Monthly Archives: February 2014

Ce propune PRADA pentru toamnă-iarnă 2014-2015?

Celebrul Brand Dolce & Gabbana şi-a prezentat în cadrul Milano Fashion Week noua colecție, cea de toamnă/iarnă 2014. Designerii Domenico Dolce şi Stefano Gabbana propun, de aceasta dată, ținute de poveste în stil medieval, rochii din materiale fluide, ornamente florale şi imprimeuri inedite.

prada-toamna-iarna-2014

În contextul unei păduri de vis, modelele au pășit pe catwalk purtând un amestec feeric de ținute medievale, rochii din materiale fluide şi ornamente florale. Inspirate din teatrul nemțesc de avangardă, piesele vestimentare au o croială ușor masculină şi sunt „împodobite” fie cu accente de blană, fie cu imprimeuri abstracte.

prada-toamna-iarna-2014-1

Pe de altă parte, rochițele ușor transparente şi cu un aer feminin aduc un strop de senzualitate colecției, în timp ce culorile puternice ale unora dintre articolele vestimentare vor înveseli atmosfera în sezonul rece. Sezonul acesta, femeia Dolce își accesorizează ținutele cu bijuterii colorate, mănuși cu pietre prețioase şi cluctch-uri de toate formele.

prada-toamna-iarna-2014-2

prada-toamna-iarna-2014-4

Sursă : Agenţiadepresămondenă.com

Scandalul Nancy Kerrigan-Tonya Harding documentat de NBC

Unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria patinajului artistic revine în atenţia publicului sub forma unui documentar realizat de NBC.

Este vorba de scandalul provocat în 1994 de Tonya Harding, complotul pus la cale cu fostul soţ şi cu bodyguardul ei pentru organizarea unui atac asupra colegei sale de echipă Nancy Kerrigan. Deşi colege de echipă, Nancy Kerrigan cu o tehnică impecabilă, avea mult mai multe şanse la aur decât Tonya. Astfel cei trei l-au angajat pe Shane Stant să îi rupă piciorul. Acesta din urmă a urmărit-o pe Nancy până la Detroit unde a atacat-o în timp ce aceasta exersa pe gheaţă. O parte din momentul atacului, care a avut loc în Ianuarie 1994, precum şi ceea ce s-a întâmplat după a fost surprins de camerele de filmat şi a făcut înconjurul lumii. Dacă cei doi bărbaţi au recunoscut o lună mai târziu faptul că au fost complici la acest atac, fiind şi condamnaţi la închisoare, Tonya Harding a recunoscut abia în luna martie după jocurile de la Lillehammer implicarea în atac pentru a scăpa de detenţie.  Nancy Kerrigan a reuşit să se recupereze după atac şi a terminat a doua la Jocurile Olimpice de la Lillehammer, iar Harding a fost dată afară atât din lotul olimpic, dar i s-a interzis participarea pe viaţă la competiţii importante.

Documentarul realizat de NBC şi intitulat “Nancy & Tonya” prezintă gândurile şi trăirile legendei Kerrigan, la 20 de ani de la evenimente. Aceasta declară că ar fi preferat de nenumărate ori să se poată afirma prin talent şi prin spirit competiţional, pentru ceea ce a muncit să realizeze în carieră. Tonya Harding a declarat în schimb că este pregătită să lase totul în urmă: “Mi-am cerut scuze de atât de multe ori, încât nu mai are nici o importanță – Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat, dar ea nu mai reprezintă nimic pentru mine”.

Vezi mai jos un scurt fragment din documentar şi ce s-a întâmplat în ianuarie 1994.

 

Robin Thicke şi Paula Patton s-au despărţit

Interpretul cunoscutei piese “Blurred Lines” a anunţat despărţirea de soţia sa, actriţa Paula Patton. Cei doi sunt căsătoriţi de 9 ani, deşi relaţia lor datează cu mult dinainte şi au împreună un copil.

Revista “People” a publicat un anunţ oficial precum şi o declaraţie oferită de cei doi în care îşi motivează mai mult sau mai puţin decizia.” Deşi ne vom iubi în continuare, am decis să rămânem prieteni buni, dar să o luăm pe căi separate”, a declarat reprezentantul lor. Cei doi sunt împreună de peste 22 de ani dar s-au căsătorit abia în 2005, în 2010 a venit pe lume fiul lor Julien. Tabloidele pun despărţirea pe seama recentelor zvonuri legate de infidelitatea lui Robin, care în urma succesului cu piesa “Blurred Lines” a fost fotografiat de mai multe ori, petrecând în cluburi alături de diverse domnişoare.

Cupa Transalpina slalom uriaş – copii – 2 Martie 2014

Pe locuri, fiți gata, Start! Ţi-ai pregătit copilul de competiție?

Ski Resort Transalpina invită copiii la o competiţie extraordinară.

Duminică 2 Martie 2014,  Ski Resort Transalpina a programat, Editia a II-a a “Cupei Transalpina”  la slalom uriaș, pentru copii cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani!

Ne dorim, ca prin intermediul acestei competiţii să asigurăm un cadru propice descoperirii copiilor talentați, pentru practicarea schiului ca sport de performanţă. Pot lua parte la concurs copii – fete şi băieţi – împărțiți în 6 categorii de vârstă.  Câștigătorii locurilor 1, 2 şi 3 ai fiecărei categorii, vor fi răsplătiți cu medalii, diplome şi premii surpriză! Nu se percepe taxă de participare. Competiția de schi alpin pentru copii, organizată de S.C. ACOMIN SA DEVA, are ca scop atragerea unui număr cât mai mare de copii spre practicarea acestei discipline sportive si dezvoltarea spiritului competiţional. Anul trecut organizatorii concursului s-au bucurat de 85 de concurenți la acest concurs.

Organizatorii s-au gândit desigur şi la părinţi şi le-au pregătit o competiţie specială, acestia vor avea posibilitatea sa se întreacă într-o inedită cursă de “viteză cu salteaua”!

Anul trecut

Detalii: https://www.facebook.com/StatiuneaVoineasa

Regulamentul de concurs: aici

Fişa de înscriere: aici

Parodie pentru premiile Oscar 2014

Cea mai drăguţă parodie care se află acum pe internet prezintă toate peliculele nominalizate la ediţia din acest an a premiilor Oscar.

În clipul video, un grup de copii interpretează rolurile principale din peliculele nominalizate anul acesta ca “American Hustle,” “Her,” “Gravity,” “Captain Phillips,” “Nebraska,” “The Wolf of Wall Street” şi “Dallas Buyers Club.” Filmul a fost realizat de către Cinefix şi Mom.me.

Weekend la Transalpina, locul unde te simţi mai aproape de cer

Ce înseamnă Transalpina Ski Resort şi de ce este important să promovăm acest loc

Să nu începem prin prezentarea oficială a Transalpina Ski Resort, să nu vorbim de investiții sau despre ceea ce se întâmplă aici din punct de vedere politic. Hai să vorbim pentru început despre ceea ce va deveni, fără doar şi poate în următorii ani, cel mai căutat şi apreciat domeniu schiabil din România. De ce suntem atât de convinşi de acest lucru? Pentru că asişti la un spectacol al naturii, natura este  încă sălbatică din această zonă, pentru că ai un pesiaj care îţi taie răsuflarea şi pentru că te simţi realmente mai aproape de cer…

 Ce am făcut la Transalpina Ski Resort

Am plecat de acasă joi după amiază pentru un weekend prelungit şi ne-am cazat în localitatea Voineasa. O localitate care merită vizitată chiar şi în timpul verii pentru că peisajele sunt deosebite iar nenumăratele  variante de drumeţii îi vor încânta cu siguranţă pe pasionaţi (ca şi cazare vă sugerăm două pensiuni, Daria şi Ama pe care le găsiţi cu uşurinţă accesând pagina turistinfo.ro – cazare Voineasa – contacte: 0748 331074 Ama sau 0744968635 Daria). Vă sugerăm să vă porniţi către pârtie destul de devreme. Dacă vă cazaţi în Voineasa aveţi de parcurs aproximativ 30 de kilometri până la pârtie, iar locurile de parcare sunt încă limitate. Am reuşit să prindem un loc în parcarea supraterană, ne-am echipat şi am mers la telegondolă. Ajunşi sus la intermediară am avut de ales între mai multe pârtii şi diferite modalităţi de transport pe cablu.

 

Prima variantă, cea recomandată schiroilor mai avansaţi este pârtia mare (roşie) cu o lungime de 2257m care te coboară la bază şi de unde urci repede cu telegondola. De la intermediară ai trei variante. Fie urci pe cele două pârtii albaste cu cele două teleskiuri şi lungimi diferite, 750m respectiv 350m, fie alegi telegondola către pârtia cu telescaun, cu o lungime de 1230m şi cu un grad de dificultate uşor, iar din telescaun te bucuri de asemenea de o panoramă superbă.

În cazul în care vrei să testezi pentru prima dată snowboardul sau schiurile poţi apela cu încredere la monitorii pe care îi găseşti aici, iar după o estimare aproximativă vei învăţa în 2 zile să stăpâneşti pârtiile (depinde evident şi de talentul fiecăruia). De la capătul teleschiului 2 (750m) poţi merge încă aproximativ 40 de metri, altitudine 1940m, unde te vei bucura de o panoramă superbă.

Vei vedea lacul artificial construit special pentru a alimenta pârtia cu apă, necesară celor 10 tunuri de zăpadă şi celor 27 de lănci. Să nu uităm să amintim faptul că lacul a fost premiat în SUA în 2013 de către Membrii Asociatiei Internaţionale a Instalatorilor de Materiale Geosintetice (IAGI), asociaţie profesională geotehnică non-profit dedicată îmbunatățirii instalării de materiale geosintetice şi tehnologiilor de construcții. Premiul pentru Proiect Extrem a fost câştigat de Iridex Group Plastic pentru lucrarea de infrastructură de mediu din stațiunea montană de schi Voineasa – Rezervor de apă MIOARELE.

Din punct de vedere a organizării, a calităţii pârtiilor şi a instalațiilor nu există nimic de reproşat. Nu cred că am stat la coadă la gondolă mai mult de 5 minute nici chiar în ziua de sâmbătă (când au fost peste 3000 de persoane), nici la teleski şi nici la telescaun. Totul merge bine, se aglomerează puţin, dar există totuşi organizare şi lucrurile merg repede. Acest lucru este de apreciat!

Într-adevăr, auzi de multe ori comentarii mai mult sau mai puţin răutăcioase despre acest aspect din partea persoanelor care ar prefera să viziteze Valea Prahovei sau alte pârtii, deşi nu o pot face pentru că nu este zăpadă, dar treci peste şi nu laşi pe nimeni şi nimic să iţi strice buna dispoziţie. Oamenii nu înţeleg de multe ori că vorbim despre un domeniu schiabil nou care nu a câştigat încă atâta notorietate şi care se află într-o continuă dezvoltare. Chiar şi statul la coadă, dacă doreşti să îţi comanzi mâncare la Sunny Grill, are farmecul său. M-am amuzat teribil de persoanele care se enervau de faptul  că nu au primit comanda sau un alt număr a avut prioritate, fiind servit mai repede. Oamenii uită de multe ori să se bucure de faptul că se află la zăpadă, la aer curat, la soare, la distracţie şi se lasă în continuare măcinaţi de problemele cotidiene de parcă s-ar afla la supermarket nu la ski! Punctele sanitare sunt curate şi bine întreţinute, cei de la Salvamont sunt pregătiţi în cazul în care este nevoie de asistenţă, iar jandarmii sunt prezenţi pe pârtie.

Dacă vreţi să savuraţi un vin fiert vă sugerăm să o faceţi la ciuperca din zona intermediarei. Veţi fi serviţi prompt, vinul este extraordinar, iar atracţia este micul Sky, un căţel superb căruia dacă îi laşi la dispoziţie mănuşile poţi fi sigur că nu le vei mai vedea. Atmosfera este incredibilă, muzica este foarte bună, peisajul de vis…elementele perfecte pentru un weekend prelungit sau pentru un sejur în timpul săptămânii. Pentru detalii privind starea pârtiilor dar şi preţurile practicate aici puteţi accesa pagina www.trans-alpina.ro.

Ştiu că am spus că nu vom vorbi de investiţii şi de politică dar totuţi vom trece rapid în revistă câteva detalii: Proiectul, cu o valoare totală de aproximativ 35 milioane de Euro, avea ca termen inițial de finalizare data de 30 iunie 2013. Constructorul ales prin licitație publică este Acomin Deva, companie membră a grupului Quasar din Romania. Pârtia Transalpina Ski Resort este în momentul de faţă cea mai modernă pârtie din schi din România, a cărei lucrări au demarat în septembrie 2011. Lucrările au fost oprite în iunie 2013, printr-o decizie a guvernului Victor Ponta. Astfel după o investiţie privată de 11 milioane Euro, iar când spun privată, este pentru că a fost efectuată de către grupul menţionat mai sus şi trebuia în mod evident decontată de statul roman, fapt care nu s-a întâmplat nici până în ziua de azi, nu cred că ne-am fi bucurat nici măcar de o parte din ceea ce ar trebui să devină Transalpina Ski Resort . Asigurarea funcţionalităţii în conditii optime a domeniului schiabil, în acest sezon, este realizată cu un personal calificat format din 35 angajati.

Să încercăm să promovăm cât se poate de bine acest loc

Chiar dacă în momentul de faţă proiectul actual este finalizat în proporţie de 90%, a atras până acum câteva zeci de mii de români în sezonul 2012/2013 şi face parte dintr-un proiect mult mai amplu care sperăm noi, pasionaţii de snowboard şi ski, să fie finalizat în urmtătorii 5-10 ani. Şi atunci fără doar şi poate ne vom putea mândri cu cel mai modern şi frumos domeniu schiabil din România. La capitolul promovare nu putem decât să încercăm să promovăm cât se poate de bine acest loc pentru că merită.

Ca şi concluzie Transalpina Ski Resort este un domeniu schiabil la standarde occidentale dar situat în România unde greu îţi vine să crezi că te poţi bucura de asemenea condiţii în timp ce admiri peisajul ţării. Transalpina Ski Resort este un must see al României şi sperăm că se va dezvolta la adevăratul său potenţial în cel mai scurt timp.

Pentru cei ce doresc să afle mai multe detalii dar şi consultarea stării pârtiei puteţi accesa:

www.trans-alpina.ro

sau paginile de facebook: Ski Resort Transalpina sau Transalpina Ski.

Mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat la realizarea acestui material, mulţumim Ramona Fodor pentru sprijin.

sursa poze: ewow.ro / Transalpina Ski

Galerie foto:

IMG_0484
Transalpina Ski Resort februarie 2014
Transalpina Ski Resort
Transalpina Ski Resort
Transalpina Ski Resort
Transalpina Ski Resort
Transalpina Ski Resort
Transalpina Ski Resort
Transalpina Ski Resort
Transalpina Ski Resort
Transalpina Ski Resort
Transalpina Ski Resort
Transalpina Ski Resort
Transalpina Ski Resort
Transalpina Ski Resort
Transalpina Ski Resort
Transalpina Ski Resort

Premieră la cinema: 3 Days to Kill (2014)

Kevin Costner îl interpretează în această peliulă pe Ethan Runner, un spion internațional care este implicat în demascarea unor răufăcători. Totodată Ethan doreşte să renunţe la cariera sa pentru a se reapropia de familia pe care a încercat să o ţină cât mai mult la distanţă pentru a nu fi implicată în misiunile lui. El se va confrunta totuşi cu o ultimă  misiune: să descopere identitatea unui terorist în timp ce este nevoit să aibă grijă de fiica lui pentru câteva zile.

Audi S3 Cabriolet înainte de debutul la Geneva Motor Show

Preţul de pornire pentru Germania – 48,500 EURO

Audi a reuşit să “aplice” in tratament corespunzător pe frumosul cabriolet în timp pentru debutul la cea de-a 84 ediţie a Salonului Auto de la Geneva din luna martie.

La fel ca şi S3 în trei uşi respectiv S3 în 5 uşi Sportback, S3 Cabriolet adoptă acelaşi motor în 4 cilindri, mai exact un 2.0 TFSI turbo pe benzină care reuşeşte să dezvolte 300 CP şi un cuplu maxim de 380Nm. Puterea este livrată către sistemul quattro printr-o cutie S tronic în 6 trepte de viteză, ceea ce îi permite frumosului cabrio să accelereze de la 0- 100 km/h în doar 5.4 secunde, atingând viteza maximă la care este de altfel şi limitat, de 250 km/h. 

La capitolul consum, Audi S3 Cabriolet se laudă cu unul suficient de redus, mai precis 7.1 liters / 100 km, emissile de CO2 situându-se la 165 g/km. Cu o greutate de 1,620kg, modelul este şi cu 25mm mai coborât şi se observă elementele distinctive la designul extrior. Modelul este dotat cu jante de aluminiu pe 18 inch care dar pote fi configurat şi cu jante pe 19 inch. Modelul va ajunge la dealeri în această vară şi va avea un preţ de pornire pentru piaţa din Germania de 48,500 Eur

Audi S3 Cabriolet
Audi S3 Cabriolet
Audi S3 Cabriolet
Audi S3 Cabriolet

Marele Bal al Operei 2014 – ediţia a XIX-a

Cel mai aşteptat eveniment cultural cu impact naţional din Cluj-Napoca va avea loc pe 22 şi 23 Februarie 2014.

Într-o amianţă deosebită va avea loc pe 22 Februarie 2014 la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, a XIX-a ediție a Balului Operei, iar în data de 23 februarie 2014 evenimentul va continua cu o gală dedicată valorii,  Gala Laureaţilor.

Într-o cetate milenară de mare tradiţie europeană, cu un centru universitar secular de prestigiu internaţional, propunem un eveniment unic în România, de impact naţional, o gală dedicată valorilor românești și a preţuirii față de românii care ne fac cinste, precum și a perpetuării unui perimetru select care să prilejuiască an de an întâlnirea personalităţilor marcante a vieţii economice, culturale şi politice, a căror efort conjugat să ducă la dezvoltarea, bunăstarea şi excelenţa în educaţie, cultură, artă şi civilizaţie a întregii comunităţi.

În deschiderea evenimentului, amfitrionii, presa și televiziunile întâmpină invitații pe covorul roșu așternut pe treptele Operei, sub cupola virtuală a unui mirific spectacol de sunet și lasere.

În prima seară, Balul Operei aduce în premieră un spectacol de operă inedit, oferit de Opera Naţională Română din Cluj, în regia lui Marius Vlad Budoiu, cu un decor special creat pentru acest eveniment. Spectacolul prezentat de Anca Ţurcaşiu şi Rareș Bogdan, va fi urmat de tradiţionala decernare a Trofeelor Lya Hubic și a Premiului Mecena. După o pauză de șampanie şi un recital susţinut de Natalia Barbu, seara va continua cu un moment specific al Balului, dedicat artei costumului și va oferi un regal de modă by Cătălin Botezatu precum și decernarea trofeului Moda Cum Laude.  Petre Geambaşu Show Band cu solistele Doina Spătaru, Anca Ţurcaşiu, Marcela Scripcaru, Elena Niciu și Marele Bufet al Balului Operei, vor face din această ediţie o seară de neuitat.

Cea de-a doua seară, Gala Laureaţilor, dedicată personalităților premiate în cadrul edițiilor anterioare, debutează cu momentul emoţionant al decernării Titlului și Medaliei Senior al Cetăţii și a Medaliei Emblemă de Cluj. Seara va continua cu un concert susţinut de virtouzul naist, compozitor și dirijor Nicolae Voiculeţ în memoria Mariei Tănase, spectacol urmat de un cocktail oferit invitaţilor.