai frumoasă barbă de la castel, iar câștigătorul va merge în etapa națională a turneului.

A doua zi la Electric Castle 2015 – peste 25.000 de oameni

Singurul festival care are loc pe domeniile unui castel medieval a devenit foarte popular nu doar printre fani, ci și printre artiștii care urcă pe scenele Electric Castle seară de seară. Încântați să fie în Transilvania și fermecați de atmosfera castelului Banffy de la Bonțida, artiștii au parte de o experiență memorabilă și urcă pe scenă deciși să le transmită acest sentiment și mulțimii care a venit să-i vadă și să îi asculte live.

„Am fost prezenți la foarte multe festivaluri din lume și uneori e greu să ne amintim pe unde am fost și pe unde nu. Dar un lucru e sigur – Electric Castle nu o să îl putem uita niciodată”, spuneau aseară cei de la THE GLITCH MOB, care au urcat pe scena principală a festivalului, Boiler Stage.

Curtea castelului a fost plină încă de la show-ul SUBCARPAȚI, trupa care a reușit să spargă norii strânși peste Bonțida și să dea startul vremii perfecte pentru weekend. Părintele drum & bass, cel care a făcut istorie în acest stil muzical, RONI SIZE și-a confirmat reputația pe scena Electric Castle, iar NETSKY le-a lansat fanilor și o provocare – să facă mai mult zgomot decât s-a făcut vreodată în România. Cei 25.000 de fani au răspuns într-un glas!

Weekendul la Bonțida începe cu cer senin și temperaturi de 25 de grade Celsius. Muzica e non-stop: primii artiști au urcat azi pe scenele The Mill și Booha Mansion de la 7 dimineața, iar scena The Roots s-a deschis la ora 12.

Până la concertele de diseară, fanii au timp să participe și la activitățile planificate în timpul zilei. CASTLE LINE reunește cei mai buni rideri de BMX și MTB Dirt; calificările încep la ora 14, iar concursul se va întinde pe durata întregii zile, urmând ca mai pe seară să aflăm cine va fi „regele castelului”. Dawid Godziek, unul dintre cei mai respectați rideri din lume, va juriza competiția alături de Mihai Cosma, aka Necs. Mâine se vor decide competițiile de Best Trick și Highest Air.

În zona eco, participanții sunt invitați să folosească încărcătoarele cu panouri solare pentru telefoanele mobile, iar cei mai activi pot pedala pe bicicletele cu dinam pentru a-și încărca telefonul. Artiștii din festival sunt la rândul lor provocați la eco-duel: BATTLE OF THE BIKES va fi un concurs de viteză și rezistență pentru a vedea cine e cel mai „electric” dintre ei – respectiv, cine generează mai multă energie pedalând! Tot în zona ECO se poate câștiga și primul abonament la Electric Castle 2016, prin participarea la jocurile organizate pe tot parcursul weekendului.

Muzica electronică va suna cu totul altfel astăzi la ora 18:30, când orchestra simfonică Notes & Ties va cânta hit-uri, de la muzică de film până la piese PRODIGY, transpuse pentru orchestră. Urmează pe Boiler Stage Nouvelle Vague și britanicii DUB PISTOLS, care vor rămâne două zile la castel, fiindcă duminică ne oferă un DJ SET pe scena The Roots.

Una din cele mai așteptate trupe din festival evoluează diseară la ora 23 – RUDIMENTAL aduce la Electric Castle experiența unui spectacol live, într-o formula extinsă, în premieră pentru România.

Tot azi publicul are programată întâlnirea cu JAMES ZABIELA – experiența din 2013 la prima ediție a Electric Castle l-a impresionat atât de mult, încât și-a propus să revină – și nu oricum. Va fi o întreagă noapte marca „Born Electric”, label-ul pe care ZABIELA îl conduce. Alături de acest „clasic” al muzicii electronice vor fi doi dintre cei mai apropiați colaboratori, Ellen Allien și Breach, ca invitați speciali, și Cardopusher, parte a “Born Electric”.

Electric Castle 2015 – Ziua 1

„Nimic nu ne poate opri!”

18.000 de participanți, show-uri incendiare, optimism și poftă de distracție maxime 

CLUJ-NAPOCA – 26 iunie 2015: „Nimic nu ne poate opri!” a fost sloganul neoficial al primei zile la Electric Castle 2015. Peste 18.000 de spectatori au ales să trăiască la intensitate maximă show-urile Asian Dub Foundation, Parov Stelar și Fatboy Slim, Sirius-Modeselektor și să se bucure de toate alternativele de distracție oferite în primele 24 de ore de către organizatori.

„Mă declar oficial responsabil pentru ploaia din prima zi de festival”, declara, cu umor, aseară, Norman Cook, aka Fatboy Slim. Artistul britanic și-a luat, însă, revanșa oferind un show care a întrecut așteptările celor mai înfocați fani ai săi. „Am venit în România pentru prima dată în 1990 și acum, după 25 de ani, mă aflu în acest loc superb. Lucrurile se schimbă dar atașamentul meu pentru publicul de aici rămâne la fel”.

Un public pe care Marcus Fureder, aka Parov Stelar, l-a recunoscut ca fiind unul dintre principalii săi susținători, contribuind la succesul pe care l-a atins după 10 ani de carieră. „Să vin în România înseamnă să vin acasă. Clujul și alte orașe sunt printre primele locuri în care am concertat la începuturile carierei mele și aici am simțit tot timpul un suport nelimitat”, a spus Marcus Fureder, în conferința de presă de ieri.

Artiști sau public, toți au optat, ieri, să-și păstreze starea de optimism și pofta de distracție în ciuda vremii neprietenoase pentru o seară de festival. Organizatorii au încercat să limiteze efectele unei ploi torențiale care s-a oprit, ieri, doar pentru scurte momente. Peste 30 de tone de pietriș și piatră au fost aduse, ieri, în locație, pentru a păstra la un nivel rezonabil căile de acces. În zona castelului, declarat monument istoric și având reglementări foarte stricte în aceea ce privesc amenajările și intervențiile posibile, s-au folosite zeci de baloți de paie și sute de paleți. Astăzi, de la prima oră, o nouă tură de intervenții a fost pornită, se folosesc vidaje pentru a drena zonele cu acumulări de apă, noi transporturi de balast sunt deja în locație și vor fi folosite.

Blocajele apărute în trafic, generate tot de vremea instabilă ce a determinat o mare parte din public să apeleze la mașină personală pentru a ajunge la Bonțida sunt tema de discuție cu partenerii de la Poliția Rutieră, împreună cu care se caută, în prezent, soluții alternative astfel încât blocajele să fie limitate. Organizatorii insistă ca publicul să înțeleagă că opțiunea de a călători cu linia specială de autobuze, creată pe perioada festivalului, este un avantaj doar dacă majoritatea celor care își doresc să ajungă în locație optează pentru aceasta. Altfel, și autoturisme, și autobuze vor rămâne blocate pe o infrastructură prea puțin pregătită să preia un flux mare de mașini.

Astăzi, americanii de la The Glitch Mob, prezența în premieră în România a lui Netsky în formulă live cu un band și un show personalizat absolut de neratat, “noua regină a underground”, Maya Jane Coles, sunt déjà primele opțiuni pentru publicul festivalului. Pentru cei care vor să (re)descopere una dintre cele mai importante și populare trupe de muzică electronică a ultimelor decenii, Roni Size Reprazent  a pregătit un show pe scena principală a festivalului. Programul complet pe http://electriccastle.ro/ro/program/day2

ELECTRIC CASTLE 2015 înseamnă:

The Prodigy, Fatboy Slim, Rudimental, The Parov Stelar Band, The Cat Empire,NouvelleVague, Siriusmodeselektor, The Subways, RoniSizeReprazent, High Contrast, AsianDub Foundation, DubPistols, DubPhizix&Strategy, Blomqvist Live, DC Breaks, Cosmin TRG, Subcarpați, Șuie Paparude, Soom T & JSTAR, Evil Nine, Vadim &Yarah Bravo, Vakula, Radikal Guru, Eliphino, Benny Page, B.Traits, XXXY, Synkro, Bambounou, FrenchFries, MadProfessor&BrotherCulture, PrinceFatty&Horseman, Bush Chemists& King General, IrationSteppas, DRUGS, Pixelord, Pop Killers, Shiver și The Model + mulți alții.

Pentru mai multe informații:

www.electriccastle.ro
www.facebook.com/ElectricCastle

sursa foto:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.808997649214979.1073741882.333895633391852&type=3

 

“Heroes Reborn” pe ecrane din Septembrie

Cel mai așteptat serial din acest an revine în septembrie pe micile ecrane și promite să readucă la viață toți eroii din serialul inițial. Mai mult, actori care au făcut parte din distribuția serialului inițial se reîntorc pentru a reîntregi echipa de eroi.

Milioane de fani au fost extrem de dezamăgiți în 2010 când serialul produs de NBC a fost anulat. Neil Kring revine acum cu o complet nouă aventură și pentru a ne face și mai curioși despre ceea ce vom vedea pe ecrane a apărut și primul trailer. Îi vom revedea în serial pe Masi Oka, Jack Coleman, Zachary Levi, Kiki Sukezane și Ryan Guzman. Serialul va avea premiera pe 24 Septembrie.

Cum tratam arsurile solare

Mulți dintre noi în perioada de vară sunt expuși razelor solare, fie că se întâmplă în mod intenționat sau neintenționat. Între orele 12 – 15 de obicei, soarele este foarte puternic, iar cremele pentru plajă cu protecție UV de pe piață nu sunt întotdeauna soluțiile cele mai eficiente. Astfel, vă propunem câteva soluții în cazul în care vă confruntați sau doriți să preveniți arsurile solare, care sunt extrem de periculoase, existând chiar riscul de a dezvolta cancer de piele.

1. Uleiul de cocos
Uleiul din nucă de cocos aplicat pe pielea arsă de soare atenuează arsurile, hidratează pielea şi vindecă rănile, acestea fiind doar câteva dintre proprietățile uleiului. Aplicat pe o infecție, uleiul de cocos protejează partea infectată a corpului de praful extern, aer, ciuperci, bacterii și viruși. Acest ulei mai este eficient și pentru tratarea vânătăilor, deoarece grăbește procesul de vindecare prin repararea țesuturilor afectate. Datorită conținutului său bogat de acid capric, caprilic și lauric, uleiul de cocos este soluția ideală și în cazul problemelor pielii, inclusiv psoriazis, dermatită, eczeme și alte infecții. Uleiul îmbunătățește procesul de absorbție a substanțelor nutritive, oferă hidratare și elasticitate pielii, diminuează riscul afecțiunilor asociate cu îmbătrânirea,vindecă eficient arsurile și contribuie la tratarea negilor.

2. Uleiul de ricin
Uleiul de ricin este un ulei cu o concentrație mare de acizi grași nesaturați și prezintă puternice proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Utilizat în mod extern, uleiul vindecă eficient tăieturile, arsurile solare, eczemele, acneea, negii și alte afecțiuni similare. Uleiul de ricin este renumit și pentru efectele sale miraculoase asupra unghiilor, genelor, sprâncenelor și a firului de păr.

3. Zeolit
Zeolitul este un mineral cu puternice proprietăți detoxifiante. Acesta vă va ajuta să eliminați metalele grele din corp, intoxicații, deficiențe imunitare, iradiere și arsuri solare, ceea ce sugerează că este un excelent radioprotector. Folosirea zeolitului în terapie este o tradiţie cu o vechime de câteva mii de ani, acest mineral fiind un remediu important în medicina Ayurveda şi în medicina tradiţională chineză.

4. Uleiul esențial de arbore de ceai
Uleiul din arbore de ceai este utilizat frecvent ca antiseptic și antifungic. Acesta poate fi aplicat pe piele pentru infecții, cum ar fi acnee, mătreață, psoriazis, negi, infecții fungice ale unghiei, păduchi, scabie sau picior de atlet. De asemenea, poate fi folosit drept antiseptic local pentru tăieturi, arsuri, mușcături de insecte și înțepături, furuncule, infecții vaginale recurente, herpes labial, astm, infecții pulmonare, durere de dinți, infecții ale gurii și nasului, dureri în gât și pentru infecții ale urechii, cum ar fi otită. Se cunosc până la momentul actual, 327 de studii științifice numai despre proprietățile antimicrobiene ale acestui ulei miraculos.

5. Uleiul de cătină
Uleiul de cătină este cel mai bogat produs natural de carotenoide, după uleiul de palmier și conține o serie de elemente bioactive rare. Acesta este un ulei special cu proprietăți nutritive, cicatrizante, reparatoare și regeneratoare. Uleiul de cătină este uleiul vegetal cu cea mai mare concentratie de Omega-7, eficient în susținerea proceselor de regenerare celulară și de restructurare tisulară. Este un remediu naturist pentru afecțiuni precum: herpes, papiloma, arsuri solare, tumori exteriorizate, psoriazis, dermatită atopică, eczeme, cicatrici, tăieturi, răni superficiale, piele crăpată și acnee.

6. Untul de Shea
Untul de shea a fost folosit în vindecarea arsurilor și a rănilor, pentru eliminarea cicatricilor, mătreții și a vergeturilor. De asemenea, s-au observat că dă rezultate foarte bune în diminuarea ridurilor, în reînnoirea celulelor pielii și în stimularea circulației sangvine. Textura untului este una fină care pătrunde ușor în piele, permițându-i să respire fără să astupe porii. În același timp este un ingredient perfect de protecție solară. Untul de shea se topește la contactul cu pielea, principiile active se absorb foarte ușor, fără a lăsa urme grase. Untul de shea ameliorează cicatricile și vergeturile și este considerat de mulți drept cel mai bun antidot natural împotriva îmbătrânirii pielii.

                                                                  7. Uleiul cu vitamina E
Uleiul cu vitamina E are un efect intens hidratant și calmant, recomandat pentru pielea uscată sau iritată. Vitamina E este un puternic antioxidant și protector celular, antiinflamator, ce menține hidratarea și elasticitatea pielii și accelereaza vindecarea arsurilor, eczemelor si a altor probleme ale pielii.
Pentru cei care petrec mai mult timp sub caldura dogoritoare a soarelui, un tratament cu 4-5 picături de ulei de vitamina E aplicat pe piele înainte de a ieși afară poate fi extrem de benefică pentru protecție solară împotriva radiațiilor care pot cauza cancer.

Dacă doriți achiziționarea produselor pentru protecție solară,
accesați pagina Enzymatic Therapy!

Sursa:
Enzimatic.ro

It`s on! A început Electric Castle

Cel mai așteptat festival și-a deschis porțiile azi, 25 Iunie, încă de la ora 12:00.

Chiar dacă în momentul de față vremea nu prea ține cu noi, avem la dispoziție 4 zile să sperăm că soarele va fi la fel de generos ca în anii trecuți și își va face apariția în cele din urmă. Până una alta țineți minte să va luați o pelerină de ploaie și de ce nu și o pereche de cizme de gumă.

Ce mai trebuie să știți despre Electric Castle 2015:

! Pentru a trăi la intensitate maximă toate cele 4 zile de festival, organizatorii îi sfătuiesc pe participanți să-și culeagă din timp informațiile, astfel încât timpul pentru distracție să nu fie afectat de chestiuni „organizatorice”. Cei ce nu au apucat își vor mai putea cumpăra bilete de o zi de la fața locului la prețul de 149 de lei.

! Primul lucru pe care orice participant ar trebui să-l facă este să-și descarce aplicația Electric Castle 2015. „Aplicația poate deveni cel mai bun prieten în festival, ea nu obosește niciodată și are o memorie excelentă”, explică Andi Vanca, PR Manager. „Te ajută să-ți găsești mașina sau cortul, în cazul în care te simți pierdut, îți pot configura propriul program pe ea astfel încât să nu ratezi vreun artist preferat, te notifică ori de câte ori se întâmplă ceva interesant și te duce la locul respectiv”. Aplicația este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru Iphone. Au fost tipărite peste 10 mii de broșuri cu informațiile esențiale despre festival, însă organizatorii recomandă aplicația ca o variantă eco și mai ușor accesibilă permanent.

! Accesul în festival se face de joi, începând cu ora 12:00, anul acesta existând o singură poarta de acces (poarta castelului). Accesul în zona de camping se face începând chiar de astăzi, de la ora 8:00. Sunt puse la dispoziție 10.000 de locuri în camping pentru care se mai pot cumpăra bilete și pe timpul evenimentului, la costul de 59 lei/persoană/4 zile. Campingul este iluminat și păzit, pentru cei cazați aici fiind puse la dispoziție dușuri și toalete. Aceste servicii pentru camping sunt asigurate până luni, ora 8:00, când va începe reorganizarea zonei.

! Organizatorii recomandă ca principal mijloc de transport înspre castel linia specială de autobuz creată în acest sens care va funcționa începând de mâine, ora 10:00, până luni, ora 12:00. Programul autobuzelor va fi non-stop, cu plecări din 30 în 30 de minute, din stația Cluj Arena, respectiv stația Bonțida. Prețul unui bilet este de 7 lei și se va putea cumpăra din stație orice număr de bilete dorit. Pentru cei care vin cu mașina la festival există 3 parcări, având aproximativ 10.000 de locuri pentru parcare. Tariful este de 15 lei/intrare, o mașină putând rămâne aici pe toată perioada festivalului. Tariful se va achita de fiecare dată dacă mașina părăsește parcarea și se va efectua un nou acces.

! „Sushi, vegan, burgers, pizza – avem de toate”, promit organizatorii care au inclus, în acest an, în zona de food court, peste 25 de restaurante. Barurile de unde pot fi cumpărate băuturile vor fi peste tot, prețul orientativ fiind de 7 lei pentru o bere, 5 lei pentru o apă, 15 lei un drink. Pentru cocktailuri și alte băuturi mai rafinate vor fi amplasate baruri speciale.

! Nimic nu se va plăti cu cash în acest an, toate plățile se vor face prin carduri contactless ce vor fi primite în locațiile special amenajate unde vor putea fi încărcate fie cash, fie cu ajutorul altui card. Cei care dețin deja un card contactless emis de o bancă îl vor putea folosi pe acesta. Posesorii de carduri banca Transilvania vor primi la fiecare încărcare un bonus de 5% din valoarea sumei.

! Există 4 puncte special amenajate pentru încărcarea telefoanelor (unul dintre ele este în camping). Pentru eficiență maximă, se pot face rezervări, astfel ca timpul de așteptare să fie scurtat. Partenerul EuroGSM pune la dispoziție și acumulatori externi.

Pe perioada fiecărei zile, organizatorii au pregătit evenimente speciale, de la proiecții de film în zona Stables, zone speciale de relaxare unde vor fi puse la dispoziție și cărți, petreceri tematice la Booha Mansion, un fashion corner foarte interactiv. Nu ratați Ecopoint, locul în care vă puteți aduce contribuția la protecția mediului și chiar câștiga o bicicletă de mare clasă.

Zona Dirt Redbull, dedicată celor pentru care bicicleta este nu doar un mijloc de deplasare ci o pasiune, se va activa vineri, când vor avea loc primele antrenamente și calificările în probele BMX & MTB. Ziua se încheie cu concursul de sărituri Highest Air și demonstrațiile făcute de rideri profesioniști. Sâmbătă au loc finalele probelor BMX și MTB, iar duminica este dedicată trick‑urilor spectaculoase pe biciclete. 

ELECTRIC CASTLE 2015 înseamnă:

The Prodigy, Fatboy Slim, Rudimental, The Parov Stelar Band, The Cat Empire,NouvelleVague, Siriusmodeselektor, The Subways, RoniSizeReprazent, High Contrast, AsianDub Foundation, DubPistols, DubPhizix&Strategy, Blomqvist Live, DC Breaks, Cosmin TRG, Subcarpați, Șuie Paparude, Soom T & JSTAR, Evil Nine, Vadim &Yarah Bravo, Vakula, Radikal Guru, Eliphino, Benny Page, B.Traits, XXXY, Synkro, Bambounou, FrenchFries, MadProfessor&BrotherCulture, PrinceFatty&Horseman, Bush Chemists& King General, IrationSteppas, DRUGS, Pixelord, Pop Killers, Shiver și The Model + mulți alții.

Doar 2 zile până la Electric Castle 2015

Două zile ne mai despart de cel mai așteptat festival de muzică din Transilvania, Electric Castle 2015.

Joi, 25 iunie 2015, începe cel mai important festival de muzică,  Electric Castle 2015.  După debutul promițător din 2013 putem spune cu certitudine că este primul festival care a mutat muzica electronica si sunetele live ale unui concert pe scenele unui castel. După două ediții legendare, anul acesta, Electric Castle va avea 6 scene si peste 150 de artisti. Festivalul își propune să fie mai mult decât o extensie a unui concert și dorește să ofere participanților o experiență totală prin combinarea trecutului plin de istorie și grandoare a locației cu modernul și urbanul, prin activitățile de pe timpul zilei.

Pentru că ziua de joi va însemna deschiderea oficială a porților castelului Banffy pentru 4 zile de neuitat, vă recomandăm să vizitați site-ul oficial al festivalului, http://electriccastle.ro/, pentru a consulta regulamentul și pentru a afla detalii folositoare. De asemenea, puteți afla informații cu privire la transport de pe pagina de facebook a festivalului, https://www.facebook.com/ElectricCastle?fref=ts.

Ne vedem joi la Electric Castle 2015!

foto credit: https://www.facebook.com/ElectricCastle?fref=ts

Gerard Butler revine în România

 

După ce, în urmă cu doi ani, Gerard Butler a petrecut aproape o săptămâna în România, alături de iubita lui de atunci, Mădălina Ghenea, în această toamnă vedeta se va întoarce pe meleaguri mioritice.

De această dată pentru a participa la nunta actorului de origine greacă Costas Mandylor. Cunoscut publicului din seria „Saw”, Costas s-a îndrăgostit de țara noastră și a ales să își facă nunta aici (nici soția lui nu este româncă). Astfel, pe lista de invitați se află și Gerard Butler, despre care Costas spune că îi este cel mai bun prieten și că se au „ca frații”. “Spiritul românilor este foarte bun pentru mine. Eu sunt grec, dar românii sunt speciali. Te privesc în ochi cad vorbesc cu tine”, a declarat Costas. Actorul de origine greaca va avea o nuntă cu specific românesc. Meniul va fi unul tradițional și va include și mămăligă și șorici, preparatele care, spune el, l-au cucerit.

Sursa: Agentia de Presa Mondena