Monthly Archives: April 2015

BattleLab Robotica – cea mai mare competiție de mega sumo robotic din România

Afis BLR 2015

Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca în colaborare cu organizația studențească BEST Cluj-Napoca te invită în data de 9 mai 2015 la ediţia aniversară cu numărul V a competiţiei BattleLab Robotica.

Evenimentul se va desfăşura pe data de 9 mai în incinta Universităţii Tehnice, pe strada George Bariţiu nr. 26, în amfiteatrul P03 începând cu ora 10:30.

Competiția constă în construirea și programarea unor roboţi sumo autonomi, capabili să identifice şi să elimine de pe suprafaţa de joc robotul advers în competiţii de tip “1 la 1”.

În cadrul acestei ediţii se vor întrece peste 20 de echipe formate din maximum 4 studenți care au muncit luni în șir la realizarea robotului. Peste jumătate din acești concurenți au deja experiența concursurilor internaționale, cu multiple participări la concursuri precum cel din Viena sau chiar Japonia.
Provocarea constă în dezvoltarea unui proiect complex care implică atât cunoștințe tehnice de inginerie electrică, mecanică, automatică și calculatoare, dar și aptitudini de lucru în echipă și de management a sumei de bani investite, care poate ajunge la ordinul a sute sau chiar mii de euro.

Competiţia respectă regulile internaţionale de sumo robotic în ceea ce priveşte dimensiunile suprafeţei de joc şi regulile de desfăşurare şi angajament. Roboţii trebuie construiți conform prevederilor constructive ale clasei mega (masă totală: maxim 3kg, dimensiuni 20 x 20 cm, fără limită de înălţime).

Echipele cu cele mai bune performanțe vor fi premiate, competiţia lăudându-se cu cele mai substanţiale premii dintre toate concursurile de acest gen din ţară, şi vor fi ajutate să participe la Campionatele Internationale de Robotică de la Viena şi la alte competiţii importante de profil.
Evenimentul BattleLab Robotica 2015 este susținut de companiile partenere: Emerson, Yardi, Bosch, Telenav, TME Polonia, Stratec Biomedical, Garmin și sponsorii: MSG, Fortech, Accenture, Wenglor, Robofun si Frequentis.

Sunt așteptați peste 200 de spectatori entuziaști să-și susțină robotul preferat în luptă în data de 9 mai în incinta Universităţii Tehnice, pe strada Bariţiu nr. 26, în amfiteatrul P03 la ora 10:30.

Mai multe informaţii despre eveniment pot fi găsite pe site sau pe facebook.

1 Mai la Ski Resort Transalpina

A sosit şi cel mai puţin aşteptat moment pentru noi, toţi cei pasionaţi ai sporturilor de iarnă. Este momentul să ne pregatim pentru câteva luni de pauză şi să ne luăm “La Revedere” de la Ski Resort Transalpina până la începutul sezonului viitor.

Pentru că nu facem asta oricum, o facem cu o petrecere pe cinste pentru că avem nevoie de un final epic şi aşteptăm toţi pasionaţii să mai îmbrace pentru ultima oară echipamentele şi să vină la Ski Resort Transalpina. Vom avea concursuri cu premii substanţiale, muzică bună, sperăm la o vreme superbă, fără doar şi poate reţeta perfectă pentru o petrecere de 1 Mai cât mai reuşită.

Responsabilii Adrenalin Mountain Park, împreună cu Ski Resort Transalpina şi cu partenerii acestui eveniment au pus la cale o sesiune specială, demnă să ne facă să ne dorim ca iarna…care a trecut (sau este în trecere) să revină cât mai repede.

Despre ce este vorba? Puteţi afla mai jos.

Program artistic:
Vineri (1 Mai) – Qualy Day:
all day session; top 10 advance.

Sâmbătă (2 Mai) Final Day:
10:00-11:00 last minute qualy sesh; top 5 advance.
12:00- finals
18:00 – premiere & punem lacătul sezonului 2014-2015.

Goodie bag:
1500 E CASH
1500 E în echipament și accesorii ski & snowboard (da, inclusiv skiuri, snowboard și-alte asemenea).
Video crew
BBQ
Skipass redus pentru concurenți

Premieră la cinema: A Little Chaos (2015)

Pelicula o prezintă pe Sabine De Barra, interpretată de Kate Winslet, un designer cu o personalitate puternică şi talent peisagistic deosebit. Ea va fi aleasă pentru a construi una dintre principalele grădini de la un nou palat aparţinând regelui Ludovic al XIV-lea. Noua sa poziţie impune putere şi influenţă, iar ea este cea care contestă barierele de clasă.  În acelaşi timp însă se va implica profesional, dar şi romantic cu renumitul artist peisagist André Le Notre. Intrigile de la curte tipice erei, secrete şi multe idile sunt reţeta acestui film pe care nu trebuie să îl rataţi. Pelicula este regizată de Alan Rickman, iar în rolurile principale îi veţi vedea pe Stanley Tucci, Matthias Schoenaerts, Kate Winslet, Jennifer Ehle şi Alan Rickman. Premiera va avea loc pe marile ecrane din România în 01 Mai 2015.

Bruce Jenner confirmă: “Da, sunt femeie!”

bruce-jenner-interviu

Bruce Jenner a ales în sfârşit să dezvăluie într-un interviu amplu faptul că trece printr-o tranziţie care îi va schimba viaţa. Tatăl vitreg al lui Kim Kardashian a acordat un interviu complex jurnalistei Diane Sawyer și a vorbit despre transformarea sa. Bruce recunoaşte că încă din copilărie a fost extrem de confuz cu privire la identitatea sa sexuală și că acum a venit, în sfârșit, momentul să nu se mai ascundă! El a dezvăluit că în sufletul lui se simte femeie și că această transformare nu are nici o legătură cu preferințele lui sexuale. Ba din contră, spune că nu este gay, că nu a avut niciodată o relație cu un bărbat şi că este atras de femei.

 

Giselle Bundchen aniversează două decenii de carieră

Deşi este greu de crezut, Giselle Bundchen aniversează nu mai puţin de 20 de ani de carieră. Cel mai bine plătit model din lume a pozat pentru coperta revistei Vogue Brazilia din luna mai şi dezvăluie în cadrul unui interviu momente din viaţa ei şi cum au decurs aceşti 20 de ani.

Mai mult superbul model a ţinut să ofere şi poze de senzaţie şi a fost de acord să pozeze nud pentru coperta prestigioasei publicații. Tot în numărul din Mai, Bundchen vorbeşte şi despre faptul că s-a retras din prezentările de modă. “Mi-a plăcut ideea celor de la Vogue de a sărbători cei 20 de ani de carieră chiar pe coperta lor, mai ales că am lucrat împreună de nenumărate ori. Nu mi-am dorit întotdeauna să fac doar modelling. De aceea am ales acest drum pentru că mi-am dorit să fac şi alte lucruri care fac parte din esenţa mea”, declară Giselle.

Carmen Negoiţă a lipit funde roz pe afișe și statui din București pentru a convinge femeile să meargă la medic!

 

Carmen Negoiță a lipit zeci de fundiţe roz pe afișele din București, ale concertelor si filmelor din cinematografe, precum si pe statui ale unor personalitati. Inedita actiune a avut un scop umanitar, acela de a le reaminti femeilor cat de periculos este cancerul la sân și şi cât de importantă este prezenţa la un control medical periodic.

 

Fashion blogger-ul s-a numărat printre ambasadorii pro-bono ai campaniei Pin the Ribbon, inițiată de Fundatia Renasterea, care a contribuit la informarea publicului privind efectele cancerului la sân în rândul femeilor.

 

 

„Cancerul la sân este principala cauză a mortalității în rândul femeilor din România. Îmi doresc ca nu doar în luna martie, de Ziua Femeii, să ne amintim acest lucru, ci pe tot parcursul anului. Tocmai de aceea, fundiţele roz din oraş vin să ne reamintească zi de zi cât de important este să mergem la control. Vă invit să faceți și voi asta, să deveniți la rândul vostru ambasadori ai campaniei. Puteți să descarcați kitul de fundiţe de pe http://www.pinthepink.com/ şi să procedați la fel cum am făcut și eu. Sănătatea noastră, a tuturor, este extrem de importantă”, declara Carmen Negoita.

 

Carmen Negoiță este unul din cei mai renumiți fashion blog-eri români, un promotor al bunului gust vestimentar si al stilului de viata sanatos. Participarea sa la festivalurile de moda internationale de la Londra, New York, Paris, Milano si Barcelona a fost reflectata in publicatii de moda renumite de peste hotare.

Sursa: Agentia de Presa Mondena.

Tendinţe în decoraţiuni interioare 2015

Tendințele din acest an în amenajări interioare se bazează pe un mix de stiluri și elemente. Se remarcă accente clasice şi moderne şi se merge cu precădere pe un stil vintage reinterpretat.

Dacă optezi pentru un stil vintage trebuie să știi câteva aspecte care îl caracterizează şi după care te poţi lua atunci când alegi mobila şi accesoriile.

Vintage înseamnă în primul rând culori pastelate, imprimeuri delicate si materiale cu texturi bogate (croşetate sau brodate). Poţi opta pentru un dormitor în nuanţe deschise şi elemente de mobilă veche. Vei găsi cu siguranţă în showroom-uri obiecte de mobilier cu aspect antichizat, dar dacă esti un împătimit al cumpărăturilor online poţi găsi piese de mobilier unicat la preţuri decente. Pentru a completa decorul, mai ai nevoie de câteva agățători decorative pe care le poți găsi la magazinele de bricolaj/home&deco. Optează pentru culori neutre de bronz, auriu sau chiar alb. Ferestrele pot primi perdele uşoare, diafane în culori deschise, precum alb sau crem. Vizitează târgurile sau pieţele de antichităţi. Orice piesă de mobilier poate fi revopsită în culori deschise la nevoie şi te vei şi distra făcând acest lucru. Ai un balcon, o terasă sau o mică grădină? Optează pentru scaune simple din lemn pe care le poţi vopsi în alb. Vor da un aspect plăcut.

În acelaşi timp însă, designerii sugerează şi accente minimaliste care se păstrează în tendinţe şi variaţiuni de obiecte cu inspiraţie mediteraneană, de la fotolii de nuiele la diverse obiecte confecţionate tot din nuiele (cutii de depozitare, diverse coşuri) sau obiecte de decor în culori vii precum verde olive.

1
cosuri depozitare Jysk
modele cosuri_depozitare
dormitor vintage
fotoliu vintage
scaun_vintage
scaun vintage negru
stil mediteranean

Ashwagandha – remediul ideal impotriva stresului

 Ashwagandha (Withania Somnifera), cunoscută și sub denumirea de ginseng indian, este o plantă tropicală cu proprietăți energizante, detoxifiante, antibacteriene, antioxidante și imunomodulatoare. Denumirea sa este de origine sanscrită, însemnând miros de cal, datorită mirosului pe care îl deține rădăcina de ashwagandha.Această plantă are numeroase beneficii pentru organism, fiind un excelent remediu în lupta împotriva cancerului și diabetului. Acțiunea sa anticancerigenă este extrem de puternică, fiind eficientă împotriva a opt tipuri de tumori. Ashwagandha s-a mai dovedit eficientă și în cazul durerilor de artită și reumatism, hipertensiunii și stresului. De asemenea, este excelentă pentru persoanele care se confruntă cu insomnia, deoarece ashwagandha poate induce o stare de somnolență.

Cercetările științifice au demonstrat că această plantă are un efect terapeutic miraculos și că nici o componentă chimică  a sa nu are toxicitate. Studiile au arătat că aswagandha este și un bun tonic și energizant, având abilitatea de a revitaliza organismul și de a crește longevitatea.

Este benefică în egală măsură și pentru sistemul cardiovascular, deoarece ajută la întărirea mușchilor inimii, reducerea nivelului de colesterol și la creșterea producției de sânge și a celulelor albe și roșii din sânge.

În India este renumită  pentru proprietățile sale antidepresive, întrucât această plantă poate trata anxietatea și alte stări asociate cu depresia.  Aswagandha, s-a demonstrat că poate reduce nivelul de cortizon, responsabil pentru starea de stres, cu 26%.

Un studiu realizat la Universitatea din Allahabad, din India, a concluzionat că aswagandha este extrem de utilă și în tratarea infecțiilor urinare și ale sistemului gastro-intestinal și respirator. Nici în domeniul oncologic, efectele acestei plante nu ar trebui subestimate. Aswagandha diminuează efectele secundare ale chimioterapiei fără a influența uciderea celulelor tumorale.

Alte beneficii mai puțin cunoscute ale aswagandhei sunt: accelerarea vindecării rănilor, stimularea puterii de concentrare și memorare, tratarea ulcerului, astmului, bronșitei, tuberculozei, impotenței, sevrajului, bolii Parkinson și Alzheimer.  Studiile efectuate pe această plantă au mai arătat și o creştere a numărului de spermatozoizi şi a mobilităţii spermei la bărbaţii care au administrat regulat, timp de trei săptămâni, ginseng indian. Este eficient în tratamentul disfuncţiei erectile, scăderii libidoului şi ejaculării precoce. Este un excelent supliment alimentar pentru sportivi, deoarece crește rezistența fizică și masa musculară și oferă energie organismului.

Este bine de știut că această plantă nu este recomandată să fie administrată persoanelor însărcinate. Aswagandha poate interfera cu medicamentele recomandate în tratarea diabetului, hipertensiunii, anxietății, depresiei sau insomniei. Rădăcina și frunzele plantei se pot prepara astfel: fie sub formă de infuzii, uleiuri, tincturi, decocturi sau medicamente.

Dacă doriți achiziționarea acestui produs,
accesați pagina Enzymatic Therapy!

Sursa:
Enzimatic.ro

Ashwagandha – remediul ideal impotriva stresului

 Ashwagandha (Withania Somnifera), cunoscută și sub denumirea de ginseng indian, este o plantă tropicală cu proprietăți energizante, detoxifiante, antibacteriene, antioxidante și imunomodulatoare. Denumirea sa este de origine sanscrită, însemnând miros de cal, datorită mirosului pe care îl deține rădăcina de ashwagandha.Această plantă are numeroase beneficii pentru organism, fiind un excelent remediu în lupta împotriva cancerului și diabetului. Acțiunea sa anticancerigenă este extrem de puternică, fiind eficientă împotriva a opt tipuri de tumori. Ashwagandha s-a mai dovedit eficientă și în cazul durerilor de artită și reumatism, hipertensiunii și stresului. De asemenea, este excelentă pentru persoanele care se confruntă cu insomnia, deoarece ashwagandha poate induce o stare de somnolență.

Cercetările științifice au demonstrat că această plantă are un efect terapeutic miraculos și că nici o componentă chimică  a sa nu are toxicitate. Studiile au arătat că aswagandha este și un bun tonic și energizant, având abilitatea de a revitaliza organismul și de a crește longevitatea.

Este benefică în egală măsură și pentru sistemul cardiovascular, deoarece ajută la întărirea mușchilor inimii, reducerea nivelului de colesterol și la creșterea producției de sânge și a celulelor albe și roșii din sânge.

În India este renumită  pentru proprietățile sale antidepresive, întrucât această plantă poate trata anxietatea și alte stări asociate cu depresia.  Aswagandha, s-a demonstrat că poate reduce nivelul de cortizon, responsabil pentru starea de stres, cu 26%.

Un studiu realizat la Universitatea din Allahabad, din India, a concluzionat că aswagandha este extrem de utilă și în tratarea infecțiilor urinare și ale sistemului gastro-intestinal și respirator. Nici în domeniul oncologic, efectele acestei plante nu ar trebui subestimate. Aswagandha diminuează efectele secundare ale chimioterapiei fără a influența uciderea celulelor tumorale.

Alte beneficii mai puțin cunoscute ale aswagandhei sunt: accelerarea vindecării rănilor, stimularea puterii de concentrare și memorare, tratarea ulcerului, astmului, bronșitei, tuberculozei, impotenței, sevrajului, bolii Parkinson și Alzheimer.  Studiile efectuate pe această plantă au mai arătat și o creştere a numărului de spermatozoizi şi a mobilităţii spermei la bărbaţii care au administrat regulat, timp de trei săptămâni, ginseng indian. Este eficient în tratamentul disfuncţiei erectile, scăderii libidoului şi ejaculării precoce. Este un excelent supliment alimentar pentru sportivi, deoarece crește rezistența fizică și masa musculară și oferă energie organismului.

Este bine de știut că această plantă nu este recomandată să fie administrată persoanelor însărcinate. Aswagandha poate interfera cu medicamentele recomandate în tratarea diabetului, hipertensiunii, anxietății, depresiei sau insomniei. Rădăcina și frunzele plantei se pot prepara astfel: fie sub formă de infuzii, uleiuri, tincturi, decocturi sau medicamente.

Dacă doriți achiziționarea acestui produs,
accesați pagina Enzymatic Therapy!

Sursa:
Enzimatic.ro

Patrick Dampsey a părăsit “Grey’s Anatomy”

E o tristeţe mare pentru fanii serialui care nu se aşteptau ca unul dintre cele mai îndrăgite personaje din serial să părăsească distribuţia. Este vorba de “McDreamy” sau Derek Shephard, interpretat de Patrick Dampsey.

Derek „McDreamy“ Shepherd, personajul interpretat de Patrick Dempsey timp de 11 sezoane în serialul „Grey’s Anatomy“, a murit în urma unui accident auto, în cel mai recent episod al show-ului TV, difuzat de postul ABC pe 23 aprilie, potrivit site-ului revistei „Variety“. În urma accidentului, medicul Derek Shepherd care se află în moarte cerebrală va fi deconectat de la aparate la cererea soţiei sale, Meredith Grey, personaj interpretat de actriţa Ellen Pompeo.

Ellen Pompeo a semnat deja un contract care îi garantează prezenţa şi în cel de-al 12-lea sezon al serialului. Iniţial şi Patrick Dampsey semnase un contract pentru a juca în sezonul ce va fi difuzat începând din toamna 2015 şi până în primăvara 2016, dar se pare că s-a luat altă decizie.

“Cred că soarta personajului a evoluat oarecum în această direcţie. Încă din sezonul 11 Derek apare mai puţin în serial, datorită faptului că a acceptat postul în Washington. Cred că am vazut fiecare încotro se îndreaptă personajul şi parcă a fost ceva firesc. Nu pot spune că nu îmi pare rău pentru că este rolul meu de suflet şi aşa va rămâne, dar a fost oarecum inevitabil”, a declarat actorul.